Nechceme příkrmy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
129
30.11.04 12:37

Nechceme příkrmy

Ahoj maminky,
prosím o radu. Mám skoro sedmiměsíčního synka. Na začátku sedmého měsíce jsme začali zkoušet dávat rozmixovanou mrkvičku, mrkvičku s brambůrkama aj. Ze začátku nám to vůbec nejelo, byl úspěch když spapal 1-2 lžičky. Pak jsme měli asi tři dny skvělé, snědl toho tolik, že už jsem nemusela dokojovat.
No a teď už třetí den nechce absolutně nic. Jak vidí lžičku, zavře pusu na závoru a ne a ne a ne. Občas spustí křik.
Myslíte, že mám nějaký den vynechat a zkusit to později, nebo mu zkoušet dávat každý den? Mám zkusit ovoce?
Moc děkuji za všechny rady.
 Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
30.11.04 13:36

Alčo, vyzkoušej jíst tak, aby na tebe viděl. U nás se to chytilo. Jak malý viděl že baštím a nic mu nedávám, hned měl zájem o jídlo a velkou radost, že dostal také hamku :D . A když nebude mít zájem, nepanikař, prostě to občas zkoušej. Jestli mu ještě pořád tolik chutná mlíčko a stačí mu, tak není důvod ho do něčeho nutit.

• Citovat
  • Upravit
1132
30.11.04 14:09

Ahoj,

nepanikař. Iva jedla prvních 14 dní, pak se jí to nějak rozleželo v hlavě a do roka nejedla téměř vůbec. Jenom jogurty (ty ale dostávala až někdy v 8. měsíci) a občas kousek jabka. Zkoušela jsem pár dní vynechat, pak dávat pravidelně, ale nic nezabíralo.
Kolem toho roka se to zlepšilo - asi už přece jen měla hlad :D - a taky zabralo, když jsem já jedla a ona přišla ochutnat (což ovšem vyžaduje vařit si stravu vhodnou pro kojence :-)). Teď (skoro 17m) už jí normálně, takže neboj, ono to příjde.
Jo a to ovoce klidně zkus, tím myslím nic nezkazíš.

Pavlína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.11.04 15:40

Ahoj,
fakt nepanikarit. U manzela v rodine panuje nazor, ze pokud neprikrmujes od tri mesicu, nenauci se dite uz nikdy jist. Ja si ovsem postavila hlavu a muj syn do 6-ti mesicu nic nez mliko nejedl. Pak jsem zkusila prikrm - mrkvicka atd, klasika. Nacez jsem dosla k nazoru, ze meli pribuzni pravdu. Nejedl VUBEC NIC! Nacez moje mama rekla, ze to nemam lamat pres koleno, ze hlady urcite neumre. Dopadlo to tak, ze ac jsem to denne zkousela, nezacal mi poradne jist az do roku a pul, kdy jsem ho odstavila. Zato ted ji jako mlatec. Takze nic se neboj, to dite vi, co potrebuje a pokud neji, zrejme mu staci Tvoje mliko. To je stejne to nejzdravejsi.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.11.04 15:44

Ahoj,

náš kluk odmítá příkrmy, když mu rostou zuby. Jak vidí lžíci, zavře pusu, často se ještě začne preventivně dávit, aby se lépe vyhecoval na případné vyblití podávané stravy.
Tak mne tedy napadá, zda se prckovi nezačíná klubat zub. Většinou se jako první derou ven jedničky dole. Našemu mladýmu pomůže natřít dásně Baby Dentem (místní znecitlivění) a zase baští dobře. Tak zkus ratolesti prozkoumat pusu, zda to není zubama.

Hodně úspěchů

Evča

• Citovat
  • Upravit
136
30.11.04 20:06

Jo jo - jak říká Cimrman: Zuby pohroma huby! :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
30.11.04 20:16

Ahoj Alčo!

Nemusíš se bát, nic se neděje. Spousta dětí se krásně rozpapá a pak zase přestanou. Nemusí v tom být ani zuby, prostě se to stává. Jestli normálně kojíš, pak dítě dostává všechno, zkus to zase za pár dní. Prostě nabízej, zkus klidně i ovoce a nedělej si vrásky, když si nevezme. Jednou to příjde, neboj!

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
1.12.04 08:45

Moc díky všem za rady, hold ještě počkám. Prso je prostě prso.

Evčo, s tím dávením mi to předvádí taky. Jdu se kouknout na zoubky :P … aspoň budou nové šaty......

Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky