Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, já vím přesně den ovulace a podle utz je těhotenství o týden mladší. Takže taky nervy. Teď jsem byla naposledy v pátek, podle ms 7+5, podle utz 6+5. Vidět byl žloutkový váček, hodně velký a embryo bez srdíčka
Jako, nikdy dřív jsem si nemyslela, že těhotenství stojí takové nervy. Žila jsem v naivní představě, že je to něco krásného. Ale zatím vidím, že spousta holek se jen nervuje. Moje mamča říkala, že o těhotenství nevěděla do nějakého skoro 9. týdne a poznala to až, když ji bylo špatně. No neměli to dřív v době nevědomosti jednodušší? 😀 Snad nám to dobře dopadne. Taky jsem na mrtvici a říkám si, že do příštího týdne asi zešílím.
@Miraclestar píše:
Jako, nikdy dřív jsem si nemyslela, že těhotenství stojí takové nervy. Žila jsem v naivní představě, že je to něco krásného. Ale zatím vidím, že spousta holek se jen nervuje. Moje mamča říkala, že o těhotenství nevěděla do nějakého skoro 9. týdne a poznala to až, když ji bylo špatně. No neměli to dřív v době nevědomosti jednodušší? 😀 Snad nám to dobře dopadne. Taky jsem na mrtvici a říkám si, že do příštího týdne asi zešílím.
Já už děti mám, opravdu jsem taky vždycky říkala že je to nejkrásnější období v životě ženy. Mám jiného partnera, tohle je mé osmé těhotenství s ním a zatím žádné miminko. Od nalezení// už je to jenom stres ![]()
Holky, ještě mě napadlo…já tomu vůbec nerozumím, můj gynekolog se mnou vůbec nějak nekomunikuje, a když jsem u něj, tak jsem tak vyplašená, že ani nevím, na co bych se ptala a napadají mě otázky až doma.
Jak se to teda počítá? Hodně čtu, že srdeční akce se projeví kolem 8.-9. tt, a to to stáří se počítá podle MS nebo podle stáří ultrazvuku či dokonce, když znám přesný den ovulace. Jak jsem psala v prvním příspěvku, že podle MS jsem 7+1 (dnes tedy 7+2), ale podle ovulace 5+4.
Omlouvám se, že mám tolik dotazů, ale já nevím, jak ten svůj ultrazvuk mám pojmout. Snažím se se nestresovat do příštího týdne, ale nejde to. Děkuji za pochopení. Kéž bych v tomhle byla informovanější.
@Anonymní píše:
@Miraclestar A podle utz jsi kolik?
To mi právě doktor neřekl. Vůbec se mnou nekomunikuje. Ale podle ovulace jsem 5+4. Tím si myslím, že by ten ultrazvuk, podle toho, co jsem tam videla za maly bily flek, odpovídal. Ale 7+1 to si myslím, že neodpovídalo vůbec, protoze by tam bylo pravdepodobne videt vic. A nemel by takovy problem ten plod najit. Takhle mi tlačil ultrazvukem co nejvic dozadu, az to bolelo, jen aby neco našel. Nakonec se podařilo to najit. Uff. No snazim se na to nemyslet, abych nezešílela ![]()
@Miraclestar ty mas mezi zacatkem MS a ovulaci 4 tydny?
Jak pocitas ten termin podle ovulace? To se nepocita od toho data.
@Simmcaa píše:
@Miraclestar ty mas mezi zacatkem MS a ovulaci 4 tydny?
Jak pocitas ten termin podle ovulace? To se nepocita od toho data.
Nechápu? Proč 4 dny? Proto se ptám, jak se počítá stáří plodu, jestli se to bere od data MS nebo od ovulace. Nevím, jak to vysvětlit. Např. když má někdo ultrazvuk 8tt a má tam i vidět srdíčko, jestli na tom ultrazvuku je stáří plodu tedy od ovulace je těch 8tt, nebo jestli těch 8tt je braný od MS. Už se do toho začínám zamotávat. Protože podle MS jsem dneska 7+2. akorát takhle dlouho v reálu skutečně těhotná nejsem.
@Miraclestar je to brano od MS. Proste se to tak pocita. V dobe oplodneni jsi vlastne uz 2 tt. Obvykle je ovulace uprostred cyklu. Abys podle ovulace mela o dva tydny mene, to by znamenalo, ze mas ovulaci az 4 tydny po zacatku MS.
Podle mne blbe pocitas ty dny od dne ovulace coz je blbe.
Uz ti to tady vysvetlilo nekolik lidi.
@Miraclestar Normálně sí zadej datum ovulace nebo menstruace do těhotenské kalkulačky a ona ti to spočítá. Já měla např poslední ms 26.1. a jsem 8+2 podle ms
Ja měla ovulaci 19.2 a jsem 6+5. Tak si připočti dny co jsi měla ovulaci dříve.
@Anonymní píše:
Ja měla ovulaci 19.2 a jsem 6+5. Tak si připočti dny co jsi měla ovulaci dříve.
No vychází to na těch 7+2. Okay. Takže stáří plodu na ultrazvuku by mělo odpovídat 7+2 a ne o dva týdny méně. Chápu. Ja měla o ovu cca 14.-15.2.
@Miraclestar píše:
No vychází to na těch 7+2. Okay. Takže stáří plodu na ultrazvuku by mělo odpovídat 7+2 a ne o dva týdny méně. Chápu. Ja měla o ovu cca 14.-15.2.
Přesně tak. Ale já jsem třeba o týden míň než podle ovulace, taky čekám jak se to bude vyvíjet
@Anonymní píše:
@MiraclestarPřesně tak. Ale já jsem třeba o týden míň než podle ovulace, taky čekám jak se to bude vyvíjet
Když jsem právě doktorovi řekla, že podle MS jsem v 7+1, tak mávnul rukou, že podle toho se řídit moc nedá. Kdybych nebyla tak nervní, tak to neřeším. Ale hrozne se bojim, vzhledem k těm horečkám, co jsem mela minuly týden. Drzim palce, at se nam to vyvíjí vse v poradku.
Ahoj, já vím přesně den ovulace a podle utz je těhotenství o týden mladší. Takže taky nervy. Teď jsem byla naposledy v pátek, podle ms 7+5, podle utz 6+5. Vidět byl žloutkový váček, hodně velký a embryo bez srdíčka