Úklid po malíři – co znamená hrubý úklid?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
358
6.4.26 11:22

Úklid po malíři

Ahoj,
zajímaly by měl vaše zkušenosti a očekávání po profi malování, když má malíř uvedený hrubý úklid. Byly to 3 místnosti v bytě, na bílo. Malíř ochotný, nízká cena, při malování žádný problém, vymalováno hezky, ale když pak malíř odešel, měla jsem zespodu bílé ponožky a lehký pocit lepení (dřevěná podlaha). Brali byste to jako něco, co může zůstat po hrubém úklidu? Druhá věc je, že když jsem mu volala, vlastně nechápal, proč volám. Ptal se mě, proč mu to říkám, že při předání jsem nic neříkala a že jsem si ty ponožky mohla umazat i jinde. V podstatě říkal, ať mu už nevolám. Hrubý úklid probíhal 2 x vytření mopem. Jsem moc náročná nebo prostě po hrubém úklidu to může takto vypadat? Překvapilo mě to, protože už jsem v minulosti měla v bytě malíře a toto jsem řešit nemusela. Kolik byste dali hvězdiček z 5 za takovou službu? (včetně jednání)? Dala jsem dvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24591
6.4.26 11:25

Tak hrubý úklid snad předpokládá, že si to ještě doděláš na čisto, ne? Ty jsi to po něm nevytírala? To by bylo první, co bych udělala, si to pořádně dočistit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
6.4.26 11:29

@lucad77 Jo jo vytřela jsem pak samozřejmě, jen měl překvapilo, že tam zůstal ten bílý prach, protože při předchozím malování tam nebyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
6.4.26 11:31

Pokud jsem rada, ze mam levne malování, uklidila bych si sama a byla rada :nevim: Pokud dam plno penez a je domluven poradny úklid, pak bych byla naštvaná, kdyby to nebylo poradne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8834
6.4.26 11:32

Naši malíři si dávají na zem papírový papundekl/kartón. Všechno si olepí (obložky, zábradlí na schodišti, případně dají dveře bokem, sanitu, sklo, nábytek zakryjí atd.) a hrubý úklid je, že pak odstraní ty igelitky, lepící pásky žluté a ty papundekly, zakrytí, dají zpět dveře.
Když se jim podařilo zaflákat sokle, tak to si automaticky hned čistili. Ale v tom hrubém odstranění mytí podlahy není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
6.4.26 11:36

@Cassy25 a co čekáš? Cena nízká, malíř ok. Vem hadr a vytři :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
6.4.26 11:41

@Hanča1234 :) jo jo, už je vytřeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8341

Pokud byl levný a hlavně vše dobře vymaloval, tak bych nějaký úklid neřešila. To zvládneš i sama uklidit ne? ;)

Příspěvek upraven 06.04.26 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319

Takže za nízkou cenu, ochotné jednání a hezké bezproblémové vymalování mu napaříš do hodnocení dvě hvězdičky? Chudák malíř. Hrubý úklid má svůj název z nějakého důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8341
6.4.26 11:43
@Roxy ivka píše: Více

Souhlas, dvě hvězdičky jsou opravdu málo a vlastně jen odpovídají nespokojenosti s úklidem a ne s malováním :nevim: pokud jsi s úklidem až tak nespokojena, dala bych mu 4 *

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35672
6.4.26 11:45
@Kelsey1 píše: Více

Taky bych tak chápal hrubý úklid - uklidit bordel po sobě, hlavně pomocný materiál a nějaké větší nečistoty, ale ne všechno vytírat načisto. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
6.4.26 11:46

“ Malíř ochotný, nízká cena, při malování žádný problém, vymalováno hezky + Hrubý úklid probíhal 2 x vytření mopem ”
A za tohle vsechno dve hvezdicky? Plne souhlasim a soucitim s tim malirem. Aneb jak chtit za malo penez opravdu hodne muziky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15740
6.4.26 11:50
@Cassy25 píše: Více

Dřevěná podlaha by neměla přijít do kontaktu s vodou, už vůbec ne s malbou. Takže buď nemáš dřevěnou podlahu, nebo se o ní neumíš starat. A v podobném duchu to pokračuje: nevíš, co je hrubý úklid, neumíš objektivně ohodnotit cizí práci, pro svůj názor potřebuješ mít neobjektivní názor cizích lidí… než se naučíš dělat věci správně, tak prosím nechoď k volbám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
6.4.26 11:55
@Roxy ivka píše: Více

Asi to nějak nepochopila. Malujeme si sami a je klid. Netřeba hvězdiček, stačí mít radost z odvedené práce a hlavně výsledku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
6.4.26 12:14

Díky všem za příspěvky, vaše názory mi pomohly podívat se na celou věc objektivně a přiznat chybu (v očekávání a hodnocení malíře) - napravím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný