Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky prosím o rady a zkušenosti. Věc se má takto, chceme se s rodinou stěhovat. Energie máme u Čez.
Otázka zní za jak dlouho ukončí smluvu a odpojí nás hned? Zítra tam jdeme zažádat o ukončení dodávky elektřiny. Děkuji za vaše zkušenosti
![]()
@Janka001 a misto vas se tam nekdo stehuje? nebo jak to tam bude po odstehovani?
@Janka001 ukončí vám to hned, ale asi to na někoho budou chtít přepsat…my jsme nedávno přepisovali, stěhovali jsme se, ale hned to přepisovali zase na někoho jiného a já si hlásila energii jinde. Pokud přecházíš k někomu jinému - třeba rwe, tak ti si to udělají sami ![]()
Tam jde prave o to, ze pokud byste zadali o ukonceni dodavky, tak oni tam odmontuji elektromer a v byte nebude elektrina vubec. Pokud tam bude nekdo bydlet po vas, tak je to blbost, to staci prepsat na toho noveho cloveka. Jinak se pak za znovupripojeni plati, kdyz odmontuji elektromer.
@Jolynka vím e odmontují elektroměr, právě že takto to chceme..aby se to ukončilo..Za jeak tedy dlouho to ukončí a odmontují od podepsání ukončení?
@Janka001 píše:
Holky prosím o rady a zkušenosti. Věc se má takto, chceme se s rodinou stěhovat. Energie máme u Čez.
Otázka zní za jak dlouho ukončí smluvu a odpojí nás hned? Zítra tam jdeme zažádat o ukončení dodávky elektřiny. Děkuji za vaše zkušenosti![]()
Radím s novým odběratelem zaznamenat ke dni předání bytu stavy měřidel, protokol podepíše jak původní, tak nový odběratel a s protokoly a novým odběratelem obejít kontaktní místa distributorů a požádat o přepis odběrného místa na nového odběratele. Tak jsem to dělal já, když jsem předával domeček.
@Janka001 my to taky jen prepisovali, asi jeste zalezi, jestli nemate podepsanou smlouvu na nejakou dobu urcitou, vypovedni doba by mela byt ve smlouve
@eumedon píše:
Radím s novým odběratelem zaznamenat ke dni předání bytu stavy měřidel, protokol podepíše jak původní, tak nový odběratel a s protokoly a novým odběratelem obejít kontaktní místa distributorů a požádat o přepis odběrného místa na nového odběratele. Tak jsem to dělal já, když jsem předával domeček.
Byt je v nasem vlastnictví..koupili jsme si domek a tak máme už jiného dodavatele.Byt se bude prodávat tak chcem ukončit energie..
@Janka001 ja bych to resila tak, ze bych to neukoncovala ale pak prepsala na noveho majitele pri prodeji, pokud tam nikdo nebude, tak tam stejne nebude zadna spotreba a pri prohlidce bytu budete moct rozsvitit, pocitej, ze prohlidky budou po vecerech a bude treba uz sero a bez svetla na prd.
Taky se lepe prodava byt, kde je zavedena elektrina, novy majitel s tim nebude mit starosti, aby mu to tam znovu zapojovali, preci jen nekdo si chce koupit byt a hned bydlet a ne resit, ze tam neni elektrina. To same pokud tam mate plyn, taky neodpojovat, protoze u toho plynu pri odpojeni a znovuzapojeni se myslim pak jeste musi resit revize, jestli je to dobre zapojene.
@Jolynka píše:
Taky se lepe prodava byt, kde je zavedena elektrina, novy majitel s tim nebude mit starosti, aby mu to tam znovu zapojovali, preci jen nekdo si chce koupit byt a hned bydlet a ne resit, ze tam neni elektrina. To same pokud tam mate plyn, taky neodpojovat, protoze u toho plynu pri odpojeni a znovuzapojeni se myslim pak jeste musi resit revize, jestli je to dobre zapojene.
Nemluvě o zimě: V zimě je přece třeba dům temperovat, aby nepromrzl, jinak rychle chátrá.
P. S.: Ono je nutno platit paušál i při nulové spotřebě, ale ten nebývá vysoký. Ale jinak máš pravdu, opětovné připojení jsou starosti a náklady navíc. Nemovitost bez připojené elektřiny je neobyvatelná a prakticky neprodejná (resp. prodejná za podstatně nižší cenu).
@Janka001 píše:
@Jolynka byt je náš v našem vlastnictví
a prodáváme ho..Byt je v nasem vlastnictví..koupili jsme si domek a tak máme už jiného dodavatele.Byt se bude prodávat tak chcem ukončit energie..
a vy si myslíte, že tím jeho cena zůstane stejná? já bych se tedy do bytu, kde původní majitel nechal odpojit elektroměry nehnala, já to zapojím a zjistím, že všude na mě číhá vada - v elektroinstalaci, v žádném případku ![]()
@kozisek píše:
a vy si myslíte, že tím jeho cena zůstane stejná? já bych se tedy do bytu, kde původní majitel nechal odpojit elektroměry nehnala, já to zapojím a zjistím, že všude na mě číhá vada - v elektroinstalaci, v žádném případku
To bys samozřejmě nezjistila, protože by tě ani nepřipojili bez revizní zprávy. Tu by sis musela nechat udělat (a ty vady by mohly vyplavat během té revize) a zaplatit a pak zaplatit připojení elektřiny.
O tom, jak by takový byt byl prodejný, se stačí podívat do inzertní rubriky libovolné realitky a představit si, jak by se tam inzerát na něj vyjímal. Jak by se tam vyjímal inzerát na dům s „Připojení k elektrické síti: NE“ mezi inzeráty na domy s „Připojení k elektrické síti: Ano“.
Odpojení od elektrorozvodné sítě má smysl v případě, že je elektroinstalace v tak havarijním stavu, že je beztak nutno udělat novou. A s tím samozřejmě kupci budou počítat, když takový inzerát uvidí.
Holky dík za vaše komentáře..Můj dotaz zněl poněkud jinak..než co mi někteří píší
a však o dané věci nemáte info..nadále se už vyjadřovat nebudu..I tak děkuji..zítra si vše zjistíme u kompetentních osob
Pěkný den Vám všem ![]()
@Janka001 píše:
Holky dík za vaše komentáře..Můj dotaz zněl poněkud jinak..než co mi někteří píšía však o dané věci nemáte info..nadále se už vyjadřovat nebudu..I tak děkuji..zítra si vše zjistíme u kompetentních osob
Pěkný den Vám všem
Dotaz zněl „jak dlouho ukončí smluvu a odpojí nás hned?“ a „Děkuji za vaše zkušenosti“. No, a podle našich zkušeností a informací bychom neodpojovali. Resp. nikdo z přítomných s odpojením zkušenosti nemá, protože je nepovažuje za rozumné.
Každý to spíš považoval za špatně položenou otázku, no. To, že chcete byt prodávat, není ještě rozumný důvod k odpojení energií, právě naopak: Prodáte leda pod cenou.