Úloha s traktorem, jak vyřešit?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148118
15.3.26 14:49
@M_Vladim píše: Více

A co to dítě které ztratilo barvu? Co tam dělalo na silnici? A matka!?!? Kde byla matka?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9630
15.3.26 14:51

Vzoreček je součástí zadání, stejně jako hodnota pí. Jde jen o to, aby dítě (budoucí maturant!) zvládlo přečíst text a pochopit, co se po něm chce a pak aplikovat vzorec. A to je, troufám si tvrdit, využitelné i v běžném životě.

Příspěvek upraven 15.03.26 v 15:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64848
15.3.26 15:04
@Anna766 píše: Více

to možná potom bylo součástí češtiny, napiš úřední dopis na OSPOD. Mezipředmětové vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15726
15.3.26 15:34
@Jahru píše: Více

S touhle metodou testování tam bude za dva roky napsaný i postup. A za další tři roky tam bude, že ten, kdo nezvládne opsat postup, tak ať ho vyfotí telefonem a pošle emailem.
A pak se přestaneme smát magorům, že suší kočku v mikrovlnce, protože jsme dosáhli stejného pokroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9630
15.3.26 15:43
@Zumpa píše: Více

No, já nedávno žasla, když kolegyně, co 2 roky zpět dokončila VŠ ekonomického směru netušila, jak spočítat vážený průměr. Na pozici datového analytika :nevim:
Takže už se nedivím asi ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41682
15.3.26 15:45
@Jahru píše: Více
:P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
15.3.26 16:35
@Bytsamsebou píše: Více

já vezmu metr nebo dokumentaci k bazénu, kouknu se jaké má rozměry a podle toho koupím počet pásek. Záležitost na 2 minuty. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
15.3.26 16:41
@Kluk-na druhou píše: Více

já jsem se v myšlení zasekla nad představou tuby barvy zaklíněné mezi pneumatiky, přemýšlím v jakém směru, jestli napříč nebo ne, a jestli, pokud měla šroubovitý uzávěr, to byla tempera a vyteklo to druhou stranou, nebo to v důsledku točení kola prasklo podélně - ale když byla zaklíněná, tak to přece prasknout nemohlo, čili tím pádem, zaklínila-li se barva tuby, tak logicky nemohla vytéct, ale zůstala zavřená ve vrypu mezi pneumatikami…a řešení úlohy je v pi… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
15.3.26 16:48

Priblizne 40, 40,1 presneji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4185
15.3.26 16:51
@Niemeyer píše: Více

Jo a mě jako první napadne, že to asi nebude klasický traktor, ale nějaký malotraktor, když průměr kola je 80 cm.
Ano první co mě taky napadlo, jak se klasického traktoru mohla zaklínit tuba s barvou…ta pneumatika má úplně jinou stavbu…i u klasické pneumatiky je to v podstatě nemožné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3672
15.3.26 16:51
@Zumpa píše: Více

Jses cynickej, ale mozna opravdu ne tak daleko od pravdy. :* A ja si zrovna rikala, jestli nejsem vadna, kdyz se me dcera zepta, jake plodenstvi ma fikovnik a ja si nevzpomnela na sykonium. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101451
15.3.26 16:58

A myslis, ze v te dokumentaci bude uvedeny obvod? Nebo jeho průměr, co bys tipla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10588
15.3.26 18:53

Já jsem střelec, takže to střelím vždy od boku a v pohodě :D!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14091
15.3.26 19:23

Tak jsem ráda, že nejsem dítě a rozhodně jsem ještě raději, že na emiminu se vždycky dozvím, jak hodně tupá jsem.

Vždycky si tady tu neděli tak vylepším. :mrgreen:

Jo a klidně přiznám, že nejspíš snadněji pochopím taje finštiny než matematiky.

Tak ještě že se s takovou matematicky nezdatnou osobou nemusíte potkávat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41682
15.3.26 19:39
@Flyingfrog píše: Více

Máš tam uvedený i vzoreček, který máš použít a hodnotu čísla Pí. Tam se fakt musíš jen elementárně zamyslet, jestli je ta vzdálenost obvod nebo poloměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí