Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
najde se tu někdo kdo má zkušenost s brýlovými čočkami MioSMART? Opravdu se potom už nezhorší oči?
Ty cocky ovlivnuji rust oka a tim zpomaluji zhorsovani kratkozrakosti u deti. Ze se oci nezhorsi asi nikdo nezaruci, studie ukazuji zpomaleni zhorsovani kratkozrakosti.
Tu zajimavy clanek:
https://www.nature.com/…-023-32700-7
Nemáme je ještě ani půl roku, ale zaujala mě informace lékařky, že pokud se do roka zhorší zrak o víc jak dioptrii, tak firma hradí nové brýle úplně. To si myslím, že hodně znamená. A potože po mně nemají úplně geneticky vyhráno, tak každá dioptrie méně se počítá
tak uvidíme ![]()
@Hawkey píše: Více
mě řekla doktorka, že při každé změně firma hradí komplet nový
![]()
@NinPe11 tak to je ještě lepší, ne? prostě jsou si tak jisti výsledkem, že to můžou nabídnout a to je pro mě zajímavý. Já vím, že brýle budou navždy, ale pokud bude mít syn půlku dioptrií, co mám já, tak mi to za to stálo!!! a nejvíc se mi zhoršoval zrak asi do 18-20 let.
@Hawkey dceři je 14 a má docela dost dioptrií. Uz má víc než já a to jsem “dost slepá” a prave podle doktorky by se ji zrak zhoršoval jeste cca 4 roky. No zitra jdeme vybrat nové brýle. Dcera chtěla dát skla do obrub co má ted a to je bohužel nereálný
@NinPe11 zkuste to, nic lepšího stejně teď není, a pokud to můžete zpomalit, šla bych do toho, zvlášť když má „dost dioptrií“. Ještě může být řešení laserová operace, ale to nejdřív v 18, resp až přestane oko růst. A stejně to není jisté, já jsem třeba neoperovatelný jedinec - nemám na to správné fyziologické předpoklady, a rizika převažují nad teoretickými přínosy.