Zarostlý nehet

1
10.3.25 21:09

zarostli nehet

Ahoj holky potrebuju nutně pomoc vim že je to nechutné ale nevim co to je a nechci s tim k lékaři co s tim jak to vyléčit?:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
117
10.3.25 21:28

Ahoj, chtěla jsem poradit co zkusit na domácí léčení, ale tady podle fotky vidím, že je tam silný zánět a je to na doktora. Zarudnutí je už dost v okolí, je tam opravdu silný zánět. Neboj se a jdi k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
10.3.25 21:33

Kup si zítra Argogen sprej se stříbrem.
Syn trpí na záněty palce už mu chtěli trhat nehet ale to nechtěl. Je dlouhá léčba :nevim:
Tohle mu pomohlo. Vytáhne to špatně střižený nehet i ten zánět. ;) ale musíš pravidelně strikat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
10.3.25 21:38

Proti zarůstání nehtu a pro rychlejší hojení funguje tejpování nehtového okolí, lze najít na netu. Ten zánět je ošklivý. Možná napatlat betadyne mastí a zalepit. Ale kdyby se to horšilo, bude to na ATB. Neriskovala bych palec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
10.3.25 21:39

Na tenhle silný zánět určitě léčba od lékaře. Zaleci se a pak doporucuju rovnatko na nehet, pokud s tím máte potíže častěji. Dělají to na podiatrii. Já ho jednou měla a litovala jsem, že jsem do toho nešla dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
10.3.25 21:40

Muzes jeste zkusit Ichtoxyl mazat a k tomu nekolikrat denne dezinfikovat dezinfekci, ale hlidat a kdyby to cukalo, bylo horke, mela jsi teplotu nebo se od toho tahla cara, tak je zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77385
10.3.25 21:40

@Terka8881 a prosím tě, ten oprýskaný lak dej dolů, na zánět to vliv nemá, ale vypadá to hrozně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
10.3.25 21:55

https://www.andelovadaja.cz/…t-tejpovani/
Návod, jak palec zatejpovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
10.3.25 22:12
@nuklear90 píše: Více

S tímto tejpováním mám velmi dobré zkušenosti. Obě mé děti na zarůstání nehtů velmi trpěly v rané pubertě. Syn měl dokonce jeden čas palec na noze výrazně horší než zadavatelka. Odmítal si ho totiž tejpovat (moc práce) :zed:. Po té, co mu palec začal modrat a já začala vyhrožovat okamžitým odjezdem na chirurgii si konečně dal říct a cca do 14 dnů byl v pořádku.
Opravdu tuto metodu vřele doporučuji, jen je potřeba být velmi důsledný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85472
10.3.25 22:16

Odlakovat nehty. Cajovnikovy olej (Tee tree oil) a mezi nehet a val nacpat vatu a peroxid vodiku, pak vecer odstranit namocenim. Ten val zustane na kraji a zahoji se to. To tejpovani taky nevypada spatne, nekdy vyzkousim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16314
10.3.25 22:25
@stinga píše: Více

To máš sice pravdu, ale zrovna tady, se řeší spíš ten zdravotní problém, než ten estetický…
Ale jinak, bych zkusila taky Betadine mast nebo Ichtoxyl a udržovat ve zvýšené čistotě. A možná i za pomocí koupelí v hypermanganu nebo heřmánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
10.3.25 22:32

@Kamenozrout
Mně tuhle metodu ukázal děda. Všichni v rodině máme velké palce a sklon k zarůstání těch bočních kožních valů. Měla jsem i horší oboustranný zánět, ale stačilo pár dní tejpovat a bylo po problému. Zrovna včera večer si syn stěžoval, že ho bolí palec. Zatejpovala, nechala odtéct hnis, nastříkala dezinfekcí a dnes již bez otoku normálně běhá. Hlavně nemáčet, nechat nohu v suchu. Za mě parádní metoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
10.3.25 23:38

@nuklear90
Já hlavně nechápu, že tahle vysoce funkční a bezbolestná metoda není více rozšířena ve všeobecném povědomí. Popř. proč ji třeba nedoporučují lékaři v rámci prevence lidem, kteří na zarůstání nehtů trpí.
Samotné mazání mastičkama není funkční. Je potřeba odstranit příčinu zánětu tím, že tejpem odtáhneme nehtové lůžko od nehtu, který ho dráždí. A pak můžeme vydezinfikovat betadinou nebo jinou dezinfekcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
11.3.25 06:07

Mě strašně pomohla se zarůstáním nehtu na palci pedikerka, bylo to pár bolestivých návštěv, ale mám už x let pokoj.
Tohle už je zanícené a musí to bolet 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24767
11.3.25 06:35

Jdi na pedikúru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...