Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucy75 píše:
@Niki.J.B. prosím? přečti si můj příspěvek znova.. to je takový problém najít ceník úklidových prací??
umytí okna cca-cca =
vytření 10m2 =
fakt to mám takto položku po položce hledat ženě, která si může dovolit platit uklízečku?
prostě zadáš „zakázku“ ve které bude hotové to + to (klidně i ve větších celcích) a cena je taková..
ber-neber
jak prosté, milý Watsone
Navíc můžeš jen sepsat požadované úkony a stanovit celkovou cenu! je to smluvní občansko-právní vztah, takže je jen na vás, jak se dohodnete! jaká cena za dlaždičku prosím tě? Ty jsi fakt úplně mimo. Tobě bych tam taky celý den smrděla, nechala bordel a vzala si 1600.. protože v tom sama máš totální hokej.Příspěvek upraven 29.04.22 v 21:52
Jezis klid
tak se zakladatelka pta, no a? Navic, kdyz se v tom orientujes, sama vis, ze ty ceny jsou dost rozdilne..
@Niki.J.B. píše:
Jenomže já nevím jak to ohodnotit. Nemůžu jí říct za záchod vám dám 39 korun, za umyvadlo 10 a dlaždičky budou po koruně.
to ne, abys rozúčtovávala každý její pohyb je taky špatně. Prostě seznam toho co je potřeba udělat pokaždé a za předem stanovená suma. Pokud bude požadavek na něco víc tak zase to přesně naceněné. Klasický úklid se bere zametání, vytírání, umytí sanity, utření prachu, otření zárubní a dveří atd. věci nad rámec klasického úklidu třeba mytí oken, žehlení, atd.
@JednaPrazacka
jasně, že se liší… a je rozdíl uklízet v Horní Dolní a v Praze, ale snad dá obyč. selský rozum, na který stačí zš, že když budu platit hodinovkou, tak to budou lidi natahovat, a že když dám jasnou úkolovku (přesně vymezenou) a dohodneme se na ceně, tak je to pohoda ![]()
(PS : miluju pak „více práce“ a víte paninko, takto to nešlo, museli jsme jinak.. samozřejmě vždy dražší, ale jelikož jsem profi-googlista, tak z takových praktik jsem je taky vyvedla.. sice jsem změnila troje zedníky, ale ten poctivec zůstal doživotně, toho si vážím, platím ho zlatem, uvařím mu klidně i hovězí guláš a vím, že co on mi udělá za 20, tak mi firma nacení na 60).. S úklidem jsme v podobné kategorii
prostě platí staré soc. pravidlo : Voják se stará, voják má.
Musí se zajímat, počítat, domlouvat se. Být striktní, ale transparentní a férová.
@JednaPrazacka píše:
Tak proc to pak zkouset?tos ji poslala domu nebo proste rekla, ze ma hotovo? Ja chapu, ze ji chces dat sanci, ale me to hledani idealni pani naucilo, ze kdyz to tam neni od zacatku, tak to lepsi proste nebude. Maximalne horsi.Ja jsem nasi pani pomahala dvakrat u nas doma, poprve po rekonstrukci kuchyne, kdyz tu drela do 9 do vecera, abychom byli po mesici uz v cistem a podruhe tento tyden, kdyz bylo potreba vyklidit tu chodbu. Ano, trvalo to, nez si to sedlo, ale hned po prvnim uklidu jsem vedela, ze je to ona, co ji hledam. Ted jsme ji hledali pomocnou ruku, neda se to uz kvalitne v jednom cloveku stihat, opet poprve preslap, slecna proste nebyla schopna predat byt uklizeny…
Když přišla, měla přijít původně na 5 hodin. Chtěla jsem, aby bylo umyté to okno, koupelny, kuchyně ( z venku), všude podlahy a kdyby to stihla tak dveře, vypínače, termostaty. Říkala jsem jí, že nemusí uklízet pokojík, ložnici a v obýváku s jídelnou stačí stáhnout podlahy. Po 4 hodinách práce měla umytou velkou koupelnu, podlahy v pokojíku, ložnici, chodbičce a umyté to okno. Zeptala jsem se jí kolik času potřebuje, aby stihla i druhou koupelnu a kuchyni. Řekla mi 1-2 hodiny navíc max. Řekla jsem jí, ať to dodělá, že jí to zaplatím. Nakonec to dělala další 3 hodiny a výsledek jsem napsala. Po Těch 3 hodinách navíc mi prostě řekla, že už toho víc neudělá, protože musí odjet.
@Niki.J.B. píše:
Když přišla, měla přijít původně na 5 hodin. Chtěla jsem, aby bylo umyté to okno, koupelny, kuchyně ( z venku), všude podlahy a kdyby to stihla tak dveře, vypínače, termostaty. Říkala jsem jí, že nemusí uklízet pokojík, ložnici a v obýváku s jídelnou stačí stáhnout podlahy. Po 4 hodinách práce měla umytou velkou koupelnu, podlahy v pokojíku, ložnici, chodbičce a umyté to okno. Zeptala jsem se jí kolik času potřebuje, aby stihla i druhou koupelnu a kuchyni. Řekla mi 1-2 hodiny navíc max. Řekla jsem jí, ať to dodělá, že jí to zaplatím. Nakonec to dělala další 3 hodiny a výsledek jsem napsala. Po Těch 3 hodinách navíc mi prostě řekla, že už toho víc neudělá, protože musí odjet.
Ja osobne bych si ji uz nezvala. Odkud jsi? Nevzdavej se a ver mi, ze sezenes tu pravou pani pro sebe.
@Niki.J.B.
takže naposled - napiš seznam/smlouvu/úkolem/celkovou cenu
a budeš koukat, jak v poledne bude mít hotovo
ses nechala normálně oj-ebat
Já na úklid moc náročná nejsem, takže těžko hodnotit, ale platím za cca 100m být 1000 Kč za úklid, je tu cca 4,5 hod, nehlídam ji to a vracím se do krásně uklizena. A jsme domácnost s 2 dětmi, takže věci všude, umí to sama poskládat a poklidit. Ono záleží, zda očekávas deep cleaning nebo prostě normálním úklid. Měla jsem tu nějaké mladé holky přes agenturu a nikdy nezvládly uklidit celý byt, ale zase ty koupelny byly fakt důkladně.
@JednaPrazacka píše:
Ja osobne bych si ji uz nezvala. Odkud jsi? Nevzdavej se a ver mi, ze sezenes tu pravou pani pro sebe.
Brno-venkov
@Lucy75 píše:
@JednaPrazackajasně, že se liší… a je rozdíl uklízet v Horní Dolní a v Praze, ale snad dá obyč. selský rozum, na který stačí zš, že když budu platit hodinovkou, tak to budou lidi natahovat, a že když dám jasnou úkolovku (přesně vymezenou) a dohodneme se na ceně, tak je to pohoda
(PS : miluju pak „více práce“ a víte paninko, takto to nešlo, museli jsme jinak.. samozřejmě vždy dražší, ale jelikož jsem profi-googlista, tak z takových praktik jsem je taky vyvedla.. sice jsem změnila troje zedníky, ale ten poctivec zůstal doživotně, toho si vážím, platím ho zlatem, uvařím mu klidně i hovězí guláš a vím, že co on mi udělá za 20, tak mi firma nacení na 60).. S úklidem jsme v podobné kategorii
prostě platí staré soc. pravidlo : Voják se stará, voják má.
Musí se zajímat, počítat, domlouvat se. Být striktní, ale transparentní a férová.
Souhlasim, naprosto. Jen neni treba to podavat tak, ze zakladatelka nema akoro schopnosti zaka ZS
nakonec myslim, ze nejlepsi je si timhle martyriem vyberu uklizecek/zedniku/kadernic/asistentek apod projit sam, je to neprenositelna zkusenost.
@Lucy75 píše:
@Niki.J.B.takže naposled - napiš seznam/smlouvu/úkolem/celkovou cenu
a budeš koukat, jak v poledne bude mít hotovo
ses nechala normálně oj-ebat
Díky, zkusím kouknout na ceníky u agentur a uvidím.
@Niki.J.B. píše:
Brno-venkov
Myslim, ze sezenes. Zkus se ale spis poptat na doporuceni..
@JednaPrazacka píše:
Souhlasim, naprosto. Jen neni treba to podavat tak, ze zakladatelka nema akoro schopnosti zaka ZSnakonec myslim, ze nejlepsi je si timhle martyriem vyberu uklizecek/zedniku/kadernic/asistentek apod projit sam, je to neprenositelna zkusenost.
Můj obor nejsou služby a nepoužívám k práci ani Google
Pracuju v energetice a jak zaplatit uklízečku běžně neřeším. Bohužel je v energetice už měsíce práce nad hlavu a proto potřebuju pomoct s domácností.
@Niki.J.B. píše:
Můj obor nejsou služby a nepoužívám k práci ani Google![]()
Pracuju v energetice a jak zaplatit uklízečku běžně neřeším. Bohužel je v energetice už měsíce práce nad hlavu a proto potřebuju pomoct s domácností.
Mne to vysvetlovat nemusis ![]()
@Niki.J.B. píše:
Můj obor nejsou služby a nepoužívám k práci ani Google![]()
buď v klidu, začíná se tu projevovat klasické emiminovské prostředí. Všichni jsou chytří až na půdu a ty nemáš podle nich ani základní školu.
prostě s tím nemáš zkušenosti a proto se ptáš, to většina normálních lidí pochopí. Zkus pohledat třeba i nějaké smlouvy o dílo (k úklidu), tak určitě bude vyjmenováno co je klasický úklid a co nadstandard. ![]()
@Niki.J.B. píše:
Ne, dům je starý 5 let, ale je pravda, že poslední dobou moc času na úklid nebylo, proto jsem si na to také někoho našla…
Haha, tak já jsem si právě říkala…schody brát dvakrát, to snad musí být nějaká stodola (i kdyby, je to 10 minut navíc vzít je po druhé, pokud nejsou fakt ve stodole)…
Mám dům 190m2, 2 koupelny, 3 nepořádné děti, kočku a psa - chlupy všude. Provozní nepořádek před návštěvou uklízečky neuklízím, max trochu v kuchyni, když je hodně nádobí a dcera má všude školní věci. Moje paní uklízečka uklidí vše - provozní nepořádek, převlékne i postele, vyluxuje matrace ve 4 postelích, vyluxuje sedačku, vyklepe koberečky a deky, roztřídí věci, vydrhne krásně koupelny, záchody, kuchyň, roztřídí odpad, co kde děcka nechaly po baráku, umyje misky zvěři, dá jim čistou vodu, když je uklizeno, všechno voní a leskne se. Že by někde nechala něco nevytřeno nebo nevyluxováno neexistuje. Nedá jí to.
Jako cením si jí strašně moc, hlavně, že jí nevadí uklízet po dětech. Má to za cca 7 hodin a jede, skoro neodpočívá, je fakt strašně dobrá. Dávám jí 1500 a ona je s tím velmi spokojená. Kdybych měla 120m předuklizeného bytu a výsledek za 1600 co jsi popsala, rozhodně jí už nezvu.
Měla jsem celkem 5 uklízeček, 2 jí byly podobné v tempu i kvalitě (ale ona je ještě o fous nej), 1 byla pomalejší, 1 neuklidila tak, jak jsem si představovala, ta přišla jenom jednou.
Takže si nemyslím, že bys nemohla sehnat uklízečku, co ti uklidí kvalitně a rychle.