Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chci se zeptat 24 teho jdu na kontrolu budu v 17 týdnů…paní dochtorka říkala že mi budou brát moč a zváží mě…
Ale neříkala nic o ultrazvuku já bych ráda věděla pohlaví nebo někdo jestli budou dělat ultrazvuk nebo popřípadně že ne jestli je o to můžu poprosit?
Nejspíš ne. Většinou se dělá až kolem 20 týdne screening. Poprosit můžeš, ale udělat ti ho nemusí. Případně si ho můžeš zaplatit.
Já mám pocit, že 14t jsem měla screening a pak až 20tt. Možná vaginální vyšetření
to už si nepamatuju. Ale byla v jednu dobu velká odmlka.
Určitě ti ho může udělat jako samoplátci, jinak se běžně v tomhle týdnu nedělá (když není nějaká zdrav. indikace).
Mně ho dělala při každé návštěvě. Pohlaví sdělila úplně náhodně když zrovna byla na něm. 🙂
Záleží na dr, u nás byl taky UZ každou kontrolu
Jinak bude druhý screening cca ve 20.tt
Ahoj já jsem si zaplatila balíček za 1500 Kč a ultrazvuk mi dělají každou kontrolu a dostanu i fotku. Na kontrolu chodím cca co 5 týdnů. Jinak pojišťovna proplácí snad jen 3 ultrazvuky za celou dobu těhotenství. Screeningy jsem si platila teda zvlášť. A co se týče pohlaví tak to jsem si poznala sama na prvním screeningu a doktor to potvrdil na 99%🩷 😀
@Palosanto taky sem právě myslela že ultrazvuk je každou kontrolu
Pohlaví mi řekli na prvotrimestralním screeningu ve 13.tydnu a 2× bylo správné, moje paní doktorka mi ultrazvuky dělala na každé kontrole a okolo 17.tydne mi řekla to samé jako lékaři před ní…tak, e by to neměl být problém.
@Anonymní píše: Více
Měla jsem ultrazvuků hodně a vše hrazené, platila jsem si jen tisk fotky, když bylo mimco hezký natočené, tak mi paní doktorka nabídla i 3d fotku.
Já mám utz na každé kontrole, do 1 screeningu to bylo co 14 dní, po screeningu co měsíc. Takze 13tt screening, 17tt velký UTZ na kontrolu srdíčka, 20tt 2 screening. Mam to tak teď a i při prvním 3 roky zpátky. Já bych si ho zkusila vyžádat, a uvidíš ☺️
@deetatizace299 píše: Více
Záleží na dr. Někdo dělá každou kontrolu, jiný ne. Některá si platí balíček, jiná neplatí nic
Musíš se zeptat jak je to u vás ![]()