Nedostatek draslíku, příznaky ?

Anonymní
11.3.25 09:00

Nedostatek draslíku , příznaky ?

Zdravím :kytka:
Rada bych se zeptala zažil tady někdo z vás nedostatek draslíku? A jaké to případně provázely příznaky?

Ptám se protože poslední dobou se mi nějak zbláznilo srdce mam bezdůvodné hodne rychlý tep a pak za minutu ho mam zas extrémně nízký.

Podle výsledku krve z ledna sem mela výsledky draslíku 4,3 což by melo byt v pořádku ale pak sem mela v únoru operaci a od te doby mi to takhle strasne lita.

Tak by me zajímalo pokud jste de stim nekdo setkal jaké byly příznaky?

Moc diky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
136
11.3.25 09:19

Ahoj, asi bych si zašla za obvodni a žádanku na kardio, at to adai shlídnou - může to být nějaká arytmie, at nic nepodceníš :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.25 09:54

@Barččaa uz mam termin na kardio jen si musim 2 týdny počkat jeste

• Citovat
  • Upravit
607
11.3.25 20:25

A na jaké operaci jsi byla? Já byla minulý rok také na operaci a od té doby se léčím s vysokým tlakem. Údajně to ve mně vyvolala anestezie. Občas nějaké ecxtrasystoly, ale ty mám vázané spíš na stres než na hladinu draslíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 08:54

@Desgreze byla sem na operaci se zuby a od té doby se mi toho děje víc kolísá mi srdeční tep nahoru a ruku jako zbysily od hodnot 38-150 z minuty na minutu.
Draslík mam posle krve v minulého týdne 4,00 což by mělo byt ok ale dřív sem mela 4,8

• Citovat
  • Upravit
607
14.3.25 06:21
@Anonymní píše: Více

To by chtělo EKG holtera monitoring. Přes praktika zadanku na kardiologii, tam ti alespoň udělají echo a nasadí holtera a bude se vědět hned. Já ho měla do týdne EKG holtera, když jsem pociťovala bušení srdce. Tlakového holtera jsem měla také, ale toho mi nasadil hned ten den praktik. Ten EKG holtera se dává na 24 hodin nebo někdy na tři dny, já ho měla na pět, kdyby náhodou se to za 24h neobjevilo. Tehdy šlo o ecxtrasystoly, mám je dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.25 06:45
@Desgreze píše: Více

Ano určitě si zajdu mam termin ve středu na kardiologii tak sem zvědavá, doktorka mi žádanku sice nedá protože tvrdí ze jediné co mi dokáže pomoct je injekce železa primo do žíly ikdyz ho nemam nedostatek což odmítám absolubovat a hledám radši nového lékaře protože uz ji nevěřím po tom co me do toho tak nutila a přísahala ze tam nejsou vedlejší účinky což taky není uplne pravda

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.25 18:06

Co to je ta doktorku? To snad ani není normální. Injekce železa? To je psychopata, jestli řeší problémy takto nesmyslné. Praktiku je hodně, zaregistruj se jinde a požádej o kardiologické vyšetření. Je to běžné vyšetření, který by měl každý absolvovat s jakýmikoliv nesrovnalostmi v pulsu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.25 19:40

Uz mam nového lékaře i žádanku na kardio takže tak jdu příští týden

• Citovat
  • Upravit
607
16.3.25 20:53

Držím palce, dej pak vedet. Předchozí komentář mám anonymní, vypínám si upozornění na mejl a asi jsem se preklikla a v úpravě už to pak nešlo změnit. A to kolísání pulzů na sobě cítíš nebo sis to v té době opravdu naměřila? Co k měření používáš, nahmatas Di sama pulz a počítáš, nebo tonometrem…hodinkám moc nevěřím, jsou hodně orientační. A ovlivňuje ten pulz co zrovna děláš nebo to pozorujeme v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 05:44

@Desgreze poprvé sem si toho všimla na hodinkách což sem si říkala že může být i blbost že to je jen chyba chodinek ale čím víc se to stává tím víc to na sobě i cítím hlavně ty propady tepu co jsou pod 40 to cítím jako bych měla zkolabovat ale trvá to jen pár sekund takže to vždycky nějak odejde, a stává se to za více situacích při vaření, na wc při práci při sezení u tv, nevim jestli to souvisí třeba s únavou nebo tak

• Citovat
  • Upravit
11768
17.3.25 06:25

Nech to na doktorce. Přemýšlením o tom, se více stresuješ.
Znám to, proto se ve svých bolístkách nesmím rypkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 07:54

@Evkad to mas pravdu, zkusím na to moc nemyslet

• Citovat
  • Upravit
607
17.3.25 21:08

Nic z toho, co píšeš by takové zpomalení udělat nemělo. Ve spánku je možné, že frekvence o dost klesne, ale přes den to je divný. A psychika spíš dělá tachykardii, určitě ne bradykardii. A tlak si u toho nezmeris, jestli je výkyv i tlaku…možná by stálo za to, krom echa pak vyšetřit ještě ledviny, hladiny hormonů apod. Uvidíš, od čeho se odpichne nový doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.25 07:35
@Desgreze píše: Více

Jak říkám trvá to pár sekund takže di tlak u toho určitě nezměřím, podle krve od endokrinologa mam všechny hormony v pořádku a ledviny játra slinivku taky :nevim:
Nový me poslala pouze na kardiologii a angiologii a taky alergologii ale krev mi ted nebrala protože ji brali v lednu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex