Zařízení bytu, kde žijí kočky

1382
5.9.13 11:18

Zařízení bytu, kde žijí kočky

Ahoj,
jdu za vami pro inspiraci :) Budeme se stehovat do vlastniho a mame 2 polodlouhosrste kocky. Zajimalo by me, jake mate zkusenosti ohledne zarizeni bytu s kockou, napr. jestli je lepsi mit koberce nebo plovoucku, zavesy nebo rolety (zaluzie nam strhavaji), dale jak treba resite rostliny - ja mam hodne rada kytky a tezce nesu, ze jsme museli dat pryc veskere palmy, fikusy atd, protoze jsou pro kocky jedovate. Tak treba jestli vas napadl nejaky napad, kam je umistit, aby na ne micky nemohly atd. Cokoliv, co vas napadne a na co si dat pozor. Taky jestli poustite kocky do detskeho pokojicku, jestli vam nevadi chlupata postylka apod. Maly s nami zatim spi v posteli, bydlime v 1+1, tak to zatim neresime, ale budem se stehovat do vetsiho. A jak jste treba resili lampy apod, aby je kocky neshodily, nebo vanocni stromecek? Mame obri vanocni strom a obe po nem hned lozily, tak snad jen zavirat o vanocich dvere nebo nevim. Proste cokoliv vas napadne, sem s tim :D Dekuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
5.9.13 11:28

Vyclenit jim jednu mistnost, tu vykachlikovat az nahoru a dat tam horu prolejzacek a kalecich misticek, opatrit site na okna a poradny domaci deodorant

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
5.9.13 11:29

@Carmen6 každá kočka je jiná, brácha má kocoura který jim neškrábe nábytek ani neožírá květiny, ale zase jim chodí čůrat do peřin :mrgreen: náš nečůrá ale nesmí vidět vázu s květinou(myšleno květ, zelené části ho nezajímají, ani pokojové v květináči) takže vázi jsme zrušili a kytky když už dostanu musím schovávat do zavřené místnosti kde on nesmí. jinak je jediné omezení pohovka, jelikož náš škrábe tak jsme museli pořídit mikroplyšový gauč, chtěli jsme kožený ale ten by jeho drábky nepřežil. stromek, dráty, lampy apod. kocoura nikdy nezajímali, jak jsem psala každá kočka je jiná. naši měli kocoura a neřešili vůbec nic, nic se v bytě nezměnilo byl hodný, náš je hajzlík ale stejně ho milujeme :mrgreen: obecně bych řekla že by se přizpůsobil spíš dceři než kocourovi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.9.13 11:29

To máte tygry a ne kočky :D

Máme plovoučky, sice je natom víc vidět než na kobercích, ale zase se to rychle uklízí. Kytky máme všechny možný druhy, jen nejsou na parapetech, ale na skříních. žaluzie taky neničí, to bych se bála spíš těch závěsů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
5.9.13 11:32

@jizvíková ten deodorant nechápu, máš doma kočku? pokud ano a smrdí ti tak je někde problém!! kočka nesmrdí, k našim i nám kdykoli přišla návštěva nepoznala že máme zvíře, naopak se divili, kočka smrdí akorát kožíškem no a pak záchodek ale to musí panička trošku pohnout prdelkou a čistit pravidelně, náš kocour má čistý záchodek po každém použití, jsem doma a tak když vidím načůráno či nakakáno tak vyčistím. to spíš byty s čoklíkama smrdí, když smrdí byt s kočkou tak je buď panička prase a nebo kočka nemocná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
5.9.13 11:37

Ahoj:mavam:
podlahy - za mne určitě plovoučka (do nového bytu jsem koberec nechtěla ani vidět)
okna - máme žaluzky a kočky naštěstí neřeší, ale za to záclony milovali, takžé v novém také raději nemáme :jazyk: kdyby dělili problém žaluzky, osobně bych volila před okenní rolety
rostliny - některé jsem vyhodila co jim chutnali a ničili je (spíše také ty typy různých tráv), ostatní pokud si jich nevšímají si nechávám ikdyž jsou jedovaté (palmy)
místnosti - kočky mají zákaz do ložnice, kde časem bude i mimčo, až půjdu dítě třeba ve dvou letech do pokojíčka tak řešit přístup koček nebudu
lampu máme jednu v roho za sedačkou, takže v bezpečí (byla by tam i kdyby nebyli kočky)
vánoční stromeček - někteří ho přikotví do zdi - pro bezpečí dětí, ale i zvířat, stromek máme zdobený přírodně (slaměné, dřevěné ozdoby, sušená jablka, pomeranče…)takže když něco spadne zase to přidělám zpět
co teda doporučuji zaměřit se kam dát wc pro kočky, aby tam měli snadný přístup, ale oni ne dítě a my zatím stále bojujeme s roznášením steliva po bytě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
5.9.13 11:41

Tak u nás je jediný „problém“ věčně chlupatý gauč a i všechno ostatní chlupaté (kromě koček máme i psy), ale jinak žádné specielní úpravy nemáme. Kočky jsme už od koťat učili pomocí sušených rybiček, kam se smí, a pomocí vodního spreje, kam se nesmí. Kytky nechávají na pokoji, na záclony nelezou, drápy škrábou na škrabadle. Máme plovoučku, drápance žádné, to by asi musela ta kočka to přímo cíleně drápat, aby nadělala škodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
5.9.13 11:42

Ahoj,
tak my lampy neřešíme, kočka nic neshazuje /jiné je to u koťat a poblázněných pubertálních koček/
co řeším jsou:

chlupy - je jedno, jestli koberec nebo plochá podlaha, oboje musíš vysát - častěji převlékám postele, protože na nich kočka lehává a když líná, tak je nechutně znát, kde právě líhává - občas přejet i gauče takovým tím kartáčem, jak sbírá chlupy

škrábání - škrábadlo, i když u nás teda není stoprocentní a gauče nejlíp ochrání nějaký povlak. Nebo to nechat tak, a povlak dávat jen, když přijde návštěva :mrgreen:, prostě tohle jsme s výchovou nevychytaly a kočka fakt dělá škody na čalounění.

kytky - okusování kytek je zlozvyk, nezabrání tomu ani spešl pěstování obilí nebo trávy pro kočku. Řeším to tím, že kytky, co mi zbyly, umisťuju na skříně, vysoko a pokud možno mimo dosah. Co obstojí i před kočičím rypákem je tlustice, aloe a kaktusy.

Balkon, okna - zasíťovaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.9.13 11:43

@Carmen6 podlaha je myslim fuk, na koberci to je min videt, volila bych koberec v barve kocky :mrgreen:, kazdopadne tak jako tak, to chce dobrej vysavac a vyhodit koste.

zavesu si kocka nevsima, kytky ale zere. Mam draceny, ty jsou dost okousany, ale evidentne ji to nevadi. Jo a juku, mam ale vetsinu kytek proste nahore, kam neleze :nevim:

do pokojicku chodi a i si lehne do postylky, neresim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33488
5.9.13 11:44

Máme v bytě dvě kočky a dva psy a nějak jsme nic ohledně zařízení neřešili. Možná, že máme přizpůsobivá zvířata :lol:
Do postýlky kočky nechodí, odnaučili jsme je to. Párkrát dostaly novinami a pohoda. Jedovaté kytky nemáme, na závěsy nikdy neskákaly a vánoční strom přivazujeme ke stropu vlascem.
Jednou na něj skočilo kotě a popíchalo se, tak už pak dalo pokoj.
Máme velké škrábadlo, hračky a jak je jich víc, tak se nenudí a neničí.
Zničily nám trochu sedačku, ale od té doby, co máme to škrábadlo, tak neničí.
Nic jiného mě nenapadá :think:
Jediný co mi ted manžel říká, že možná bude problém v samotném stěhování. Kočky jsou prý fixované na místo,,tak aby to nebyla pro ně zátěž. Záleží také na povaze kočky. My se stěhovali, kočky máme občas v bytě a občas na chalupě a nic ce nestalo.
Dcery kočka je citlivější a stěhování těžce nesla a dokonce se začala samopoškozovat 8o
Kdyby mě něco napadlo, dám vědět.
Jo a koberec nebo plovoučku. Máme plovoučku, koberec jsme dali pryč, protože se v něm držely chlupy. A vysávali jsme 2× denně a stejně bylo miminko obalené chlupama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
5.9.13 11:48

Koberce ne, smrabadlo ano a hlavne susicku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
5.9.13 11:50

Koukam, ze mate kocky zlaticka :D Ty nase porad vymysleji nejake kraviny :twisted: A neviri se moc ty chlupy, kdyz je plovoucka? Ja jsem zvykla na koberce, tak se bojim, aby to nebylo moc studeny a nepusobilo neutulne. Ale to vysavani je teda drsny. Kockolit nastesti moc neroznasi, je jen pred zachodkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
5.9.13 11:57

Vánoční stromek jsme kdysi kotvili ke stoupačkám. Teď co je už kocour starší tak po něm nejde. Občas si zapinká s dolní ozdobou, ale to nějak neřeším.
Náš kocour může do všech místností. Dceři je rok a půl, do postýlky jí nikdy nešel. On není moc kontaktní, víceméně jen se mnou, takže se jí od malička vyhýbá. No ale na oblečení chlupy byli vždycky ať jsem se snažila jak jsem chtěla. Je tedy pravda, že poblíž jí často spal a spí. Momentálně obývá její křeslo a velkou postel (kterou ještě nepoužíváme) v pokojíčku. Co se týče chlupů, tak my máme lino a je to super. Do koberce se nám chlupy píchali a nešlo to vysát. U dlouhosrstých je to asi trošku jiný. Ale i tak se chlupy snáz vysajou a já koberce prostě nesnáším. Dala bych si pozor z čeho budete mít v obýváku sedačku. Nám se osvědčila Alcantra. Né že by jí kocour neškrabal, ale už vcelku drží 4 roky. Záchod má kocour momentálně v koupelně ve vaně. Malá chodila a zobala mu kočkolit, tak jsem to vyřešili takto. Víceméně i odpadlo tahání kočkolitu po bytě. Co se týče kytek, tak to asi moc neporadím. My je máme. Kocour mi kouše jen když dostanu puget do vázy. Ten pak ožere teda festovně, ale nějak neřeším. Že je někde občas rozsypanej květináč nebo něco schozenýho, na to jsem si zvykla. A navíc po dceři je mnohem větší binec. Nejhorší je, když se do toho pustí oba najednou :mrgreen:. Jinak u nás má kocour svůj vlastní koutek, kde má sloup s policemi až ke stropu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
5.9.13 12:12

Abych si podle kočky zarizovala byt…tak to by me jeblo.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
5.9.13 12:17

Máme kocoura venkovně domácího, takže se vždy vyblbne venku. Doma je to pak miloučkej přítulnej mazlíček. :hug: Jediné, co dělá, je že ze stolku nebo z parapetu strká věci na zem. Prostě si k nim sedne/lehne a strčí do toho a pak na to ještě kouká a čeká, až začnu ječet :zed: ale stejnak ho miluju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný