Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
na ultrazvuku břicha jsem byla dvakrát, první trval cca 15 minut. Podruhé nemohla najít hemangiom, který mám potvrzený na játrech, takže jsem na ultrazvuku strávila minimálně půl hodiny.
Příspěvek upraven 12.03.25 v 11:08
Tak asi záleží co všechno kontroloval, třeba ty ledviny sem chodila často a taky byly hotové za pár minut.
@Kriss Tina kontroloval všechno, celý břicho i ledviny, proto si myslím, že to bylo rychle
@Kriss Tina píše: Více
Souhlasím, samotné ledviny trvají chvilku
No pokud mel kontrolovat všechny orgány v břiše, tak 5 minut je opravdu málo. Na samotné ledviny by to stačilo.
Jak pisi ostatni na samotné ledviny by to stačilo. U břicha bych očekávala že bude důkladněji prohlížet každý orgán, zvlast když tam jdeš poprvé kvůli nespecifickým potizim bez předchozího nálezu…
@Vladusxx ve zprávě mám všechny orgány vypsané, že kontroloval a vše v pořádku, tak nevím
Manzel mel nedavno ultrazvuk bricha, kvuli bolestem. Podezreni na zlucnikove kameny, ale kontrolovali vsechny organy. A dyl jak 5-10 minut to netrvalo…
Nikdy mi utz břicha netrval déle než pět minut, jen když mi zkoumal cystu a pak kýlu, to musel měnit tu sondu. Nebála bych se, nedovolil by si tě pustit bez toho, aniž by měl jistotu.
Záleží na zkušenostech lékaře a na tom, co přesně hledá – někdy stačí pár minut, pokud je vše v pořádku a jasně viditelné. Pokud máš pochybnosti nebo bolesti přetrvávají, klidně si nech udělat kontrolu jinde nebo se doptat lékaře na podrobnosti.
Pokud bylo vše dobře viditelné a jasné a nebylo třeba studovat nějaké záludnosti, je to úplně normální ![]()
Anonym - zdravotní stav
Zdravím, dnes jsem byla na ultrazvuku břicha a ledvin, protože mám poslední měsíc bolesti břicha a před dvěma lety jsem měla ledvinové kameny. Tak jsem šla na kontrolu a doktor měl ultrazvuk hotový za 5 minut. Zdá se mi to rychle hotové. Vyšetření dopadlo dobře, nic špatného nenašel. To jsem samozřejmě ráda, ale mám pochybnosti, jestli vyšetřil pořádně.
Jak dlouho by měl ultrazvuk trvat?