Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mystery-lady píše:
Podle mě, pokud půjdete s přítelem na matriku podepsat papíry o uznání otcovství nebo jak se tomu říká, tak by něměl být problém nebo ne?
Ne, takhle to fakt nejde.
@karkarka proto můj příspěvek začíná slovy podle mě… a končí tak, jak končí ![]()
Hele jednoduše nebio otci řekni, že pokud hodlá dělat problémy, tak ať nezapomene na to, že bude na dítě muset platit alimenty.
@a12
Sním je to těžký, on to platit bude protože to dostane zpátky od Německa.
O to mu celou dobu jde, už ani na mě jako na Manželku za dob manželství bral peníze od Německa. Jen jen na peníze, a je mu jedno jak to udělá.
@lleennttiillkkaa
To on si potom zazada o střídavou péči,
Kolikrát mi s tím už vyhrožoval. Že to tak udělá, a budu mít dítě od sene daleko 300km
3 roky utrpení to sním bylo a to nepíšu jak mě ponizoval, psychicky a fyzicky tyral. Je to boj s ním i teď po rozvodu.
Prosím tě nikdo mu to dítě nedá, když dojde tvrdý na tvrdý a dojde k soudu, řekneš, že není otcem, udělají se testy a má po žížalkách.
@kamčatk píše:
@lleennttiillkkaa
To on si potom zazada o střídavou péči,
Kolikrát mi s tím už vyhrožoval. Že to tak udělá, a budu mít dítě od sene daleko 300km
Jak by si mohl vzít dítě do střídavý péče když není jeho?
to jako po porodu neuděláš žádný opatreni aby byl v rodným listě jeho skutečnej táta? ![]()
Když máš termín?
@a12
A co mám udělat?
Když jsem v zákoně lhůtě. Po rozvodu To neudělám nic. V zákoně je 300dni po rozvodu se automaticky píše bejvaly manžel. A nemůžu nic.
Mamka je v zastupitelstvi a taky neooddavaji. Terminy jsou zruseny do konce dubna. Pokud je jeden z vas pokrten, tak se dohodnete s fararem, mel by mit v tydle dobe pochopeni ![]()
@lleennttiillkkaa
Testy se udělají, ale zrovna já nejsem bohatá, abych na všechno měla, soud poplatek, a testy. A navíc se soud může táhnout, že by mě dítě nemělo jméno v rodným liště několik měsíců treba. Že by tam mělo nejmenovaný. A příjmení po tom… A proč by mu ho nedali? Když že zákona má něj právo. To on by mě dal hned k soudu aby ho dostal aspon do střídavě péče.
@Anonymní píše:
Mamka je v zastupitelstvi a taky neooddavaji. Terminy jsou zruseny do konce dubna. Pokud je jeden z vas pokrten, tak se dohodnete s fararem, mel by mit v tydle dobe pochopeni
Bohužel ani jeden nejsme pokrteni, ale jinak děkuji za radu.
@kamčatk píše:
@lleennttiillkkaa
Testy se udělají, ale zrovna já nejsem bohatá, abych na všechno měla, soud poplatek, a testy. A navíc se soud může táhnout, že by mě dítě nemělo jméno v rodným liště několik měsíců treba. Že by tam mělo nejmenovaný. A příjmení po tom… A proč by mu ho nedali? Když že zákona má něj právo. To on by mě dal hned k soudu aby ho dostal aspon do střídavě péče.
Jako nezlob se na mě, ale ty bys několik let nechala v rodným listě dítěte exmanzela aby mel šanci žádat o střídavou péči? A jako tvýmu současným je to fuk? ![]()
Ja jako tohle nikdy resit nemusela tak tomu nerozumím, ale tak snad jsou možnosti jak dostat do rodného listu pravyho tátu..
Kdy teda máš ten termín?
@a12
Na konci Dubna mám termín, já s tím nic neudělám, tak je to v zákoně, já jsem se na to už informovala, jedině co mě řekli je svatba. Jinak to nejde, jinak je otec Bejvaly. A než by byl soud můžou být i roky to je pravda.
@a12 prosím, neraď když tomu nerozumíš, už tady bylo víc diskusí na toto téma
v opačném případě je otec bývalý manžel - hotovo tečka