Nenahlášení popelnice

eevcca
4.9.13 09:14

nenahlášení popelnice

Ahoj holky, mám dotaz, před cca 3 měsícema jsme si koupili popelnici, já říkala, že se musí určitě hlásit někde na magistrátě, ale tchýně neeeee, popelnic můžes mít kolik chceš, hlavně, že je platíš, přítel samozřejmě každé matčino slovo žere a je svatý, takže mě nikdo neposlouchal… teď tady za mnou byl popelář s tím, že nemáme nahlášenou popelnici a že to musí hlásit na magistrát… Co má dělat vím, to přítely dám pěkně sežrat, ale můj dotaz je - je za to nějaká pokuta?? A kolik???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
4.9.13 09:18

Kolik ti nikdo nerekne, jelikoz je to magistrat od magistratu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
4.9.13 09:19

Popelnice se platí na osobu, ne na počet popelnic. Takže pokud za sebe platíte, neměli byste mít problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.9.13 09:21

U nás to je jednoduché - každoročně se platí za osobu - nikoliv za popelnici, zaplatíš, dostaneš známku, nalepíš na popelnici a tu ti pak popeláři vyváží. POkud známka po určitém datu na popelnici není, popelnici nevyvezou. :nevim:
Jo a popelnice dostáváme zdarma od TS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
4.9.13 09:22

@Nelisa přesně toto řekla tchýně a dnes jsem se dozvěděla, že to tak není… popelnice platíme a vždy včas… ale každá prý musí být hlášena, což já sem si to myslela, že to nebude jen tak…

• Citovat
  • Upravit
15319
4.9.13 09:23
@eevcca píše:
@Nelisa přesně toto řekla tchýně a dnes jsem se dozvěděla, že to tak není… popelnice platíme a vždy včas… ale každá prý musí být hlášena, což já sem si to myslela, že to nebude jen tak…

No možná je to jinak na vesnici a ve městě :think:, u nás je jedno, kolik popelnic máš, žádná nálepka, hlášení, nic. Ale bydlíme na vesnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
4.9.13 09:23

@ynax U nas je to také takhle, ale jak se nám narodilo druhé dítě, tak odpadků je víc a víc, tak jsme si pořídily druhou, protože o tu jednu se dělíme ještě s tchýní, no a tak sme šli do stavebního bazaru a koupily si druhou, no a s tou je ted práve problem

• Citovat
  • Upravit
1166
4.9.13 09:25

@Nelisa To je zase město od města jinak. Někde platí za osoby, jinde za popelnici/ popelnice. U nás se platí za osobu, ale je tu zase limit, že na 5 osob v domě může být jen 1 popelnice, až při 6. osobě se může pořídi druhá popelnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
@Nelisa píše:
Popelnice se platí na osobu, ne na počet popelnic. Takže pokud za sebe platíte, neměli byste mít problém.

Ono je to jak kde. U nás to dřív bývalo tak, že jsme platili za osobu a dostali jsme známku na jednu popelnici, pokud jsme chtěli známku na další popelnici, museli jsme si jí přikoupit. Teď je to tak, že zaplatíme za osobu a dostaneme tolik známek, kolik si řekneme. Ovšem pokud máme popelnici bez známky, prostě nám jí nevyvezou. Nejlepší je zeptat se přímo na magistrátu.

• Citovat
  • Upravit
15319
@Daduka píše:
@Nelisa To je zase město od města jinak. Někde platí za osoby, jinde za popelnici/ popelnice. U nás se platí za osobu, ale je tu zase limit, že na 5 osob v domě může být jen 1 popelnice, až při 6. osobě se může pořídi druhá popelnice.

Jo? 8o My máme na 4 osoby 3 popelnice. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
4.9.13 09:26

Funguje to tak, že se platí za osobu, ale je přesně dané, na kolik a jak velikých poplenic má rodina nárok. Pokud jich chce víc nebo větší, tak je to za příplatek (tuším že u nás 200%)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.13 09:27

Taky platime za osobu a ne za popelnici :think: Jen si tedy musime rici o vice samolepek ktere na popelnice lepime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119

@eevcca taky jsme s druhým dítětem navyšovali - jenže 1 popelnice= 1 známka. Popelnice bez známky by nám byla k ničemu. Došli jsme na MěÚ, nahlásili, že potřebujeme další popelnici a dostali jsme další známku. I když je fakt, že někde dělají obstrukce kvůli tomu, že 1 popelnice je na 3 lidi, takže jsou schopní říct, že smůla, že na víc nemáte nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
@iveta299 píše:
Funguje to tak, že se platí za osobu, ale je přesně dané, na kolik a jak velikých poplenic má rodina nárok. Pokud jich chce víc nebo větší, tak je to za příplatek (tuším že u nás 200%)

Tak u nás to dané není. U nás kontrolují jen to, zda jsme za letošek zaplatili. A pak postavíme před dům popelnice a popeláři je vyvezou. Svého času nebrali pytle postavené vedle popelnic, ale i to se změnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
4.9.13 09:28

@Nelisa Moje babicka bydlí na vesnici (na vysočině) a když si tam tatka chtel dat popelnici svoji, tak si vzpominam, že říkal, že se na to byl ptát a že by musel jit tu popelnici nahlasit a jeste platit nejaky poplatek (nejakou minimalni castku za druhou) no a proto sem říkala i tady doma jak to je, ale nikdo me neposlouchal… takže nejsem si jista, ale pokud je to i na vesnicich takhle, tak byt tebou tak si to jdu radsi zjistit taky pokud jich mas vic jako my

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný