Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, měla jsem to samé. Před pozitivním testem (již jsem byla těhotná) jsem brala kde co měla jsem chřipku a na paralen jsem alergická plus ještě streptokoková infekce v krku tak 2× atb ![]()
7tt+1 a nebylo skoro nic vidět, začala jsem zvracet a neudržela v sobě ani vodu, utz mi pak dělali v nemocnici a byla jsem 7tt+3 a už bylo krásně vidět srdíčko
Vše v pořádku, nyní jsem ve 23tt ![]()
@Miraclestar píše:
Ahoj holky,dnes jsem byla na kontrole, podle MS jsem v 7+1tt, podle ovulace jsem 5+3 tt. To vím, protože jsem ovulaci měla potvrzenou doktorem a o v ten den jsem měla bolesti vaječníku takove, ze bych je mohla rozdávat. Mám obavy, protože na ultrazvuku byl z počátku videt jen gestacni váček a asi po pěti minutách snažení byl konecne videt malý plůdek. Byl opravdu miniaturní. Fotku nemám. Doktor mi akorát řekl, že je to dost malé a že mám přijít za tyden a jeste mi vzali krev na hcg. Těhotně se necítím, noc mi neni, jen šílená unava a to přičítám k Utrogestanu. Srdeční akce vidět samozrejme nebyla, kdyz jsme sotva našlí plod “puntík”. Nevím hodnoty, doktor mi moc neříká. Nevím, co si mám o tom celém myslet, mám strach, že kdyz jsem prodělala nachlazení a mela zvýšené teploty a jeden den horečku, kterou jsem sice srazila paralenem, že se to přestalo vyvíjet. Někdo podobné zkušenosti? Předem moc děkuji za jakékoliv odpovědi. Stále doufám, že se to vzpamatuje.
Pokud to má být opravdu 5+3, tak ani nic víc vidět v této době přeci není. ![]()
@karkarka Poprvé 25.2. velmi slabý duch. Zesílil az o tři dny později.
@Miraclestar měla jsem to teď podobně. Podle ms jsem měla být 6+3, ale velikost odpovídala pouze 5+0 - byl vidět pouze gestační váček bez ničeho. Věděla jsem kdy byl jediný styk, kdy mohlo dojít k otěhotnění. Doktorka to vzala, že to tak nejspíš bude. Za 1,5 týdne už bylo vidět i srdíčko a vše rostlo tak jak mělo. Už jsem v 16 týdnu a vše naprosto bez problémů. Jenom mám po screeningu posunutý termín porodu podle velikosti miminka, které je o týden mladší než podle ms.
@Anonymní píše:
@Miraclestar měla jsem to teď podobně. Podle ms jsem měla být 6+3, ale velikost odpovídala pouze 5+0 - byl vidět pouze gestační váček bez ničeho. Věděla jsem kdy byl jediný styk, kdy mohlo dojít k otěhotnění. Doktorka to vzala, že to tak nejspíš bude. Za 1,5 týdne už bylo vidět i srdíčko a vše rostlo tak jak mělo. Už jsem v 16 týdnu a vše naprosto bez problémů. Jenom mám po screeningu posunutý termín porodu podle velikosti miminka, které je o týden mladší než podle ms.
Tak to je paráda, dobrá zpráva. Já nechci zbytečně plašit. Mě kdybych nerozhodilo to, že jsem prodělala nemoc, tak se v tom možná ani nešťourám. Snad to bude uz pristi tyden vetsi, at vim, ze to roste. Dekuju
@Miraclestar takhle se počítá stáří těhotenství. Datum ovulace - 14 dní je začátek cyklu. A od toho data se počítají týdny těhotenství. Jestli si měla ovulaci 14.2. tak jsi teď v 8tt.
@karkarka píše:
@Miraclestar takhle se počítá stáří těhotenství. Datum ovulace - 14 dní je začátek cyklu. A od toho data se počítají týdny těhotenství. Jestli si měla ovulaci 14.2. tak jsi teď v 8tt.
Tak to už by mělo být vidět srdíčko, ale sotva našel malý plod. ![]()
Ahoj holky,
dnes jsem byla na kontrole, podle MS jsem v 7+1tt, podle ovulace jsem 5+3 tt. To vím, protože jsem ovulaci měla potvrzenou doktorem a o v ten den jsem měla bolesti vaječníku takove, ze bych je mohla rozdávat. Mám obavy, protože na ultrazvuku byl z počátku videt jen gestacni váček a asi po pěti minutách snažení byl konecne videt malý plůdek. Byl opravdu miniaturní. Fotku nemám. Doktor mi akorát řekl, že je to dost malé a že mám přijít za tyden a jeste mi vzali krev na hcg. Těhotně se necítím, noc mi neni, jen šílená unava a to přičítám k Utrogestanu. Srdeční akce vidět samozrejme nebyla, kdyz jsme sotva našlí plod “puntík”. Nevím hodnoty, doktor mi moc neříká. Nevím, co si mám o tom celém myslet, mám strach, že kdyz jsem prodělala nachlazení a mela zvýšené teploty a jeden den horečku, kterou jsem sice srazila paralenem, že se to přestalo vyvíjet. Někdo podobné zkušenosti? Předem moc děkuji za jakékoliv odpovědi. Stále doufám, že se to vzpamatuje.