Časté ultrazvukové vyšetření

112
15.8.13 14:08

Ultrazvukove vysetreni Caste

Holky muzu se zeptat co si myslite o castym Uz. Chodim co tyden nekdy jsem byla i 2× v tydnu. Mam tu moznost, ale na druhou stranu se samo bojim. Ale nejde odolat :-( byla jste nektera casto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12185
15.8.13 14:15

Pokud vím, tak domácí systémy na poslech srdíčka jsou snad také založený na ultrazvuku. Takže by to snad takový problém být neměl. :nevim: a lékaři snad znají rizika a kolik utz je nezbytně nutných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
15.8.13 14:15

Takhle často bych teda nechodila. neškodnost utz nebyla nikdy prokázaná. myslím, že je fajn občas dítě zkontrolovat, ale týdně? to mi připadá opravdu přehnané. mě dělají utz každý měsíc a i tak jsem z toho nervozní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.8.13 14:16

Ty chodíš jen tak takhle často na UZ? Chápu to dobře? :think:
Ne, nechodila bych. Pokud není zdravotní důvod a je to jen rozmar, tak ani omylem. Mně můj gynekolog vždycky říká, že se jen rychle koukne, jestli tluče srdíčko (i v pokročilejším tehotenství, když jsem měla problémy a dělal se UZ častěji), že nebude nic měřit, že všeho moc škodí. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
15.8.13 14:16

Jelikoz, jeste neni dostatek vedeckych informaci o tom, ze ultrazvuk nema zadne vedlejsi ucinky na plod, jsou naopak i opacne studie, tak si myslim, ze nic se nema prehanet

• Citovat
  • Upravit
17925
15.8.13 14:25

@cmuky -Já měla v těhu problémy tak my dr dělal ultrazvuk každou náštěvu ale jen vždxy v rychlosti jukl ;).
Ale nechápu :think: :nevim: proč ti to dělá každej týden i dvakrát do týdne to je zajímavé.
Je pravda že neškodí ale raději bych to taky omezila a řekla mu at už ti ULTR nedělá.
Taky záleží na dr.to je fakt že on sám moc dobře ví co je správné a kdy není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
15.8.13 14:25

Pokud tam chodíš jen tak, pokládám to za zcela zbytečné. Pokud to má důvod, nebránila bych se tomu. Ultrazvuků za těhotenství jsem měla celkem 27, některé velice dlouhé.

Btw škodlivost ultrazvuku nebyla nijak hodnověrně prokázána při frekvencích, při kterých je pro tyto lékařské účely používán.

• Citovat
  • Upravit
68991
15.8.13 14:39

Je-li k tomu nějaká indikace, je samozřejmě častý ultrazvuk geniální věc a přínosy vysoce převyšují rizika.
Je-li ale těhotenství zcela bez komplikací, je to zcela zbytečné, o škodlivosti polemizovat nehodlám, ale všeho s mírou.
Nepíšeš, v jakém jsi týdnu, zpočátku můžou být některá těhotenství kontrolována opravdu často, pokud se něco nepozdává, ale chodit co týden na utz třeba ve druhém, nebo dokonce třetím trimestru, jedná-li se o nekomplikované těhotenství bez podezření na cokoliv patologického, je samozřejmě holý nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
15.8.13 15:22

A bylo vse ok? Samo ze jsem rizikovejsi, mela jsem v prvnim tehu rostep cele dutiny brisni a v druhem tehu samovolny potrat, tak ted se bojim tak jsem chodila kazdy tyden pro klid duse. A stejne zas bude problem :-( placenta predni strana a jeste nizko. Ach jo. Chtela jsem vedet jestli nekdo mel tolik uz a vse ok. Lekar mi tvrdi ze to nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
15.8.13 15:24

Jsem zacatek 12 tt. A ted uz samo budu chodit co 3 tydny. Mam jen sileny strach mam za sebou hodne spatne zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.8.13 15:40

Už jsem se o vlivu UTZ snažila hledat studie, ale moc zajímavých jich zatím není.
Líbila se mi jedna , podle které jsou kluci, vícerčata a děti s nízkou porodní váhou náchylnější k levorukosti, pokud se hodně vyšetřují ultrazvukem. U holek se významná odchylka nenašla. Levorukost je pak podle dalších (2012) spojena s větším výskytem poruch štítné žlázy, imunity, migrén, se zvýšenou radiosenzitivitou etc.
Takže nějaký efekt na vývoj mozku to asi může mít, ale významné poškození nejspíš nečekej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.8.13 19:31
@Litta píše:
Už jsem se o vlivu UTZ snažila hledat studie, ale moc zajímavých jich zatím není.
Líbila se mi jedna , podle které jsou kluci, vícerčata a děti s nízkou porodní váhou náchylnější k levorukosti, pokud se hodně vyšetřují ultrazvukem. U holek se významná odchylka nenašla. Levorukost je pak podle dalších (2012) spojena s větším výskytem poruch štítné žlázy, imunity, migrén, se zvýšenou radiosenzitivitou etc.
Takže nějaký efekt na vývoj mozku to asi může mít, ale významné poškození nejspíš nečekej.

covece zajimavy, prvni kluk byl casto kontrolovanej (bo sdilel delohu s hematomem)a minimalne bude ambidexter.

jinak UZ prokazatelne vliv na tkane ma - je to mechanicke vlneni. Vyuziva se trebas i k rozpousteni krevnich srazenin. jak moc to skodi plodu nehodlam posuzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perfect day
15.8.13 20:44

Ahoj, ja jsem byla mesic hospitalizovana…krvaceni, hematom, predti tri potraty. delali mi uzv nejmene 2-3× tydne. Nikdo o riziku nic nerikal. A to, ze doktor vzdy jen rychle jukne, jak tady nektere holky pisou..myslim, ze je to proto, ze chce mit co nejdrive odbytou dalsi pacientku:-DDDD Vdzyt jsou to jen lidi a nase miminka je zajimaji jen z hlediska nezbytne nutne kontroly, nikdy si je nijak neprohlizi..kouknou na to, co potrebuji akonec. TAk proto tak kratce. Ja ti i rozumim, myslim, ze kdybych mela moznost, taky bych neodolala, zvalst po tech spatnych zkusenostech.

Treba ja jsem si vuubec nechtela kupovat angelsoudns na domaci poslech srdicka, ale kamarad mi ho vylozene donesl domu a predaval jako skvely darek a pozdrav od manzelky. A samozrejme, ze srdicko obcas posloucham..a ten klid, kdyz ho slysim, mam moc rada)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky