Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, klidně neanonym
Tak je to i u nás a úklid lesa v rámci nějakýho Dne Země. Tak jsem dnes zkoukla ty pochcany papírky ve křoví atd a zas mám z toho tik v oku
v dnešní době bliticek prostě značka ideál. Nejradši bych ho odhlásila, ale to už tento týden využívám na jinou vymazlenou akci
nějaké uklidnění nebo zkušenosti? Díky ![]()
Jakože děti chodí sbírat brajgl v okolí školky?
Tak to by u nás snad nikoho ani nenapadlo. Proto tady máme „oranžové vesty“. ![]()
@baracudas píše:
Jakože děti chodí sbírat brajgl v okolí školky?Tak to by u nás snad nikoho ani nenapadlo. Proto tady máme „oranžové vesty“.
Jo jo, už tady někdo téma měl… Bude to hodně časté. Dítěti je 3.5 a jsou tam i mladší…
@Bubla Bůčková píše:
Jo jo, už tady někdo téma měl… Bude to hodně časté. Dítěti je 3.5 a jsou tam i mladší…
Jako nechapu, ja bych normalne proste rekla, ze s tim nesouhlasim.
@Bubla Bůčková zeptala bych se ucitelky, jake ochranne pomucky budou detem na tuto akci poskytnuty a co delat, kdyz s uklidem nesouhlasim.
@Bubla Bůčková Tak k nám tedy tato novinka naštěstí ještě nedorazila
.V rámci Dne Země si řeknou něco o ochraně přírody, něco o třídění odpadu a podobně, ale že by je někdo hnal hrabat se v odpadcích v ulicích, to určitě ne. Ale my jsme větší město a podle toho to tady taky vypadá (bezďáci, feťáci), ale ani na vesnici by mi to nebylo příjemné ![]()
@Bubla Bůčková No fůůůůůj, to mají děti sbírat nějakej humus? Co když se tam bude někde válet použitá injekční stříkačka, a nějaké dítě se o ní píchne?
@Bubla Bůčková a ne, fakt nejsi hystericka. Jako co to je? Skolka (spolu s rodinou) ma naucit dite bezpecne fungovat ve svete. A ne, fakt bych jako dospela nesla do lesa bez rukavic spirat kde co. Kazdy zametac ma rukavice, trilete dite je na sebe bude rvat asi tezko.
Tak něco takového se u nás nepraktikuje ani ve škole.
Ve školce bych s tím zásadně nesouhlasila a dítě bych na takovou akci neposlala ani náhodou.
Jakože 3,5 letý prcek má jít sbírat něčí posmrkané kapesníky a vajgly? Ve školce jsme nic takového neměli, ve škole jsme na vyšším stupni uklízeli (zametali) před školou a v areálu školy. Ale to byly většinou je papírky od dobrot. Jinak jsme na den země spíše šli něco sadit - stromy, nebo zeleninu či květiny na školní zahradu.
Myslím, že by pro ty prcky bylo lepší přinést hlínu, květináče, nějakou rostlinku a nechat je si něco zasadit. ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Holky, klidně neanonymTak je to i u nás a úklid lesa v rámci nějakýho Dne Země. Tak jsem dnes zkoukla ty pochcany papírky ve křoví atd a zas mám z toho tik v oku
![]()
v dnešní době bliticek prostě značka ideál. Nejradši bych ho odhlásila, ale to už tento týden využívám na jinou vymazlenou akci
nějaké uklidnění nebo zkušenosti? Díky
Chodíš do práce?
Jestli není problém si dítko nechat doma, tak ho odhlas, že mělo zvýšenou teplotu nebo tak
však o nic nejde.
Jako tříleté dítě bych nenechala, fakt ne. Leda pod vlastním dohledem jedna na jednoho. Jinak občas chodím s dětma uklízet na oblíbená místa v rámci zpestření procházky, ale vyžaduji gumové rukavice (což se pro tříleté dost těžko sežene) a cokoliv není jasně identifikovatelného (papír, pytlík od brambůrků, PETka…), tak mě k tomu volat. A ano, už mě děti párkrát volaly k injekční stříkačce. Ovšem tomu velkému je deset a malé tříleté má zábavu jen z toho, že nám ty odpadky ukazuje nebo přidržuje otevřený pytel.
Jo a ohromný hit mezi dětmi a stojí to pár korun - drapák na odpadky! Ale opět, tříletému dítěti to nedám a skupině tříletých už tuplem ne, by se s tím pomlátily.
Jinak u nás šly děti na Den Země uklízet okolí blízkho rybníka. Ve čtvrté třídě. A učitelka velmi dbala na to, aby všem rozdala rukavice, všichni je použili. A aci vymyslely samy děti a byla předem odsouhlasena rodiči.