Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, moc prosím o radu, už nevím co mám dělat.
18.4. Máme mít svatbu jenom kvůli Koronaviru vláda zakázala svatby, jenze se vzít nějak musíme kvůli miminku, jinak je ze zákona bejvaly manžel (jsem v ohrane lhůtě 300dni od rozvodu) kdyby byl bejvaly manžel otec dítěte, tak by dělal vše aby mi ho sebral.
Jde se vzít v tyhle době, jen třeba se svědky? A klasickou svatbu udělat až po Koronaviru?
Děkuji za odpověď, jsem už zoufalá.
U nás nejde, prostě se nesmí oddávat, protože to není nezbytné.
@kamčatk píše:
Ahojky holky, moc prosím o radu, už nevím co mám dělat.
18.4. Máme mít svatbu jenom kvůli Koronaviru vláda zakázala svatby, jenze se vzít nějak musíme kvůli miminku, jinak je ze zákona bejvaly manžel (jsem v ohrane lhůtě 300dni od rozvodu) kdyby byl bejvaly manžel otec dítěte, tak by dělal vše aby mi ho sebral.
Jde se vzít v tyhle době, jen třeba se svědky? A klasickou svatbu udělat až po Koronaviru?
Děkuji za odpověď, jsem už zoufalá.
Vyřiď si to na úřadě a mejdan bude později. Sebrat dítě ti nemůže.
Sňatečné obřady po dobu trvání zákazu volného pohybu nelze konat, neboť na ně nedopadá žádná z výjimek zákazu volného pohybu osob vymezená v usnesení vlády č. 215 z 15. března 2020. Uzavření manželství nelze považovat za neodkladnou úřední záležitost
Tak to formulují.
Tak karanténa platí do 24.3., jinak bych zkusila svatbu s maximálním počtem 30lidí.
@Russet píše:
Vyřiď si to na úřadě a mejdan bude později. Sebrat dítě ti nemůže.
U nás se prostě neoddává. Ale je možné, že se to v té době uvolní, něco po Velikonocích říkali.
Příspěvek upraven 22.03.20 v 16:38
@vokishka píše:
U nás se prostě neoddává. Ale je možné, že se to v té době uvolní, něco po Velikonocích říkali.Příspěvek upraven 22.03.20 v 16:38
No, jak skončí ten nouzový stav, snad to možné bude. Zkusila bych se zeptat na matrice a popsala situaci.
Podle mě, pokud půjdete s přítelem na matriku podepsat papíry o uznání otcovství nebo jak se tomu říká, tak by něměl být problém nebo ne? ![]()
Jediné popření ocostvi, a to tam musí být i bejvaly a ten mi to nepodepíše, protože by ztratil příspěvky v Německu, (pracuje v Německu) jediný řešení je právě svatba.
@Mystery-lady píše:
Podle mě, pokud půjdete s přítelem na matriku podepsat papíry o uznání otcovství nebo jak se tomu říká, tak by něměl být problém nebo ne?
To by nemělo stačit, pokud je to do 300 dní od rozvodu.
Taky bych zkusila kontaktovat urad, kde spadate. Proste na magistratu se domluvit, ze je to akutni. Jestli muze probehnout pouze papirova svatba.
Urady budou treba po Velikocich ve volnejsim rezimu.
@kamčatk píše:
Jediné popření ocostvi, a to tam musí být i bejvaly a ten mi to nepodepíše, protože by ztratil příspěvky v Německu, (pracuje v Německu) jediný řešení je právě svatba.
Počkej, jakože by na tohle dítě, který čekáš s přítelem bral nějaký příspěvky?
a co pak když necháš udělat testy otcovství a bude prokazatelny, že on věděl, že dítě není jehoyto stejně bude muset vrátit, ne?
Navíc by ti teda musel platit alimenty, ne?
mu řekni, ze bude platit alimenty na vas oba, třeba si to rozmyslí ![]()