Jak dlouho trvá migréna?

Anonymní
11.3.25 15:10

Migréna - jak dlouho

Jak lékař potvrdí diagnozu migréna? Jak dlouho vás max. bolela při ní hlava? Cítí někdo jakoby vibrace, tlak na čele?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11930
11.3.25 15:22

Tím, že tě vyšetří a vyzpovídá.
Co trápí jednoho u migrény, nemusí trápit druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
11.3.25 16:26

Ahoj, potvrzenou jí nemám. Mívám jí naštěstí jen dvakrát do roka takže nebylo třeba řešit s Dr. Ale u mě to začíná špatným viděním, mám v zorném poli jakoby černou skvrnu, pak se mi znecitliví a brni ruka a půlka rtů, pak nastupují bolesti hlavy které trvají cca 4-6h, přes těch 6 to naštěstí nikdy nešlo. Mám od bráchy který na ně trpí sumatriptan, když cítím že začínám špatně vidět a jde na mě migréna vezmu si tabletku a ta migrénu zastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
11.3.25 16:37
@Anonymní píše: Více

Já šla k doktorovi s tím, že mi nezabírají dostupné léky na bolest hlavy. Já mám ale typickou migrénu, tzn. bolest jenom část hlavy, tuhnutí šíje, světloplachost, nevolnost, zvracení. Když se mi nepodaří zastavit migrénu na začátku, tak trvá opravdu 3 dny. Doktor mě poslal na MR mozku a pak ještě jedno vyšetření, aby vyloučil jiné důvody bolesti hlavy. Pak jsem dostala sumatriptan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
11.3.25 16:42

Já jsem byla poprvé u doktorky na podzim. Dostala jsem rovnou sumatriptan, ať ho zkusím otestovat, jak bude zabírat a konečně mě migréna nevypíná na min. jeden den v měsíci a jsem schopná ji zastavit a fungovat. Já už jsem teda v té době měla vypozorované i spouštěče a co na mě zabírá a vše odpovídalo na migrénu a reakce na léky to jen potvrdila. Takže dojdi si k doktorovi a určitě ti pomůžou. Já jsem to řešila s přestávkama 20 let, ono se to vždy, když jsem se dokopala k nějakému kroku zase něčím zlepšilo atd., ale teď už to trvalo dlouho a dotáhla jsem to naštěstí do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
11.3.25 17:52

Ja chodila na neurologii několikrát, byla jsem na EEG a magnetické rezonanci pro vylouceni jiných problémů, diagnostikovana „komplikovaná migréna“. Tradicni leky na migrenu mi, uprimne, moc nepomahsky, ale casem jsem se naucila, ceho se vyvarovat a jak se pri nástupu chovat.
V pubertě jsem mela i tri zachvaty do týdne, ve ctyriceti tak šest do roka a většinou to rozezenu driv, nez me hlava vubec zacne bolet (upozorni me dopředu aura), takze ve finale si naplno užiju tak jeden zachvat do roka na plný pecky).
Pri plne rozjete migrene me boli hlava i dva dny, zvracim, brní me polovina tela vcetne jazyka, mizi mi cast zorneho pole, nesnesu svetlo, jakýkoliv hluk, a jedine, co trochu pomuze je si zalezt do tmy, ticha a chladu a pokusit se to nejhorsi zaspat (potom, co se vyzvracim z podoby a nadopuju léky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11930
12.3.25 07:36

Jsem si vzpomněla na migrénu před dvěma dny. Ta mě dostala :mrgreen:.
Prášek jsem si vzala ještě před rozjetím bolesti, ale stejně bylo pozdě.

Moje zkušenosti farmakorezistentní migrény raději nepopisuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
12.3.25 08:37
@Magda124 píše: Více

u me v podstate shodny postup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10263
12.3.25 10:00

Je to různé a individuální, nejlepší je prostě získat s ní vlastní zkušenosti, co ti pomáhá, jak rychle, co můžeš dělat aby odezněla, jak jí předcházet.
Pokud máš s migrénou spojené i žaludeční potíže (např. že prášek vyzvracíš), zeptej se lékaře na možnost spreje proti migréně (vdechuje se do nosu). Když jsem s tím hodně bojoval, bylo to hnusný, ale účinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 18:19

Máte někdo po klasické bolesti hlavy další dny jakoby vlny a tlak? Je to divnější než bolest…

• Citovat
  • Upravit
4362
12.3.25 18:56

no u me tridenni migrena vypada asi tak ze 1.den ostra bolest spanek, nad okem, nad celem, jak vrtackou do hlavy2. den to otupuje a posouva se nahoru, 3.den posun jeste vic dozadu a uz jen tupa bolest a silene ztuhly krk…
pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 19:14

@maminaAJ Díky. Znepokojilo mě, že je to 5 dní, ale bez léků. Bolest jako taková už není, jen stěhovavý tlak.

• Citovat
  • Upravit
4362
12.3.25 20:18

ja sla na kolecko po doktorech kdyz jsem zhodnotila ze bych se mohla predavkovat beznymi leky a nic nepomahalo, pritom bolest ze by clovek hlavou mlatil do zdi… bylo mi 25 a byl to sok pro cloveka kteremu do te doby poradne nic nebylo

a jo, to 3dnech uz je clovek tak znicenej, rozbitej, ze uz ani moc nevnima ty zbytkovy bolesti, to uz mam pocit ze me boli uplne vsechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 20:36

@maminaAJ Díky ještě jednou a taky díky za emimino, že se tu najdou lidé, kt. chtějí i pomoct.

• Citovat
  • Upravit
43035
12.3.25 20:40

migrenovy zachvat trva hodiny az dny, byva pri nem svetloplachost a zvukoplachost a nevolnost. S bolesti hlavy jdi k lekari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí