Uklízečka hodinaří?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
479
30.4.22 11:06

@safina máme na schodech takové ALU lišty viz. obrázek a nestačí to šetřit mopem, ty lišty se musí brát ručně, protože se v těch drážkách drží nepořádek a prostě po jejím úklidu perfektně vyčištěné nejsou. Zároveň v místech kde se schody stačí je nejde vzít mopem, ale opět se rohy musí vyčistit ručně, jsou to hůř přístupná místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
30.4.22 11:10
@Niki.J.B. píše:
Hned na začátku upozornila, že je kuřák a ptala se kam může. Koše jsem jí říkala ať nevynáší, odpad třídíme poctivě a dobře jsem udělala, protože mi do papíru naházela i papírové útěrky, které tam nepatří.

Aha, tak ta moje ještě ten vytříděný odpad odnese do popelnic (nejsou úplně blízko), když odchází, je jak vánoční stromeček a kolikrát jde dvakrát. A ještě se se mnou hádá, že to odnese, ať jí nepomáhám…Paní prostě musí být lepší a rychlejší, než kdyby sis to dělala sama. Je to profesionál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
30.4.22 11:15
@Niki.J.B. píše:
@safina máme na schodech takové ALU lišty viz. obrázek a nestačí to šetřit mopem, ty lišty se musí brát ručně, protože se v těch drážkách drží nepořádek a prostě po jejím úklidu perfektně vyčištěné nejsou. Zároveň v místech kde se schody stačí je nejde vzít mopem, ale opět se rohy musí vyčistit ručně, jsou to hůř přístupná místa.

Ty lišty jsou blbý, to chápu. Ale schody vzít ručně je podle mne normální. Nejdřív vyluxovat, potom setřít. Stírání je přece tak 30 vteřin na schod - pokud ta špína není nějak zažraná, což se mi u 5 let starého baráku nezdá. Fakt je, že záleží na materiálu, já mám lakované dřevo a stačí setřít a je krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
30.4.22 11:17

Hele- byla poprvé a už jen to zorientování se nějaký čas zabere. Navíc opakovaný úklid zabere výrazně méně času, než „prvotní“. Navíc při 8 hodinách bych očekával, že si občas i odpočine. Takže, pokud to bylo solidní (i když ne super), tak bych min. druhou šanci dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
30.4.22 11:22
@janickaIII píše: :roll: a paní je profi uklízečka? Uklízí více bytů? Hele nevím, kdysi, když jsem bydlela v zahraničí, mě oslovila jedna sousedka jestli bych jí jednou týdně neuklidila dům. Mohlo to být taky cca 120m, velká fr. okna, dvě koupelny, 3 ložnice a velký obývák, schodiště, atd. Všude, kromě obýváku a koupelen koberce, měla jsem to za 2-3 hodiny hotové. Ale je tedy pravda, že tam bydleli už jen dospělí, kteří se tam chodili asi jen vyspat, takže moc bince nebylo. Měli psa, ale ten byl většinu času na zahradě.
Takže těžkou soudit, když člověk nevidí stav před a po. Ale rozhodně doporučuji platit za jednotku ne na hodinu. Kdybych byla placená od hodiny, tak obklady myju jeden po druhém, hodinu jeden ;)

Tos mi připomněla, uklízečku z rodiny (USA), kde jsem za mlada dělala chůvu. 4 děti pod 10 let, 4 patra - v podkroví a ve sklepě velké herny, kulečník, každý svůj pokoj a koupelnu, včetně mně. Určitě aspoň 300m2. Tam tedy se udržoval pořádek, takže nějaké přeskládávání věcí nebylo třeba, ale prostě uklizeno a voňavo bylo za 8 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
30.4.22 11:27
@Ivan PPZ píše:
Hele- byla poprvé a už jen to zorientování se nějaký čas zabere. Navíc opakovaný úklid zabere výrazně méně času, než „prvotní“. Navíc při 8 hodinách bych očekával, že si občas i odpočine. Takže, pokud to bylo solidní (i když ne super), tak bych min. druhou šanci dal.

Hele, paní byla prostě pomalá. Já když měla byt 120m2, sama jsem ho uklidila komplet za 2 hodiny. U uklízečky mi stačilo, když to měla za 3h, pak třeba ještě hodinu žehlila nebo udělala jedno dvě okna. Dělat 8h a nemít hotovo je ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.22 11:28

@Niki.J.B.
Máme uklízečku, co nám těch cca 120 m uklidí za 900. 2 koupelny. Ale jsou to komerční prostory na pronájem, takže jsou tam uklizené a prázdné plochy. Ona vysaje, vytře, umyje koupelny, převleče postele, setře prach, vynese koše. Umyje linku. Občas přeleští prosklené dveře nebo okna v kuchyni. Vezme jí to těch 5-6 hodin. ale my jsme s ní domluvili sumu za kompletní úklid, ne za hodinu. A je to na vesnici, ve větším městě bychom asi museli platit víc.

• Citovat
  • Upravit
479
30.4.22 11:53
@Anonymní píše:
@Niki.J.B.
Máme uklízečku, co nám těch cca 120 m uklidí za 900. 2 koupelny. Ale jsou to komerční prostory na pronájem, takže jsou tam uklizené a prázdné plochy. Ona vysaje, vytře, umyje koupelny, převleče postele, setře prach, vynese koše. Umyje linku. Občas přeleští prosklené dveře nebo okna v kuchyni. Vezme jí to těch 5-6 hodin. ale my jsme s ní domluvili sumu za kompletní úklid, ne za hodinu. A je to na vesnici, ve větším městě bychom asi museli platit víc.

Asi se paní zeptám jakou cenu chce za komplet úklid. V případě, že se jí to bude zdát moc, najdu si někoho rychlejšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
30.4.22 12:36

Platila bych za výkon předem domluvenou cenu - ne za hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
30.4.22 12:55

Prvni uklid trva vzdycky dele, ale to, co popisujes, by ti nase pani na uklid udelala za polovinu casu a poctive. K nam chodi pani na 4 hodiny kazdy tyden a zvladne kuchyn, 2 velke koupelny - jednu s vanou, jednu s velkym sprchovym koutem, jeden pokoj prach a podlaha, plus k tomu jeste vysat a vytrit 2 patra schodu a chodby. Vsechno se leskne, vsechno krasne srovnane. A stihne to i s pauzou na kavicku a cigo. :nevim: Kdyby mi nechala kupky bordelu s tim, ze po 8 hodinach uz musi odejit (kdyz to puvodne chtela stihnout za 5), tak uz bych ji druhou sanci nedala a poohlidla bych se jinde, sorry jako.

• Citovat
  • Upravit
479
5.5.22 17:06

Ahoj, tak hlásím, že na druhý pokus dobrý. Dneska byla paní na 5 hodin a dům až na par detailů vypadá OK :D. Je pravda, že tentokrát nedělala ty obklady v koupelnách a to jí asi ušetřilo dost času + to francouzské okno se leští taky líp po týdnu, než po půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný