Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme sice víc, protože bydílíme v Praze a tady jsou díky bohu ty platy dobré, a hodně dělá, že pracuju..,ale když se odečte hypotéka, 2auta, které potřebujeme oba na denní dojíždění do práce a podobné věci tak jsem na tom stejně..ted jsme se tedy hecli že ušetříme na svatbu takže už půl roku šetříme a taky to jde..takže v tom budeme pokračovat i dál..ale taky nás každou chvíli překvapí nejakej nečekanej výdaj..
![]()
To je strašně individuální. Někdo neušetří ani s 50 tis. My taky nic neušetříme. Děti máme čtyři
S necelými 14 tisíci, z toho bydlení dělá 8.500,–. Nic moc, no.
Mě teda dere ten pocit, že není nikde nic a kam šáhnout…a když už je třeba 10 tisíc, tak se vy.ere auto…:( Kdybychom potřebovali myčku nebo pračku, tak nevim…a to nás čeká hypoška na byt. Netušim, kde vezmeme peníze teda… ![]()
Příspěvek upraven 30.05.14 v 19:57
S 20 - 22t. z toho 8000,– bydlení a 4000,– na spoření (stavebko a spořící účet)
@Anonymní píše:
S 20 - 22t. z toho 8000,– bydlení a 4000,– na spoření (stavebko a spořící účet)
a jak to děláte???
Třeba když je nečekaný výdej nebo tak… My tedy máme peníze rozfázované celý měsíc, přítel bere 20., já 10, pak 1. a 5. a 15. Možná, že kdyby to člověk měl najednou, tak se to lépe rozpočítá, nevím kde dělám chybu…:(
Ahoj. Muž přinese měsíčně 19 tis. čistého, já 7600 rodičovská a 4000 brigáda. Splácíme půjčku 3500 a daří se mi posílat na spořící účet tisícovku. Jinak je to šul nul. Ale platíme si oba penzijko a malému stavební spoření. A jsme tři.
Díky za zachování anonymity, muž nesnáší když větrám náš rodinný život na veřejnosti ![]()
S.
Manžel má 26 000 čistého, já rodičák 6900.Platíme 6000 nájem,1000 net, dále školku, pojištění, telefon, elektřinu (3600)plus tak minimálně 6000 na jídlo. Jsme dva dospělí a dvě děti. Manžel ještě platí alimenty na první dítě a platí si nějaké dluhy..já beru 3krát méně a občas dokážu ještě ušetřit. Ale to jen díky tomu, že chodím na občasné brigády, tady v Praze.
Manžel neušetří nikdy nic, naopak když nemá, tak chce ještě po mně ![]()
@Anonymní píše:
a jak to děláte???Třeba když je nečekaný výdej nebo tak… My tedy máme peníze rozfázované celý měsíc, přítel bere 20., já 10, pak 1. a 5. a 15. Možná, že kdyby to člověk měl najednou, tak se to lépe rozpočítá, nevím kde dělám chybu…:(
8000,– bydlení (nájem, služby, net)
4000,– jídlo a drogerie(jsme zatím 2 a půl)
4000,– spoření jak sem psala
1000,– pojistky
4000,– na ostaní výdaje (zábava, oblečení, ted jsem z toho financovala i výbavičku…)
jinak
nekupuju polotovary
snažím se hodně péct buchty atd. + levná jídla (čočka, langoše, rizota, zapeč. těstoviny…)
spotřebu energií si každý měsíc zapisuju, takže zálohy mám nastavené tak aby mi vraceli
a hlavně - peníze, co chi uspořit posílám pryč hned po výplatě, abych neměla šanci na ně šáhnout
pokud je nečekaný výdaj a fakt musím - vezmu peníze ze spořícího konta, ale další měsíc je tam vrátím… ale vzhledem k tomu, že rozpočet plánuju a dělám si i účto tak moc nečekaných výdajů nemáme ![]()
Tak pritel ma kazdy mesic kolem 25 000 vyplatu (nekdy o 2 000 vic nekdy trochu min…), ja mam 6400 rodicak.
Ja si davam kazdy mesic nastranu pro syna na Vanoce, narozky 1000, pro pritele tez mesicne 1000, pak 1000 malemu na obleceni, 1500 na plinky a zaplatim 500 svuj pausal a jednou za 3 mesice 500 antikoncepci. Za zbytek nakoupim. Pritel zaplati 10500 najem, 1000 muj telefon, cca 1700 svuj tel. s pausalem, cca 1600 UPC, a pak ma jeste nejake mensi vydaje na duchodovy apod. Mame celkem na mesic asi kolem 8000.. ale teda je fakt, ze postupne zvladame dovybavovat byt, ted po dlouhe dobe si teda pritel koupil veci na sebe a ja taky..no jinak si ale myslim, ze kdybychom nedokupovali jeste nejake veci do bytu apod tak by jsme z toho krasne jeste nasetrili.. (a to ja si stranou uz takhle docela dost davam)
Já mám 17,5tis, manžel asi 25-35tis., jak kdy. Výdaje máme asi 30tis. (všechny pravidelné platby) + 8tis. na měsíc pro mě (jídlo, drogérie..) +4tis. pro manžela (nafta, svačiny)…po výplatě vždycky odečtu náklady a zbytek pošlu hned na spořící účet.
Já sem asi fakt finanční dement nebo nevim…
Já neumim vyjít s 27 tisícema…
![]()
Jak si děláte to účetnictví??? To bych se chtěla naučit… ![]()
Sama s klukem vycházím celkem v klidu - bydlení 8 tis, plat 12-18, jak se daří.. Ovšem jsou měsíce - hlavně v zimě a přes prázdniny, kdy je to velká bída ![]()
až budem s chlapem dokupy, bude to vypadat kapánek jinak
minimálně na papíře se jeví, že by se to mohlo významně posunout do plusu ![]()
Zdravím, zajímalo by mě, s kolika penězi vycházíte každý měsíc. My oba s přítelem máme: On 16 tis čistého, někdy o dva tisíce víc. Já mám mateřskou 3800 + 5200 alimenty + 1500 - 5000 tis za úklidy, kam docházím. Máme 3 děti. Byt platíme 3500, nic víc…zatím…mám pocit, že nic neušetříme. je to z výplaty k výplatě…jednou jsou to doplatky za elektriku, podruhé za plyn, potřetí rovnátka, pak povinný ručení, tábory, škola, popelnice…a to si na sebe skoro ani nic nekoupim a přítel taky né…
jak to máme Vy?