Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, prosím o radu. Budeme začínat s UM.
Jak poznám kolik stupňů má mít voda než ji dám do termosky?
Vodu převařím. Ale pak ji asi hned nenaliju do termosky? Když se ma voda míchat s mlékem max na 40 stupňů.
Potřebuji to vymyslet na noc a na cesty.
Děkuji ta rady!
@Miiichiii21 píše:
Dobrý den, prosím o radu. Budeme začínat s UM.Jak poznám kolik stupňů má mít voda než ji dám do termosky?
Vodu převařím. Ale pak ji asi hned nenaliju do termosky? Když se ma voda míchat s mlékem max na 40 stupňů.
Děkuji ta rady!
Potřebuji to vymyslet na noc a na cesty.
Do termosky horká, bokem studená voda. Poté namíchat do lahvičky a je to ![]()
Horká do termosky, studená do láhve
na návštěvě jsem si nechávala nalít rovnou horkou vodu do láhve a po vychladnutí přidala mléko. Párkrát se mi stalo, že jsem termosku zapomněla doma
V termosce jsem měla vařící vodu, v láhvi bokem studenou, v krabičce sypké UM. A namíchala kdekoliv. A na noc já si chystala do ledničky jak byla dcera starší, a pak jen ohřála.. ač se to uplně dělat nemá
Já měla vždy v termosce horkou, v lahvičce bokem studenou, v dózičce od sody bikarbony (průhledná s modrym vrchem) odměřené dávky UM, podle toho, kolik se počítalo, že bude potřeba + ještě i taštičku na uchování tepla v láhvi, ale nějak extra to nefungovalo, vždy jsem musela ředit vřící se studenou.
Do termosky horká převařená voda a s sebou beru ještě studenou, namíchám a zkusím na zápěstí a pak přidám UM z dávkovače
Dcera je od narození na UM. Na cesty jsem měla přenosnou ohřívačku, která je napájená powerbankou, doma klasickou ohřívačku (odmítla jsem v noci chodit do kuchyně). Na noc a na cesty mám tyto lahve z Ameriky, jsou úplně super, nahoře je odměřené mléko a dole voda, jen se zmáčkne a promíchá. https://popyum.com/…tles-nipples
Moc děkuji!
Takže vůbec neřešíte přesnou tepolotu 37-40stupňů?
Prostě pocitově?
Prosím ještě o radu. Máme plačtivé miminko a nepoznám vždy kdy má hlad.
Máme mít 5× 150 ml.
Když v jedné dávce sní jen 90, kdy bych ji měla nabídnout další dávku a v kolik ml?
@Murasaki a ve flaštičce se udrží teplá voda jak dlouho?
Děkuji!
@Miiichiii21 píše:
@Murasaki a ve flaštičce se udrží teplá voda jak dlouho?
Děkuji!
No bud se tam jde dát lahev se studenou/vlažnou vodou a ohřeje se to asi za 10 min. Jinak to tam udrží celkem dlouho teplé, přes hodinu určitě (po hodině už jsme ji dávali napít, takže déle jsme to netestovali). V létě jsme to nepoužívali, dceři vyhovovalo pít vlažné mléko. Ale ted v zimě ji zase plánuji použít, máme tuto https://www.pinkorblue.cz/…a348892.html
Hele já to dělala tak, že jsem si dala horkou do termosky a bokem, třeba do shakeru dala studenou kohoutkovou, ALE ta byla jen na ochlazení horké vody
. Například, potřebuju udělat mlíčko, odměřím si kojeneckou z termosky a pak ponořím do shakeru se studenou vodou a tam se mi to hezky ochladí do požadované teploty..teplotu jsem poznala většinou podle ponořeného prstu (vždy jsem to uměla odhadnout) láhví přitom kroužím - tak je to rychlejší ![]()