Ultrazvuk břicha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.3.25 09:17

Ultrazvuk břicha

Anonym - zdravotní stav
Zdravím, dnes jsem byla na ultrazvuku břicha a ledvin, protože mám poslední měsíc bolesti břicha a před dvěma lety jsem měla ledvinové kameny. Tak jsem šla na kontrolu a doktor měl ultrazvuk hotový za 5 minut. Zdá se mi to rychle hotové. Vyšetření dopadlo dobře, nic špatného nenašel. To jsem samozřejmě ráda, ale mám pochybnosti, jestli vyšetřil pořádně.
Jak dlouho by měl ultrazvuk trvat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15417
12.3.25 09:56
@Anonymní píše: Více

na ultrazvuku břicha jsem byla dvakrát, první trval cca 15 minut. Podruhé nemohla najít hemangiom, který mám potvrzený na játrech, takže jsem na ultrazvuku strávila minimálně půl hodiny.

Příspěvek upraven 12.03.25 v 11:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126
12.3.25 10:23

Tak asi záleží co všechno kontroloval, třeba ty ledviny sem chodila často a taky byly hotové za pár minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 10:26

@Kriss Tina kontroloval všechno, celý břicho i ledviny, proto si myslím, že to bylo rychle

• Citovat
  • Upravit
15417
12.3.25 10:27
@Kriss Tina píše: Více

Souhlasím, samotné ledviny trvají chvilku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126
12.3.25 10:40

No pokud mel kontrolovat všechny orgány v břiše, tak 5 minut je opravdu málo. Na samotné ledviny by to stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
12.3.25 10:57

Jak pisi ostatni na samotné ledviny by to stačilo. U břicha bych očekávala že bude důkladněji prohlížet každý orgán, zvlast když tam jdeš poprvé kvůli nespecifickým potizim bez předchozího nálezu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 12:25

@Vladusxx ve zprávě mám všechny orgány vypsané, že kontroloval a vše v pořádku, tak nevím

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.25 12:29

Manzel mel nedavno ultrazvuk bricha, kvuli bolestem. Podezreni na zlucnikove kameny, ale kontrolovali vsechny organy. A dyl jak 5-10 minut to netrvalo…

• Citovat
  • Upravit
39
12.3.25 13:10

Nikdy mi utz břicha netrval déle než pět minut, jen když mi zkoumal cystu a pak kýlu, to musel měnit tu sondu. Nebála bych se, nedovolil by si tě pustit bez toho, aniž by měl jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
13.3.25 03:53

Záleží na zkušenostech lékaře a na tom, co přesně hledá – někdy stačí pár minut, pokud je vše v pořádku a jasně viditelné. Pokud máš pochybnosti nebo bolesti přetrvávají, klidně si nech udělat kontrolu jinde nebo se doptat lékaře na podrobnosti.

• Citovat
  • Upravit
103
13.3.25 15:32

Pokud bylo vše dobře viditelné a jasné a nebylo třeba studovat nějaké záludnosti, je to úplně normální :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí