Ukončení brigády - Ukončuje se i smlouva?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak pokud není na dobu určitou, tak asi musíš dát výpověd, i z dohod, ne. Dcera určitě dávala, měla 14 denní výpovědní lhůtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kristina616 píše: Více
Asi jak kde, DPP je obvykle do konce roku, pokud není uvedeno jinak, takže 31.12.2024 skončí, ne? Já teda u jedné brigády ukončení podepsala, protože potřebovali mít seznam aktuálních pracovníků a další spolupráce již potřeba nebyla, tak abych tam „nevisela“ v systému ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kristina616 tak ideální je se do té dohody podívat.
Taky zda jde o DPP nebo DPČ.
Od kdy do kdy.
Pokud ji máš na neurčito, což moc není, a ty už jí nechceš, protože potřebuješ jít třeba na ÚP a máš DPP tak je na tobě jí vypovědět.
Protože na ÚP mít DPP nesmíš.
Je tam mnohem víc „ale“, proč dohodu nemít aktivní, když tam nechodíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek třeba zaměstnavatel přes tyto smlouvy může prát peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak záleží.
Je strašně moc ale.
Jestli jsi tam podepsala prohlášení.
A taky potom někde jinde, což je taky špatně, to je skrz slevy.
Nevím, zda máš HPP, tam by to taky měli vědět.
Pokud jsi třeba chtela udělat někde daně, tak jsi obrala sama sebe.
Prostě se podívej, do kdy ta dohoda je a co to je za typ dohody.
Pokud je stále platná, což pochybuji, tak sama musíš vědět co a jak s ní chceš.
@Cenarius
To už teď není tak snadné. Směny se plánují a musí tam být podpis brigádníka. Taky už se hlásí na OSSZ.
Celkem žasnu, že si to lidi nehlídají.
Pokud je platná dohoda, u nás se třeba podepisuje i hmotná odpovědnost, tak je to čirá nezodpovědnost, to nechat jen tak, bez předání a inventury. Čili vyrovnání. To kdyby někdo hodně chtěl, tak toho může hodně zneužít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše: Více
Je to na dobu neurčitou. Růžové prohlášení jsem tam podepsané nemela. To jsem mela podepsané na druhé brigade, kde mi pres pani uklízečku oznámili, ze tam již nepracuji. A penize od nich za dva mesice nemam. Pak jsem se jim nemohla dovolat a proste nekomunikovali. Ale tam byla smlouva do určitého data. Spis jde o to, ze hodne lidi prave odejde z brigády a nepodepisují zadnou výpovědní smlouvu
- Citovat
- Upravit
Tak tim pádem sama musíš vědět co s ní chceš.
Tady ti do hlavy nikdo nevidi.
Doba u dohody na neurčito je docela rarita, páč tam už je vysoká pravděpodobnost, že vznikne nárok na ŘD, tohle dříve nebylo.
A proč jsi se nechala okrást?
Mohla jsi tam například poslat inspektorát práce.
Na to se dost slyší.
K dohodám je aktuálně hodně materiálu, páč tam bylo hodně změn.
Takže si to nastuduj, je to zpracováno docela solidně, pokud se ti nechce, tak raději už nikde nic nepodepisuj, brigády si nesjednavej a tuhle vypověz.
Opravdu to není legrace a na tuhle negramotnost můžeš docela doplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kristina616 tak odejdou, protože jim prostě určitým datem končí. A lze to.
Tobě ne a je to opravdu velká rarita.
Které jde docela solidně využít, ale i zneužít.
Nechápu, proč s nimi nekomunikujes, proč se neptas na směny, proč oni tebe nezvou?
Jako fakt nechápu.
Na brigádě si přeci chceš vydělat peníze, ale to se presne takto nedělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
tak mě napadlo, když jste přestali chodit na nějakou brigadu, podepisovali jste vždy ukončeni pracovniho poměru? Neznám snad nikoho, kdo by vždy něco podepisoval, ikdyž by měl?
Já třeba chodila do hotelu a pak byl covid, takže mi napsali, že už nemám chodit že není práce. Po covidu jsem tam parkrat ještě na směny šla, ale pak už jsem nic nepodepisovala.