Ukončení kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20
4.12.04 23:27

Ukončení kojení

Maminky,vy které již nekojíte a krmíte umělým mlíčkem, jak jste zastavily tvorbu mléka v prsou? Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1089
4.12.04 23:45

Ahoj Hany,
ja sice este kojim, ale citala som, ze salviovy a matovy caj posobia proti tvorbe mliecka . Tiez som citala, ze nosenie trosku tesnejsej podprsenky pomaha (je to ako zavazovanie prsnikov, ked treba rychlo ukoncit laktaciu) - neviem, toto by ti mozno mohol niekto lepsie poradit, ja by som sa bala upchatych mliekovodov a naslednych problemov.
Snad ti to pomoze.
Pa! 8)
schamka + Danino
""http://lilypie.com/baby1/050723/2/15/0/+1/.png:http://lilypie.com/…15/0/+1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
5.12.04 06:28

Ahoj,já jsem si ovázala na těsno plínku okolo prsou…po třech dnech by to mělo být lepší :wink: …Ještě teď si vymáčknu mlíko,ale jinak mi samo neteče…Mělo by to nejhorší do týdne být dobré…a prý ledovat 8O …takže hurá do mražené zeleniny…měla jsem to jen jednou…tak pa 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.12.04 09:06

Kokhino, díky, prsa mám stáhlé plenou, ale přes noc a celý den se mi nalijí, takže jsem odstříkavala večer a teď budu muset znovu. Bojím se, že se mi mléko bude tvořit pořád, když budu odstříkávat, ale jinak to asi nejde. A dávám si na ně ledové obklady.

• Citovat
  • Upravit
40
5.12.04 09:16

Mně pomohly ledové sprchy a ostříkávat jenom tehdy, když už to nalitím pne a bolí. Je to nepříjemné, protože se Ti prsa budou nalívat hodně, ale vydrž to, protože každým odstříkáním se mlíko tvoří víc. Uber v pití, i když budeš mít žízeň.
 Gabi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
5.12.04 09:24

Ještě jsem zapomněla - kojit jsem přestala už před dvěma měsíci, ale ještě teď z bradavek občas vytlačím zbytky mlíka, tak se nediv, zmizí to postupně. Ale to omezení tekutin je dobrý způsob. Vydrž!
 G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
5.12.04 11:53

Ahoj,

já odstříkávala jen to nejnutnější.. Když nebude odběr, bude se ti postupně produkce snižovat. Kde není poptávka, nebude nabídka. Ve finále už prsa nebolela tak, že bych musela nutně odstříkávat, tak už jsem jen hlídala zatvrdlá místa, v tom případě jsem ještě doostřikovala, abych to uvolnila.. Bála jsem se, že by se to nevstřebalo a mohl by z toho být zánět..

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
5.12.04 13:10

Ahoj Hany!

Těžko se radí, když o Tobě nic nevím (jak dlouho jsi kojila, od kdy nekojíš…). Všeobecné rady najdeš na internetu. Pokud bys měla zájem o něco konkrétního, napiš mi mailem.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.12.04 13:24

HOlky.Takže jsem včera dopolko naposled nakojila a stáhla se plenou. Ale večer jsem měla prsa nalitá až tvrdá, tak jsem odstříkala a znovu se stáhla. A ráno to bylo znovu, tak jsem mírně odstříkala tu největší bolest, dala studené obklady a jsem stáhlá znovu. Musím to vydržet a snad nedostanu nějaký zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.12.04 14:10

Ahoj holky.
my teda ještě vlastní zkušenost s odstavováním nemáme, ale už jsem se ptala kamarádek, jak na dělaly. Všechny mi říkaly, že trochu odstříkávat se musí, aby se neudělal zánět - ale postupně ubírat, čím dál méně a méně. Když je malá spotřeba, prso vyrábí míň mlíčka, až přestane úplně. Asi je to na delší dobu, ale zase mi to připadá šetrnější k ženskému tělu.

• Citovat
  • Upravit
1460
6.12.04 14:12

Holky,

cením si toho, že spěccháte s radou, ale pokud chce někdo ukončit naráz kojení v pěti týdnech jako Hany, potřebuje nutně radu a pomoc odborníka. Tady studené obklady nepomůžou.

Jestli bude někdo v podobné situaci (což nikomu nepřeju), neodkládejte návštěvu gynekologa. Také konzultace s pediatrem není od věci, protože odstavení se týká několika lidí - maminky a dítěte (nebo dětí). Náhlý přechod na umělou výživu může způsobit miminku zažívací potíže. Mnohem lepší je pozvolné odstavení, je výhodnější pro maminku i pro miminko.

S pozdravem

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
6.12.04 15:52

Ahoj Alice.
Hany bohužel nenapsala, že chce ukončit kojení už v 5-ti týdnech a ani to, že chce skončit naráz. Vlastně se nedivím tomu, jak jí holky poradily. V jejím případě souhlasím s odbornou pomocí. Mátový čaj v malém množství prý naopak tvorbu mléka ještě podporuje (občas si ho dávám pro lepší trávení). Při odstavování bych ale souhlasila spíš s postupným omezováním kojení, pokud není potřeba ho ukončit třeba ze zdravotních důvodů nebo kvůli práci.
Mimínku, já měla kapky mlíčka ještě rok po odstavení syna a docela jsem se bála, že mi to zůstane napořád. Ani nevím kdy to přestalo. Teď u druhého mimíska mám taková kvanta mlíka, že jsme se ještě nesrovnaly a já mám před každým kojením prsa jak melouny. Docela se bojím že tentokrát bude odstavování pěkná fuška, i když to jsou zatím jenom teoretické úvahy. Alice, myslíš že se ještě s tvorbou mléka srovnáme abych mohla chodit mezi lidi bez koleček v podprsence? Se synem jsem už ve 4 měsících mohla klidně kojit a z druhého neukáplo ani ň. Taky je pravda, že hodně piju, protože mě jinak příšerně bolí hlava.
Radka + Bětka 4,5m

• Citovat
  • Upravit
1460
6.12.04 17:21

Ahoj Radino!

Byla to chyba Hany, že nenapsala, jak je dítě staré ani v jaké situaci se nachází a také to, že se obrací na maminky a ne na odborníky. Proto v takovém případě nabízím kontakt mailem, kde se dají upřesnit podrobnosti. Jinak je řada dobře míněných rad zcela mimo mísu… :o)

Já jsem odložila tampony někdy kolem třetího měsíce, u druhého dítka snad ještě dřív. Ale moje kamarádka, která má nějaké dvojky (ani nekojila plně) musela tampony nosit snad rok. Je to u každého jiné. Ale určitě se to srovná, jenom je těžké odhadnout kdy… Taky mám teď pěkné dudy :o) některé halenky (většina) jsou stále ještě nepoužitelné..... :o) No dokud nemusím hledat prsa pod koleny, je to ještě v normě… :o) :o:o)

Někdy v deníčku, těším se na zeleninku!! :o)

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky