Svatba kvůli dítěti.

19
22.3.20 16:34

Svatba kvůli dítěti.

Ahojky holky, moc prosím o radu, už nevím co mám dělat.
18.4. Máme mít svatbu jenom kvůli Koronaviru vláda zakázala svatby, jenze se vzít nějak musíme kvůli miminku, jinak je ze zákona bejvaly manžel (jsem v ohrane lhůtě 300dni od rozvodu) kdyby byl bejvaly manžel otec dítěte, tak by dělal vše aby mi ho sebral.
Jde se vzít v tyhle době, jen třeba se svědky? A klasickou svatbu udělat až po Koronaviru?
Děkuji za odpověď, jsem už zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65192
22.3.20 16:35

U nás nejde, prostě se nesmí oddávat, protože to není nezbytné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.3.20 16:36
@kamčatk píše:
Ahojky holky, moc prosím o radu, už nevím co mám dělat.
18.4. Máme mít svatbu jenom kvůli Koronaviru vláda zakázala svatby, jenze se vzít nějak musíme kvůli miminku, jinak je ze zákona bejvaly manžel (jsem v ohrane lhůtě 300dni od rozvodu) kdyby byl bejvaly manžel otec dítěte, tak by dělal vše aby mi ho sebral.
Jde se vzít v tyhle době, jen třeba se svědky? A klasickou svatbu udělat až po Koronaviru?
Děkuji za odpověď, jsem už zoufalá.

Vyřiď si to na úřadě a mejdan bude později. Sebrat dítě ti nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65192
22.3.20 16:36

Sňatečné obřady po dobu trvání zákazu volného pohybu nelze konat, neboť na ně nedopadá žádná z výjimek zákazu volného pohybu osob vymezená v usnesení vlády č. 215 z 15. března 2020. Uzavření manželství nelze považovat za neodkladnou úřední záležitost
Tak to formulují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
22.3.20 16:37

Tak karanténa platí do 24.3., jinak bych zkusila svatbu s maximálním počtem 30lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65192
@Russet píše:
Vyřiď si to na úřadě a mejdan bude později. Sebrat dítě ti nemůže.

U nás se prostě neoddává. Ale je možné, že se to v té době uvolní, něco po Velikonocích říkali.

Příspěvek upraven 22.03.20 v 16:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263

@kamčatk zavolej si na příslušnou matriku a zeptej se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.3.20 16:44

Ok holky děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.3.20 16:44
@vokishka píše:
U nás se prostě neoddává. Ale je možné, že se to v té době uvolní, něco po Velikonocích říkali.Příspěvek upraven 22.03.20 v 16:38

No, jak skončí ten nouzový stav, snad to možné bude. Zkusila bych se zeptat na matrice a popsala situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
22.3.20 16:57

Budete mit moc hezký fotky v rouškach :palec: originální :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
22.3.20 17:25

Podle mě, pokud půjdete s přítelem na matriku podepsat papíry o uznání otcovství nebo jak se tomu říká, tak by něměl být problém nebo ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.3.20 17:28

Jediné popření ocostvi, a to tam musí být i bejvaly a ten mi to nepodepíše, protože by ztratil příspěvky v Německu, (pracuje v Německu) jediný řešení je právě svatba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65192
22.3.20 17:32
@Mystery-lady píše:
Podle mě, pokud půjdete s přítelem na matriku podepsat papíry o uznání otcovství nebo jak se tomu říká, tak by něměl být problém nebo ne? :nevim:

To by nemělo stačit, pokud je to do 300 dní od rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.3.20 17:33

Taky bych zkusila kontaktovat urad, kde spadate. Proste na magistratu se domluvit, ze je to akutni. Jestli muze probehnout pouze papirova svatba.
Urady budou treba po Velikocich ve volnejsim rezimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
22.3.20 17:46
@kamčatk píše:
Jediné popření ocostvi, a to tam musí být i bejvaly a ten mi to nepodepíše, protože by ztratil příspěvky v Německu, (pracuje v Německu) jediný řešení je právě svatba.

Počkej, jakože by na tohle dítě, který čekáš s přítelem bral nějaký příspěvky? 8o a co pak když necháš udělat testy otcovství a bude prokazatelny, že on věděl, že dítě není jehoyto stejně bude muset vrátit, ne?
Navíc by ti teda musel platit alimenty, ne? :nevim: mu řekni, ze bude platit alimenty na vas oba, třeba si to rozmyslí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí