Uklízečka hodinaří?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
479
29.4.22 19:08

Uklízečka hodinaří?

Ahoj, našla jsem si paní na úklid, včera u nás byla poprvé a nejsem si jistá, jestli jsem čas na úklid odhadla blbě já nebo prostě hodinařila. Za 8 hodin uklidila koupelnu 11,5 m2 komplet (vana, záchod, umyvadlo, obklady), druhou komplet koupelnu 7m2 (sprcha, záchod, obklady), dále vytřela 2 pokoje 12 m2 ( pod postelemi ne), vytřela chodbu 4m2, schodiště, vytřela v předsíni, umyla velké francouzské okno a umyla skříňky v kuchyni ( z venku). Po 8 hodinách kdy odcházela, jsem si ještě zametala a vytírala obývák s kuchyní, leštila zrcadla v předsíni a umývala lednici z venku. Upřímně bych po 8 hodinách čekala, že nebudu muset doma ještě uklízet. Původně měla přijít na 5 hodin, ale za 5 hodin stihla jen větší koupelnu, vytřít ty 2 pokoje, schody a umýt to velké okno. Paní není přes agenturu, ale na inzerát (bez papíru) a platím 200 Kč na hod. Ve čtvrtek má přijít znovu a doufám, že udělá všechno co včera neudělala. Dům má obytnou dohromady 120 m2, jeden pokoj (pracovnu) a šatnu jsem před ní zamkla. Provozní nepořádek jsem uklidila než přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2353
29.4.22 19:13

Každý uklízí jinak. Jedna by to měla za 2 hodiny, druhá za 12 hodin. Podle toho, jak poctivě to dělá, jak moc ty obklady drhla nebo jen otřela apod. Si s kvalitou úklidu spokojená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
29.4.22 19:14

Hele já nevím..
Jednou jsem paní umývala okna, taky mi to trvalo déle než asi muselo, ne že by to bylo schválně, ale bála jsem se, abych to udělala pořádně. Nechtěla jsem tam nechat šmouhy nebo něco vynechat, když mi za to platí, tak to prostě udělám jak nejlépe umím :mrgreen:
Možná je to stejný případ.
Nebo ještě se do toho pořádně nedostala, zjišťovala co a jak, když u vás byla poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
29.4.22 19:16
@Modra1 píše:
Každý uklízí jinak. Jedna by to měla za 2 hodiny, druhá za 12 hodin. Podle toho, jak poctivě to dělá, jak moc ty obklady drhla nebo jen otřela apod. Si s kvalitou úklidu spokojená?

Mám dost smíšené pocity. Třeba koupelny vypadají super, ale úchytky na kuchyni mohla udělat lépe. Na okně jsou super krásně čistá skla, ale rám tak dokonale umytý není. Schodiště mi sama přiznala, že by chtělo vzít ještě jednou. V rozích se tam dost drží nečistoty a musí se to dělat ručně. Počkám pár úklidů a případně budu hledat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
29.4.22 19:17
@Niki.J.B. píše:
Ahoj, našla jsem si paní na úklid, včera u nás byla poprvé a nejsem si jistá, jestli jsem čas na úklid odhadla blbě já nebo prostě hodinařila. Za 8 hodin uklidila koupelnu 11,5 m2 komplet (vana, záchod, umyvadlo, obklady), druhou komplet koupelnu 7m2 (sprcha, záchod, obklady), dále vytřela 2 pokoje 12 m2 ( pod postelemi ne), vytřela chodbu 4m2, schodiště, vytřela v předsíni, umyla velké francouzské okno a umyla skříňky v kuchyni ( z venku). Po 8 hodinách kdy odcházela, jsem si ještě zametala a vytírala obývák s kuchyní, leštila zrcadla v předsíni a umývala lednici z venku. Upřímně bych po 8 hodinách čekala, že nebudu muset doma ještě uklízet. Původně měla přijít na 5 hodin, ale za 5 hodin stihla jen větší koupelnu, vytřít ty 2 pokoje, schody a umýt to velké okno. Paní není přes agenturu, ale na inzerát (bez papíru) a platím 200 Kč na hod. Ve čtvrtek má přijít znovu a doufám, že udělá všechno co včera neudělala. Dům má obytnou dohromady 120 m2, jeden pokoj (pracovnu) a šatnu jsem před ní zamkla. Provozní nepořádek jsem uklidila než přišla.

Neplat na hodinu ale za jednotku. Za 1200,– bych očekávala uklizeno celých 120m.
Jak tak koukám tak změním povolání na uklízečku domácností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
29.4.22 19:19

@janickaIII to mě taky napadlo, ale prostě nevím jak to spravedlivě spočítat. Říkám si, že třeba na ty obklady v koupelnách jsem nehrábla fakt dlouho, takže jí logicky zabralo víc času je vydrhnout a příště to bude rychlejší, ale nevím no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
29.4.22 19:20

@janickaIII zaplatila jsem jí 1600 Kč byla u nás 9-17 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
29.4.22 19:21
@Niki.J.B. píše:
@janickaIII to mě taky napadlo, ale prostě nevím jak to spravedlivě spočítat. Říkám si, že třeba na ty obklady v koupelnách jsem nehrábla fakt dlouho, takže jí logicky zabralo víc času je vydrhnout a příště to bude rychlejší, ale nevím no.

Dobře teď jsi dala za nekompletní úklid 1200,– tak co nabídnout na webu 1500,– za jednotku a uvidíš. Mě to podle popisu přijde, že to odflakla. Ale neviděla jsem stav před a po. U mě doma bych fakt za 1200,– očekávala vypiglovano všude, ale mám jen 100m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
29.4.22 19:22
@Niki.J.B. píše:
Mám dost smíšené pocity. Třeba koupelny vypadají super, ale úchytky na kuchyni mohla udělat lépe. Na okně jsou super krásně čistá skla, ale rám tak dokonale umytý není. Schodiště mi sama přiznala, že by chtělo vzít ještě jednou. V rozích se tam dost drží nečistoty a musí se to dělat ručně. Počkám pár úklidů a případně budu hledat dál.

Tak záleží i kdy to bylo myto naposledy. Příště po ní hoď očko, jestli bys to taky tak dělala nebo ti přijde, že to dělá ledabyle.

On člověk si to přestavuje od cizího, jakože to bude úplně top, tak na to hledí a hledá chyby. Ale kdyby sis to třeba dělala sama, tak do takového drobnohledu nejdeš, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
29.4.22 19:23
@Niki.J.B. píše:
@janickaIII zaplatila jsem jí 1600 Kč byla u nás 9-17 hod.

8o teda. Asi se dám na úklidy. :lol: fakt bych neplatila od hodiny. V případě, že by bylo něco náročnějšího tak třeba přidat 200-300,–. Podle náročnosti samozřejmě. Mytí oken platit zvlášť, to se přeci nemusí dělat každý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
29.4.22 19:26

@janickaIII já opravdu nejsem lakomá za práci zaplatit, ale po 8 hodinách bych čekala, že budu mít dům jako z katalogu, zvlášť když nemáme pomalu žádný nábytek. Jsme dost minimalisti. V horní koupelně není nic, žádná skříňka. Ve spodní to samé, jen pračka, sušička a na tom košík s kosmetikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
29.4.22 19:28

To se mi zdá hodně času za málo úklidu.

Záleží, jak je kdo rychlý. Já mám třeba naše koupelny za 20 minut a manžel to dělá hodinu a půl. Výsledek je stejný :mrgreen:

U někoho, kdo se živí úklidem, bych očekávala, že bude rychlý, protože to má vychytané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
29.4.22 19:29
@Niki.J.B. píše:
@janickaIII já opravdu nejsem lakomá za práci zaplatit, ale po 8 hodinách bych čekala, že budu mít dům jako z katalogu, zvlášť když nemáme pomalu žádný nábytek. Jsme dost minimalisti. V horní koupelně není nic, žádná skříňka. Ve spodní to samé, jen pračka, sušička a na tom košík s kosmetikou.

Jasně, také bych očekávala, že 120m za 8 hodin uklidí skvěle. Předpokládám, že to není barabizna, kde se roky neuklizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
29.4.22 19:30
@Zuzaja píše:
To se mi zdá hodně času za málo úklidu.

Záleží, jak je kdo rychlý. Já mám třeba naše koupelny za 20 minut a manžel to dělá hodinu a půl. Výsledek je stejný :mrgreen:

U někoho, kdo se živí úklidem, bych očekávala, že bude rychlý, protože to má vychytané.

Právě, že mi to taky tak přijde. No, ale třeba se zaběhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
29.4.22 19:31
@janickaIII píše:
Jasně, také bych očekávala, že 120m za 8 hodin uklidí skvěle. Předpokládám, že to není barabizna, kde se roky neuklizelo.

Ne, dům je starý 5 let, ale je pravda, že poslední dobou moc času na úklid nebylo, proto jsem si na to také někoho našla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný