Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky mám na Vás dotaz moje kamarádka má TP 20.ledna může hned chodit s miminkem ven nebo ne?Hrozí nějaké riziko prochladnutí i když ho nabalí.Doktoři jí nedokážou odpovědět,tak se ptáme Vás zkušených maminek.
Ahojd,
já jsem rodila v dubnu a po návratu z porodnice a návštěvě pediatra jsme mohli ven po několika málo dnech.V zimě se smí s miminkem ven jen do mínus pěti stupňů,pak už ne.Já bych doporučovala odložit procházky až nebude pod nulou a pokud bude pod nulou jen bych mimčo oblékla jako bychom šli ven a otevřela okno na půl hodinky max.Ale to je můj názor a moje přesvědčení,že tak je to správně.Jsou tady zkušenější maminky,které třeba v lednu rodily a poradí.Zatím papa hezký zbatek těhotenství L.
Ahoj holky,
naše malá se narodila letos na začátku března - a jestli si to pamatujete, mrzlo až do začátku května (2.5. bylo -2C).
Takže, opravdu se nedoporučuje jezdit s novorozencem ven, je-li vic než minus pět stupňů. Jinak pokud mimi oblečeš a dáš do fusaku, bude mu nádherně teploučko a není čeho se bát. Do kočárku nefouká (zvlášť jestli máš hluboký), bouda a mantinely mimi spolehlivě ochrání, máme to vyzkoušené - když byl opravdu vichr, dělali jsme s manželem pokusy se zavěšeným provázkem do kočárku
. Jinak pozor, abys mimi nenabalila moc - fusak opravdu dost hřeje. kdyby se ti spotilo, byla by mu pak zima a to by bylo špatné.
V porodnici nám dr. řekla, že ven můžeme jít třetí den, což nám potvrdila i porodní asistentka, která nás po porodu navštěvovala (tuto službu lze domluvit, proplácí to pojišťovna a je to super).
Přejeme hodně zdaru a samou radost z mimíska.
Petra a ANinka (8,5m)
Ahojky,
myslim si,ze je to tak, jak uz psaly holky, ze ven by se nemelo s mimcem kdyz je pod -5 . Nas Filipek se narodil loni v prosinci, chodili jsme v pohode ven skoro kazdy den, hned jak jsme se vratili z porodnice. Miminkam se urcite lepe spinka venku v kocarku. A zezacatku urcite ty prochazky nebudou buhvijak dlouhe, takze se nemusi bat prochladnuti miminka, kdyz bude dobre oblecene.
Petra a Filda 11.5 m
Ahojte maminy,vím protože jsem to ve více časopisech četla,že se s mimi nesmí ven pokud je teplota pod-5° ,ale nevím proč? Mám totiž syna už mu bude v únoru 18 a v té době ,kdy se narodil se propagovalo,že dítě by mělo za každého počasí denně být venku.Taky jsme to poctivě dodržovali a zima nezima byli jsme opravdu venku ráno i odpoledne i při -20° a kluk byl v pohodě a zdravý. No a naše Eli narozená v červenci 2002 byla od října 2× denně na balkóně taky za každého počasí ,nabalená navlečená ,vítr s ní houpal a byla spokojená, spávala tam i minulou zimu a to spala už jen jednou ,ale 4 hodiny někdy i déle. Pokud někdo ví odpověď ráda se ji dozvím.(Jinak spaní venku za každého počasí schvaluje i naše dětská lékařka a i když je zima větší než -5° tak krátkou procházku nevylučuje).Díky předem za info s pozdravem Anna.
Čerstvě narozená miminka neumí dobře udržet teplotu.To je jeden důvod a pak mi ještě bylo řečeno,že studený vzduch vadí na plíce
.Sama nevím nerada bych kecala,ale myslím že za každého počasí ano,ale všeho s mírou.Prý do těch mínus pěti se to má dodržovat do jednoho roku,ale já si myslím že od šestého měsíce už je to ok,ne?
Co člověk, to názor. Náš pan doktor mi na dotaz, jestli můžu tehdy s měsíčním miminkem ven při -10st. mi odpověděl, že on se svým (týden starým) dítětem chodil kdysi ven, když bylo -20…
Ahoj maminky, prosím vás poradte mi…
Narodilo se nám miminko minulý týden v pondělí, takže má 8dní, je kojeno, zdravé, spavé, ale jaksi jsem zapoměla se zeptat doktorky od kdy s miminkem můžeme na procházku..Dneska je venku krásně, myslíte že by jsme mohli na chvilku? malý má 2,98kg
Nám řekli, že pokud bude mít 3 kg, tak třetí den po propuštění z porodnice. Propouštěli nás pátý den. Takže v tvém případě bych klidně šla ![]()
@nikolahlav Rozhodně můžete, nevidím důvod, proč sedět doma, venku nemrzne. ![]()
Naše malá se narodila 17.ledna, na první kontrole po návratu z porodnice nám Dr. řekla, že ven můžeme cca 10 dní po narození. Myslím, že v tomhle počasí určitě můžete ![]()
Jé to jsem ráda…A můžeme na hodinku, nebo raději na půl? Nerada bych malému nějak ublížila
@nikolahlav píše:
Jé to jsem ráda…A můžeme na hodinku, nebo raději na půl? Nerada bych malému nějak ublížila
Tolik co zvládne mezi kojením…