Svatba kvůli dítěti.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76674
22.3.20 19:29

@kamčatk zkus opravdu zavolat na vaši matriku, popřípadě třeba starostu, tajemníka úřadu - zda by mohli ve vašem případě udělat výjimku, i když se trochu obávám, že si to nelajsnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.3.20 19:31

@stinga
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
22.3.20 19:32

@a12 ale ona s tím doopravdy nic momentálně neudělá, takový je zákon. Jedině svatba. A mám takový dojem, že manžel někde četl, že svatby by v dubnu neměly být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.3.20 19:35

@mamina2017
To se omlouvám jsem se upsala ne na Konci Dubna ale Května mám termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76674
22.3.20 19:39

@kamčatk tak snad se do té doby stihnete vzít, ale na ten úřad určitě zavolej a svůj příběh jim řekni, přeji ti moc štěstí :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LD1
261
22.3.20 19:42

Achjo. Pokud nestihnete svatbu, podej hned po porodu k soudu návrh na popření otcovství. Pomůže ti s tím každý OSPOD ve tvé blízkosti. Pokud by se exmanzel cukal a nechtěl uznat, že bio otcem není, soud nařídí testy otcovstvi. Z těch jasně vyplyne, kdo je otcem a ten člověk bude následně zapsán do RL. Kdyby exmanzel nějakou náhodou byl ochotný před soudem přiznat, že otcem není, tak bio otec před tím samým soudem prohlásí, že otcem je a bude do RL dítěte zapsán on. Ten návrh případně podej fakt rychle, hned jak budeš mít rodný list dítěte. Mimino neodeberou z péče matky, pokud matka funguje a střídavá péče je naprosty nesmysl u novorozenete. To dřív budeš mít to popreni otcovství. Tyhle případy se dejou dnes a denně. Jinak mám pocit, že popření otcovství je osvobozene od poplatku, testy otcovství v tomto případě nevím 100%, jak by to bylo s placením. Zavolej kdyžtak na soud a poptej se na to. Ať vám kdyžtak finančně pomůže rodina nebo někdo, přece se nenecháš vydirat ex…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
22.3.20 19:43
@mamina2017 píše:
@a12 ale ona s tím doopravdy nic momentálně neudělá, takový je zákon. Jedině svatba. A mám takový dojem, že manžel někde četl, že svatby by v dubnu neměly být.

Ja nemyslim momentálně, ale když se to dítě narodí.. Mi neříkej, že na věky musí mit v rodným listě jako tátu cizího člověka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.3.20 19:43

@stinga
Děkuji moc, na Matrice jsem byla a tam mi řekli že zatím neví, ale že snad to bude, ale jak poslouchám zprávy, tak moje nadšení zase klesá. Stejně na Matriku ještě budu dodat nějaké dokumenty. Tak uvidím. Modlím se aby to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76674
22.3.20 19:46
@a12 píše:
Ja nemyslim momentálně, ale když se to dítě narodí.. Mi neříkej, že na věky musí mit v rodným listě jako tátu cizího člověka :nevim:

bohužel, když ten nebio otec to tak chce, tak bez nové svatby bude v rodném listě dítěte napořád a vymůže i tu střídavku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.20 19:48

@kamčatk tak unitare, evangeliky. Tam nikdo neresi jestli jste pokrteni nebo ne. Je to za poplatek

• Citovat
  • Upravit
LD1
261
22.3.20 19:48
@stinga píše:
bohužel, když ten nebio otec to tak chce, tak bez nové svatby bude v rodném listě dítěte napořád a vymůže i tu střídavku

Nebude. Do šesti měsíců dítěte lze zahájit řízení o popření otcovství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.3.20 19:49

@LD1 to ano to vím, že musím podat žalobu na určení ocostvi, ale může to trvat dlouho. A odvoláni tak určitě jde u soudu. To by se bejvaly odvolal, vím co dělal u rozvodu, a testy DNA taky nakou dobu trvají, rodina nám. Nepomůže, rodina od přítele je jen matka a tam nám řekla že jsme měli počkat. Že ona to financovat nebude. A moje rodiče, na tom nejsou moc dobře zase otec je doma, na invalidním důchodu, a mamka sice dělá ale platí vše, a moc jí nezbývá, otec nic neplatí, nechává si peníze pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
22.3.20 19:51
@stinga píše:
@a12 prosím, neraď když tomu nerozumíš, už tady bylo víc diskusí na toto téma
  • jediná možnost opravdu je pouze svatba s bio otcem

v opačném případě je otec bývalý manžel - hotovo tečka

A ja neradim, spíš se podivuju, že by nekdo nechal ciziho člověka v rodným listě :nevim: a co tu tak ctu, tak soudní cestou a testama otcovství dosáhne toho, že dítě bude mit v rl skutečnýho otce :nevim:
Mozna když tohle řekne ex tak taky cukne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
22.3.20 19:52

Tak je pravda, že počkat jste mohli. Ale co už a není to, co tady řešíš. Jak dlouho jsi rozvedená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LD1
261
22.3.20 19:53

@kamčatk tak buď budeš hledat způsoby nebo výmluvy… to je jednoduchý. Já bych se sakra snažila, aby někdo jako tvůj ex nebyl v RL dítěte, jehož otcem fakticky není. Možnost, jak to udělat, existuje. Netrvá to zas tak dlouho a důležitý je, že to řízení je rozjety. Do roka můžete mít rozhodnuto… odvolání je krásná věc, ale geneticky testy jsou neprustrelny, to by se mohl odvolavat, jak by chtěl. Ale jestli ani nemáš v plánu bojovat, když neklapne svatba, tak je tahle diskuze asi zbytečná… já jen napsala možné řešení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí