Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky…nespustilo se mi mlíčko…dost jsem to obrečela, ale namám ani náznak mleziva. Malýmu je dnes 5 dní…papá Bebu stříkačkou přes prst. Chtěla bych poradit jak začít s lahvičkou…v porodnici mi nikdo nic neukázal…koupila jsem calmu od medely a vůbec se nechytl. Teď prostě jen nutí kojení a když to nejde, tak vám nikdo nepomůže. Prosím jen o rady a ne o řeči, že kojit může každá.
@Lucík 25
jestli urcite uz kojit nebudes, tak se na medelu vykasli, ta je hlavne pro deti, co stridaji prso a lahev. jinak je zbytecne namahava.
zkus koupit nejakou malou se savickou vhodnou od narozeni a proste pozkousej. kazdemu mimcu sedi neco jineho. nas maly treba z calmy pil v pohode a pak jsme presli na tommee toppee. nekdo zas neda dopusti na avent, chicco taky ma i pro takhle male deti. projdi si eshopy, zkus koupit jednu a jestli mu bude sedet, tak pak vetsi sadu.
A az budes delat um, tak trochu nakapej na savicku z venku, pozlob ho lahvickou na rtech a pripadne polechtej malickem na vrchni patrem za dasnema, to ma spousteci reflex na sani.
hodne stesti a UM zdar ![]()
@Lucík 25 Ahoj, vůbec si z toho nic nedělej, když to prostě nejde, tak to nejde, mně došlo mlíko po třech týdnech kojení, tak jsem přešla na UM. Koupila jsem si flaštičku od Aventu a můžu říct, že malá se hned v pohodě chytila.
Souhlasím s janieska, já taky přestala kojit po třech týdnech, když se mi „vypařilo“ MM. Koupila jsem avent lahvičku a malej se chytil hned - bez problému. Avent má teď i novou lahev - novej tvar i novej tvar savičky, je to opravdu jako prso, mám ji doma, tak bych zkusila tuhletu ![]()
Nikdy jsem nekojila, přesně ten samý důvod co ty, nucení do kojení za to bych střílela, mě to pěkně otrávili
za měje nejlepší flaška Lovi od canpol, děcka jí mají rádi a je i za dobrou cenu(levnější než avent)přitom ve stejné kvalitě. no a jinak bych ve flaškování žádnou větší vědu nehledala, můžeš zkusit dát si na prst ten dudel od flašky a pak by neměl být problém, aspoň moje malá ho neměla, nuk nechtěla ale flašky od aventu a Lovi jí problém nedělali(taky jsme v začátcích krmili přes prst a pak mě to přestalo bavit)
na kecy se vyprdni a zasměj se tomu, uvidíš že časem si zvykneš na tu pohodu že ti prcek krásně spí a zdravoučký bude taky to se neboj ![]()
@martulkasloník
jo, souhlas. ma to i positiva - nebudes mit rozpraskane bradavky, zanety prsu, obnazovat se na verejnosti ![]()
ja jsem kojila 5 tydnu, pak jsem kvuli chirurgickemu odstraneni abcesu v prsu musela prestat a prestoze jsem to prvni skoro obrecela, tak se mi v podstate hrozne ulevilo. zjistila jsem, ze me kojeni strasne stresovalo.
od te doby jsem vic v pohode ja a prenesene i maly. zacal vic spat, uz nikdy nerval hlady…
@Ali-Ali @martulkasloník @Janieska @dandysek Děkuju za slova útěchy…bulím tu jako želva, ještě mám doma tu tommee, tak jí vyzkouším hned při dalším krmení. Jinak holky mám ho nechat ležet jako při tý stříkačce…nebo spíš vzít jako při kojení???
Vzala bych ho do náruče jako při kojení
aby tě cítil.) máma je máma, hodně štěstí ![]()
@Lucík 25 Hlavně nebreč, mimčo určitě nechce ubulenou mamku.
Já malou krmím, že si jí položím na ruku. ![]()
@Lucík 25 to jsou hormony, co já se nabrečela v porodce, ne kvůli kojení, sama jsem nekojená tak vím že se to přežít dá ale reakce lidí, byli jak štěnice, ty kecy pohledy, jedni známý co nás potkali tak pokaždé kecy typu „tak co? jak to malá zvládá že není kojení, už se to projevilo?“
nesnášela jsem ty lidi. ale po šestinedělí jsem se oklepala a s postupem času jsem byla hrdá sunarová královna a naopak jsem se smála těm kecům, malá je zdravá, krásně spala celou noc, neměli jsme žádné větší problémy s prdíky, nemusela jsem řešit spurty, záněty prsou apod. pohodaaaaaa, a holky až dáte manželovi flašku ať nakrmí prcka a budete se na ně koukat budete z toho dojaté jako já, manžel to miloval dávat malé večer po koupání mlíčko, bylo to úžasnýýýý že i taťka si může nakrmit
jinak dámy já do porodky podruhé jdu jedině se sunarem, kojit už ani nechci ![]()
Nic si z toho nedelej
hlavne ze mimisko bude v klidu a napapane
jsou dulezitejsi veci na svete nez kojeni preci
taky mame avent lahvicku a mala ji mela ikdyz byla malinka a v pohode, ale ta by myslim vzala jakoukoliv s kusem zvanca
ale ta avent je dobra
@Lucík 25 já krmila naprosto stejně v náručí jako kdybych kojila, a nebo vleže a byla jsem u malé. až když byla malá větší šupla jsem jí flašku do postele.
Teď si to tak přemítám a úplně jsi mi připomněla sebe. Já taky byla hromádka neštěstí, bulela jsem jak želva, říkala jsem, co jsem to za matku, že ani nedokážu nakrmit svoje dítě (no jo, hormony
) a vzpomínám si, jak mi tchýně řekla: „Prosím tě, neřvi, táto, dojeď koupit Nutrilon, já vyvařím flašky a je to, jakýpak s. r.a. n.í s tím kojením, když to nejde, tak to nejde“. ![]()
@Janieska máš fajn tchýni mě tehdy podpořily mamka i tchýně, obě nekojili, naše malá bude přírodní úkaz, nekojené dítě nekojených rodičů ![]()