Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo a vyhrabala jsem starou Jantar brilantinu, neboli vosk, na vlasy
Krasne voni a je skoro celej
![]()
Být tebou, tak tu raději žádné fotky nezobrazuj. Taky by se ti mohlo stát, že tě doma někdo vybere. O staré věci je docela zájem
@blorchi nemám nic, protože ségra bydlí u našich a všechny tyhle poklady vyházela
Ještě, že aspoň staré fotografie zůstaly, z těch mám v plánu si udělat jednu stěnu v mém pokojíku.
Vím, že tam byla stará truhla, máselnice a forma na máslo a pak nějaké staré náčiní do kuchyně.
Mamka neuměla proti tomu zakročit ![]()
Hmm, tak někdo najde poklad a my krysy. Byly v takové velké nadějně vypadající krabici, vyndali jsme z ní vysavač-vodníka a v tom prostoru na bordel měly hnízdo. To byl puch, fuj.
![]()
Ačkoliv jsme si koupili dům, který má 105 let, tak na půdě byli jen 4 balíky skelné vaty, ale ve sklepě nám visí obraz vojáka.
My mame, teda spis meli na pude taky dost pokladu,…ale uz je to dost prebrany a fotky nemam. Mame tam treba stary dreveny trakar, par ramu, drikovaci stoly, nadobi - to jeste pouzivam nekdy a spousty koralku.
tchanovci maji ve sklepe skvelou kredenc
Koupili jsme dům z roku 1886. Na půdě bohužel nic nebylo akorát nějaké staré matrace. Ale zjistili jsme, že v uklízecí místnosti pod schody je poklop a prý tam má být nějaký sklep. Kámoš chce přinést detektor kovu a podíváme se tam. Už tu bydlíme 5 let a ještě jsme neměli odvahu ten poklop zvednout, natož tam vlízt
babička má barák z r.1936. Před 3 lety se jí propadl strop a byly tam role nádherných látek - bohužel spuchřelých a nepoužitelných, staré knížky a rozbitý porcelánový nočník. Máme tu taky rákosové stropy, tak bůh ví, co tam třeba je
![]()
Holky já jsem na tohle ujetá šíleně. Ale mohu se vymlouvat na to, že je to dědičný
(maminka miluje „kerkonošké“ chalupy, vybavení už má do nového domova nasyslené, ale nemá ještě základovou desku
)
Máme dům z 20.let, moc pokladů tam tedy nebylo, ale něco přeci (smaltované nádobí, džbány apod.), ale chci ten dům ve stylu 30.- 40. let zařídit, díky BOhu ten nábytek je teď k dostání za pár korun (obzvlášť kuchyňský má kdekdo na chalupách a rád se toho zbaví); od strýce z Choratic (domek cca 1910) mám nakrámovánu kupu nádobí (pracoval v Kavalierových sklárnách). Tam byly na půdě extrabuřty! ale strýček to pak žel bohu při rekonstrukci vyházel.
No hned bych se mohla stěhovat ke kachlové peci nebo alespoň tálovému sporáku, chjo!
No tak já si na tom taky ujíždím…ale nikdo mě nechce pustit na půdu a trchu jí probrat:-D Tak lovím aspoň na aukru:-D Zase nestojím nijak vyloženě o veškerou veteš, ale pár kouksů starýho zrenovovanýho nábytku mám v plánu umístit do našeho baráčku. Já miluju tonetky, ohýbaný dřevo, Halabalu, no a starý dveře…to už fakt vypadám jak úchyl…ale furt někde sháním starý dveře ![]()
@LucijeS
taky mám ráda starý dveře
a kliky. A klíče!
A miluju chromový nábytek, a užité art-deco. A interiéry alias Hercule Poirot!
Jezis holky ja nasla krasne kovani a kliky
vecer pisnu.Jo a me zase berou stare hadry, nasla jsem perfektni kroj nebo co to je.
jo a drevenou nohu, to jsem tedy malem dostala infarkt v te tme na pude ![]()
@blorchi píše:
Jezis holky ja nasla krasne kovani a klikyvecer pisnu.Jo a me zase berou stare hadry, nasla jsem perfektni kroj nebo co to je.
jo a drevenou nohu, to jsem tedy malem dostala infarkt v te tme na pude
Tak já se přidávám k milovnicím veteše a starých věcí
Já jsem zas úchyl na různé krabičky, tak na nábytek, židle apod…a nádobí - polévkové mísy, džbány, to je moje
Bohužel můj muž teda mé nadšení nesdílí, takže svou úchylku nemohu rozvinout naplno, ale dobře tak, protože máme fakt malé bydlení
Ale je tu reálná vidina, že budeme v horizontu cca 3 let stavit barák, no už úplně vidím, jak bude zařízený…strašně chci kachlová kamna i s tím poležením nahoře, ale bohužel to už bude přesahovat rámec našich finančních možností ![]()
Ráda se tu budu kochat vašimi úlovky ![]()
Krásný den holky
Byla jsem nedávno ve skanzenu v Rožnově a uchvátilo mě to tak, že jsem začala prolézat půdu u nás v domě. Máme staré staveni zhruba 130let, sic je to tu prohrabané, tak jsem přeci jen něco našla. Ale bude to ještě na dlouho.
Napadlo mě založit tuhle diskusi a ukazovat si své úlovky
Prozatim mám starou porcelánovou misu, opravdu nádhernou, nějaké lžice, nože. Džbány, truhly, komody, dnes jsem vyhrabala nádherné vědro na smetanu a na mléko. Večer hodim fotky.
Taky starý kočár dle babičky cca 80-devadesát let. Ale ten je v desolátnim stavu, musim se na nej mrknout.
Tak co přidá se někdo?