Tělesná teplota kojenců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
70
30.11.04 17:42

Tělesná teplota kojenců

Ahoj holky!
Je mi skoro trapně ptát se na takovou blbost, když jsem si přečetla to, co psal Martin, ale zkusím to. Kolik stupňů Celsia je vlastně hraniční teplota těla u kojence? Vím, že v konečníku je o půl stupně víc. Náš chlapeček má necelých 6 měsíců a má dost kolísavou teplotu. Ne že bych ho pořád přeměřovala, ale zdálo se mi , že má horkou hlavičku, tak jsem ho pár dní sledovala. Při jaké teplotě bych už měla dát nějaký léky? Třeba po očkování.Nechci ho tím zbytečně rvát. Dík moc.

Ahoj Pavlička a Martínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
30.11.04 18:23

Ahoj,
leky by se mely dat, az kdyz teplota v zadecku po odecteni prekroci 38 stupnu, alespon tak nam to rikali v motolske nemocnici… S teplotou do 38 stupnu se detske telicko pry vyrovna samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
1.12.04 08:15

Ano, od 37,5C je to zvýšená teplota :? …a od 38C už je třeba vyhledat lékaře :oops: ,tak je psáno v brožurce ,která se dává se zdravotním a očkovacím průkazem v porodnici…papa a žádnou teplotku… :lol: pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
1.12.04 16:06

Ahojda, s teplotou je to tak : normální teplota je 36,5 - 36,9
zvýšená teplota 37,0 - 37,9
do teploty 37,5 se nemusí nic dělat tělo by si mělo s teplotou poradit,pokud je teplota vyšší,tak by se tělíčku mělo pomoc
horečka je 38,0 a výš

Co se týče očkování,tak nám lékařka řekla že 2hodiny po očkování máme dát preventivně čípek,ale co lékař to jiný názor.Já to tak dělala protože pak měl ten náš drobeček neuvěřitelné teploty,které lezly pomalu dolů a drobek byl dost vysílený.
tak ahojky L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
1.12.04 16:46

Teplota těla kojenců

Díky holky za rady. A co myslíte, když nemá žádné jiné příznaky, ale třeba k večeru měl 37,7 stupňů Celsia, tak je to normální? Druhej den už zas teplotu neměl. To mě právě přijde divný. Třeba jestli nemáme doma moc horko, nebo tak.Jinak je zdravej a spokojenej.

Zatím ahoj P 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
1.12.04 18:34

Díky teplýmu oblečení se může teplota miminka vyšplhat i výš.Miminko by mělo mít o vrstvu víc než dospělí,ale mě se to nikdy moc nevedlo odhadnout,dělalo mi to dost problémy,jednou jsem malýho dost přehřála,tak jsem ho vysvlekla a opláchla ve vlažný vodě,ale POZOR né moc vlažný aby to nebylo pro tělíčko šok.a pak jsem teplotu často kontrolovala než se dostala do normálu.Myslela jsem že se to snad nikdy nenaučím,ale teď si myslím že už to docela zvládnu trochu odhadnout.Nejlepší je oblékání cibulovou metodou-ve vrstvách,když je miminku horko vždycky je nějaká vrstva kterou můžeš sundat,raději dát dvě tenčí mikinky než jeden huňatej svetr…nějak jsem se rozpovídala,tak zatím a přeji miminka bez teplot!
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
1.12.04 19:56

Ahojky,
my když jsme v porodnici měli za úkol měřit mimčům teplotu,tak pokud to bylo v rozmezí 36,5-37,5 tak to bylo naprosto v pořádku. Když bylo míň pak se muselo mímo přioblíct.
Tak se mějte krásně
pa Mon a Denis 20dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.12.04 20:44

Ahoj,
já jsem asi „nezodpovědná matka“, ale zatím jsem měřila teplotu přiložením ruky na čelo. včera jsem koupila teploměr-rychlovku a moc mi to s ním nejde. nejvyšší teploty jsme dosáhly 35,5 a pak to dál nelezlo. a co to je to …odečítat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.12.04 21:29

llůkh

• Citovat
  • Upravit
78
2.12.04 08:50

Ať už měříš teplotu v zadečku jakýmko-li teploměrem vždy musíš půl stupně odečíst tzn že pokud v zadečku naměříš teplotu 37,5,tak má miminko 37,0…
Rychloběžku držíš v zadečku tak dlouho dokud se rtuť nezastaví,nejdřív koukáš kolik jsi naměřila a pak teprve teploměr vyndaváš.Po vyndání rtuť hned sleze.
Omlouvám se,možná to víš,já jen že jsi říkala že jsi jí teprve koupila a já znám spousty maminek ve svém okolí,které byly vyplašené že mají podchlazené miminko a přitom s teploměrem zacházely špatně.35,5 je fakt dost málo,miminko by už bylo modrý při takový teplotě.
Já taky dlouho neměřila,jen pokud mi přišel rozmrzelej a měl horký čelíčko.Mamka mi říká že časem se to naučím poznávat taky bez teploměru,ale nevím nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.12.04 10:02

lexi díky za odpověď, já vážně nevěděla, jak se s tím zachází, takže čím podrobnější, tím lepší. dneska ráno jsem to zkoušela znovu a už jsme se dostaly na 37,0 (tak to je snad mrňka v pořádku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
2.12.04 10:41

Tak to je akorát,jsem ráda že jsem trochu pomohla.papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
22.2.12 12:48

ahojky. když mám dudlíkový teploměr jaká by měla být normální teplota a zvíšená? je to stejné jako u teploměru do zadečku? Ještě by mě zajímalo. Synovi je 9 měsíců a dva týdny. ted se mu prořezává horní špičák. Od včerejška má přes den teplotu 37,5 a večer 38,5(bez jakého koliv odečtení). Stolici měl včera 3× a řídkou, dnes zatím jen dvakrát ale do toho ho trápí prdíky. Na snížení teploty používám Panadol. Jsou tydle příznaky normální? Dřív jsme problém se zoubkama neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
11.8.12 15:40

Potřebuji taky radu, mám doma holčičku normálně 3 měsíce starou ale podle data porodu 14 dní starou. Včera měla v zadečku teplotu 37,7 ale byla dost přikrytá-zavinovačka a deka, byla celá spocená, tak jsem ji dala jen tu deku a dneksa celý den 37,5 v zadečku bez odečtení a na čele infra teploměrem 37,1. Ručky má ale studené, tak nevím, jestli je to ještě normální, nebo to začít nějak řešit, děkuji moc za rychlou odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
11.8.12 15:49

Ahojky, tak jestli měla vzadečku bez odečtení 37,5,tak normálně má 37,0…odečítá se 0,5 při měření v konečníku. A to je normální teplota :-)
Moje dcerka mívala také stále studené ručičky a byla v pořádku. Důležité je, jak teplé má tělíčko a v zátylku. Jestli není studená tam, tak ji zima není. Pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí