Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Lucík 25
taky jsem přestala po dvou týdnech kojit, ze dne na den mléko prostě nebylo. naštěstí moje dětská mě uklidnila větou - když není tak není
čekala jsem, že mi vynadá a ono tohle
řekla mi, že je lepší mít napapaný a tím pádem spokojený miminko než uzlíček nervů, co má hlad.
Já koupila láhev od firmy MAM je super - samosterilizační
a krásná i vzhledově
@martulkasloník Tchýně je skvělá, nemůžu si stěžovat.
To jo, to se jen tak nevidí, nekojený dítě, nekojených rodičů. ![]()
@Janieska píše:
@martulkasloník Tchýně je skvělá, nemůžu si stěžovat.To jo, to se jen tak nevidí, nekojený dítě, nekojených rodičů.
a to ani moje mamka nebyla dlouho kojená, takže už jedeme 3. generaci nekojence:-)) a co je sranda, máme kocoura, od kterého utekla matka kočka a taky jsme ho piplali na sunaru, jsme divná rodina, dle všech statistik které pořád čtu jak kojení je to nej bychom měli být těžce nemocní pomalu nad hrobem ![]()
Naše malá je taky od narození na lahvičce a my jsme měli od značky MAM takovu tu proti kolikám… Neměla s ní vůbec problém, chytla se hnedka…
@martulkasloník jsi mě pobavila a připomněla..když se narodil syn, mámina fenka zrovna taky porodila, jedno štěňátko bylo takový špatný, nedokázalo se přisát, tak krmili stříkačkou a když jim o víkendu došlo UM, zašli k nám, pro odstříkaný moje
A jak si pesan mlaskal ![]()
Byla jsem na tom úplně stejně, z porodnice jsem odcházela se stříkačkou a krabicí Nutrilonu. Pár dní jsem řvala, že nekojím, chlap ale vždycky zvednul náladu, že nejsem první ani poslední a mímo že vypadá víc než spokojený…Lahvička savička úplně obyč., tu stříkačku jsem doma druhý den zahodila, malej se hned chopil lahvičky a byl spokojenej. Takhle to bylo se všema dětma. A výhoda - v noci občas nakrmil chlap, tuhle umíchá lahvičku babička, tuhle teta, no prostě žádná tragédie. Nejhůř jsem nesla ty řeči, jak dětem budou chybět veškeré důležité látky, prostě imunita od maminky a víš co - děti okolo jsou pořád nemocné, rýma, kašel a samé takové blbůstky, a my máme děti jako buky, takže se nenech zvyklat ![]()
Ahoj, tak mi začínali na Aventu a bez problému, chytl se hned, jinou jsem ani nezkoušela
Moje první dcera na UM od narození a problém z lahvičkou jako u zakladatelky. Krmila jsem stříkačkou po prstu a zkoušela savičky pořád dokola. Nakonec se chytlana Chico, ale jen s kaučukovou savičku.
Tak už sme se trošku chytili z tou lahvičkou tommee tippee.Ale pořád u toho usínáme…takže vycucá max okolo 40ml…není to málo holky??
Dneska je malýmu 6 dní, pokud se nepletu?
myslím, že je to v pořádku, každý den ti vypije víc a víc, uvidíš
Je to přece jen ještě čerstvé miminko
Zkus mu třeba za dvě hodinky dát znovu, jestli si vezme ![]()
@dandysek Doktorka mi právě řekla…že ho mám budit po těch třech hodinách…že dřív nestihne vytrávit. A převařovali jste vodu na každou dávku a nebo jste měli třeba už připravenou převařenou na celý den a jen ohřáli v mikrovlnce???
@Lucík 25 píše:
Tak už sme se trošku chytili z tou lahvičkou tommee tippee.Ale pořád u toho usínáme…takže vycucá max okolo 40ml…není to málo holky??
má scvrklej žaludek jak pila jen ze stříkačky rozpije se do týdne. Nabízej pořád víc. Já byla ta´ky neštastná, dcera mi pila dokonce jen 15 - 25ml a rozpila se.
Je pravda, že se malýho od začátku snažím krmit po 3 hodinách, ale pokud se mi probudí dřív a brečí, je přebalenej, nekroutí se, že by ho bolelo bříško a jeví známky hladu, tak mu samozřejmě dám najíst
dítko si řekne samo, že má hlad a každý dítě je jiný, některýmu stačí papkat po 3 hodinách, některý má větší hlad a jí třeba po dvou, dvou a půl.. ![]()
A v nemocnici mi řekli, že kupovanou kojeneckou vodu nemusím převářet, že ji stačí nalít do lahvičky, ohřát v mikrovlnce a do ní připravit sunar
nemusí se převářet, pokud je opravdu kojenecká ![]()
@Blanka S přesně tak, můj benjamínek (3 měsíce) je po zápalu plic, týden skoro nejedl a taky má scvrklej žaludek, měl by pít cca 150ml, vypije jen 120ml + -
Nabízela bych pořád víc, ono se dítko rozpije ![]()
@Lucík 25 já jsem nikdy na jídlo nebudila, prostě jak se probudila hladem tak dostala. k přípravě jsem určitě nic neohřívala ani nechystala dopředu to je semeniště bakterií, ráno jsem převařila vodu do termosky a pak celý den jen odlévala