Úlovky z půdy :-)

becky87
5.9.13 14:21

Úlovky z půdy:-)

Krásný den holky :kytka:

Byla jsem nedávno ve skanzenu v Rožnově a uchvátilo mě to tak, že jsem začala prolézat půdu u nás v domě. Máme staré staveni zhruba 130let, sic je to tu prohrabané, tak jsem přeci jen něco našla. Ale bude to ještě na dlouho.

Napadlo mě založit tuhle diskusi a ukazovat si své úlovky :pankac:

Prozatim mám starou porcelánovou misu, opravdu nádhernou, nějaké lžice, nože. Džbány, truhly, komody, dnes jsem vyhrabala nádherné vědro na smetanu a na mléko. Večer hodim fotky.

Taky starý kočár dle babičky cca 80-devadesát let. Ale ten je v desolátnim stavu, musim se na nej mrknout.

Tak co přidá se někdo? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
becky87
5.9.13 14:26

Jo a vyhrabala jsem starou Jantar brilantinu, neboli vosk, na vlasy :lol: Krasne voni a je skoro celej :P :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13119
5.9.13 14:34

Být tebou, tak tu raději žádné fotky nezobrazuj. Taky by se ti mohlo stát, že tě doma někdo vybere. O staré věci je docela zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
5.9.13 14:43

@blorchi nemám nic, protože ségra bydlí u našich a všechny tyhle poklady vyházela :cert: Ještě, že aspoň staré fotografie zůstaly, z těch mám v plánu si udělat jednu stěnu v mém pokojíku.

Vím, že tam byla stará truhla, máselnice a forma na máslo a pak nějaké staré náčiní do kuchyně.
Mamka neuměla proti tomu zakročit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
5.9.13 14:49

Hmm, tak někdo najde poklad a my krysy. Byly v takové velké nadějně vypadající krabici, vyndali jsme z ní vysavač-vodníka a v tom prostoru na bordel měly hnízdo. To byl puch, fuj. :poblion: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
5.9.13 14:52

Ačkoliv jsme si koupili dům, který má 105 let, tak na půdě byli jen 4 balíky skelné vaty, ale ve sklepě nám visí obraz vojáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.9.13 14:55

My mame, teda spis meli na pude taky dost pokladu,…ale uz je to dost prebrany a fotky nemam. Mame tam treba stary dreveny trakar, par ramu, drikovaci stoly, nadobi - to jeste pouzivam nekdy a spousty koralku.

tchanovci maji ve sklepe skvelou kredenc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
5.9.13 14:57

Koupili jsme dům z roku 1886. Na půdě bohužel nic nebylo akorát nějaké staré matrace. Ale zjistili jsme, že v uklízecí místnosti pod schody je poklop a prý tam má být nějaký sklep. Kámoš chce přinést detektor kovu a podíváme se tam. Už tu bydlíme 5 let a ještě jsme neměli odvahu ten poklop zvednout, natož tam vlízt :mrgreen: :P babička má barák z r.1936. Před 3 lety se jí propadl strop a byly tam role nádherných látek - bohužel spuchřelých a nepoužitelných, staré knížky a rozbitý porcelánový nočník. Máme tu taky rákosové stropy, tak bůh ví, co tam třeba je :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
5.9.13 15:09

Holky já jsem na tohle ujetá šíleně. Ale mohu se vymlouvat na to, že je to dědičný :mrgreen: (maminka miluje „kerkonošké“ chalupy, vybavení už má do nového domova nasyslené, ale nemá ještě základovou desku :lol: )

Máme dům z 20.let, moc pokladů tam tedy nebylo, ale něco přeci (smaltované nádobí, džbány apod.), ale chci ten dům ve stylu 30.- 40. let zařídit, díky BOhu ten nábytek je teď k dostání za pár korun (obzvlášť kuchyňský má kdekdo na chalupách a rád se toho zbaví); od strýce z Choratic (domek cca 1910) mám nakrámovánu kupu nádobí (pracoval v Kavalierových sklárnách). Tam byly na půdě extrabuřty! ale strýček to pak žel bohu při rekonstrukci vyházel.

No hned bych se mohla stěhovat ke kachlové peci nebo alespoň tálovému sporáku, chjo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
5.9.13 15:13

No tak já si na tom taky ujíždím…ale nikdo mě nechce pustit na půdu a trchu jí probrat:-D Tak lovím aspoň na aukru:-D Zase nestojím nijak vyloženě o veškerou veteš, ale pár kouksů starýho zrenovovanýho nábytku mám v plánu umístit do našeho baráčku. Já miluju tonetky, ohýbaný dřevo, Halabalu, no a starý dveře…to už fakt vypadám jak úchyl…ale furt někde sháním starý dveře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
5.9.13 15:32

@LucijeS :lol: :lol: taky mám ráda starý dveře :lol: a kliky. A klíče!
A miluju chromový nábytek, a užité art-deco. A interiéry alias Hercule Poirot!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
5.9.13 15:43

Funkcionalismus :srdce: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
5.9.13 16:04

Jezis holky ja nasla krasne kovani a kliky :jazyk: vecer pisnu.Jo a me zase berou stare hadry, nasla jsem perfektni kroj nebo co to je. :think: jo a drevenou nohu, to jsem tedy malem dostala infarkt v te tme na pude :roll:

• Citovat
  • Upravit
15887
5.9.13 16:19
@blorchi píše:
Jezis holky ja nasla krasne kovani a kliky :jazyk: vecer pisnu.Jo a me zase berou stare hadry, nasla jsem perfektni kroj nebo co to je. :think: jo a drevenou nohu, to jsem tedy malem dostala infarkt v te tme na pude :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
5.9.13 16:24

Tak já se přidávám k milovnicím veteše a starých věcí :pankac: Já jsem zas úchyl na různé krabičky, tak na nábytek, židle apod…a nádobí - polévkové mísy, džbány, to je moje :mrgreen: Bohužel můj muž teda mé nadšení nesdílí, takže svou úchylku nemohu rozvinout naplno, ale dobře tak, protože máme fakt malé bydlení :-D Ale je tu reálná vidina, že budeme v horizontu cca 3 let stavit barák, no už úplně vidím, jak bude zařízený…strašně chci kachlová kamna i s tím poležením nahoře, ale bohužel to už bude přesahovat rámec našich finančních možností :evil:
Ráda se tu budu kochat vašimi úlovky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný