UM - dávkování, neříká si o jídlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.10.19 10:22

@Kaci89 prdet prdi no, tak nevim, ale vecer je vetsinou protivny, asi unaveny..nevim. Mame Nutrilon profutura od narozeni, kadi 1 denne.. no prostě sileneeee, snad to prejde :zed:
Dnes zkusim i jinou flasku, mame Avent natural 0+, zkusila jsem vetsi a tim se topil.. ach jooo, ja bych si tak rada uzivala materskou a ne stresovat jidlem :zed:

• Citovat
  • Upravit
Netopýrka111
11.10.19 10:54
@Anonymní píše:
Ahojky.
Holky můžete poradit? Prcek má 4 měsíce. Pil 7× denně 100-130. Poslední 4 dny jí 6× denně, po 3 hodinach odmítal (vetsinou 1 davku za den) tak jsem mu ji dala třeba za 30 min. Vypil za den cca 810-830 ml Um. Na jidlo si neříká. Uz vic jak měsíc, no vlastne co mel rymu. vypije sice treba po 3,5 hod. i 130-150 ml UM ale za den takto vypije od 720-780, zkoušíme to po 3,5 hod. Zatim 3 den. Po 3,5 pije treba 140, pak 100, pak 120, stalo se, ze i 90. Nevim jestli se nevratit na 7 porci nebo počkat a treba davky navysi. Vypada spokojene a uz si i 2× rekl o jídlo, predtim vubec.
Jinak cura, je spokojeny. Dekuji za rady (vazi 6.60 a meri 65) spis se i bojim jestli nebude hubnout. Za tyden začínáme s prikrmy

Podle mě mu toho dáváš až moc. Nepřekrmuješ ho? Mojí malý bylo 5 měsíců a vypije denně max 500ml… A nehladoví a o jídlo si taky moc neříká, příkrmy zatím nemá a prospívá dobře. Doktor říkal že je pěkná, a kdybysme nechtěli, aby moc přibírala, tak máme šidit pití. Nedokážu si představit, že by vypila třeba těch 800 ml… to by byla jako koulička :) Minulý dva dni pila dokonce je nkolem 300 ml, ale naštěstí už pije víc, bylo to zubama, ale 800 ml by nevypila ani náhodou a to je o měsíc starší :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.19 11:10

@VeraTe ahojy, děkuji :) a kolik ti vazi? Pri davkach 500? A jak casto papate? :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.19 11:28

@VeraTe mi pri 800ml pribiral 200 za tyden, pry jak ma no. Ted to snizil a je to i boj, vazila jsem ho u kamaradky minuly tyden, prave jsme se od ni vratili, prevazila jsem ho a pribral 140 cca za ten tyden..
Cetla jsem ale, ze od 3 mesicu pribiraji mimca 500-600g tak kdyby tech 140 pribiral tak pres 500 za ten mesic nabere, aspon doufam, kdyz pije min

• Citovat
  • Upravit
Netopýrka111
11.10.19 12:29
@Anonymní píše:
@VeraTe ahojy, děkuji :) a kolik ti vazi? Pri davkach 500? A jak casto papate? :)

Papá tak 5× denně. Vždy se snažím před podáním UM i nakojit, ale podle váhy nakojím cca 15 ml (prostě skoro vůbec nic no, ale stejně se snažim jí dát prso). Takže když to počítám, tak nakojím cca 100ml za den a UM vypije cca 400 a papá většinou teda 5× denně + v noci jí dám někdy cůca, ale tam spíš prso slouží jako dudlík než že by se najedla, v noci skoro nesaje, jen dudá… Jinak měří 65 cm a váží 6450, takže hubenour neni. Asi jí stačí tak málo no.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.19 13:05

@VeraTe to ji staci urcite a vahu mate peknou :) a muzu se zeptat na priblizne casy krmeni? Dekuji mockrat, jsem uz trochu klidnejsi :hug:

• Citovat
  • Upravit
1079
11.10.19 13:21

Hele obo trva par krmeni, nez si na to savicku zvykne.ale musis vydrzet, s jednou dirkou je fakt malo uz. hod se do klidu a neres tak ty cisla, pripominas mi me a strasne nerada na to obdobi vzpominam. s chlapem jsme se furt hadali a ja byla jal silena a nakonec malemu nikdy nic mebylo a pribiral. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.19 13:28

@Kaci89 taky jsme se uz s manzelem chytli :? Ja vim, ze bych to Neměla tak resit, me mrzi, ze se prestal hlasit, spatne pije, ted me ceka nejhorsi krmeni, no zacinam se toho i bat :roll:
Ale ty mi rozumis kdyz sis prozila to stejne, my mame zacit s prikrmy, no asi jesre pockam tech 14 dni a budu doufat, ze se rozji a nebude to takovy boj 8o

• Citovat
  • Upravit
1079
11.10.19 13:32

Rozumim ti uplne a proto ti taky rikam, at si v klidu. hlavne kdyz vidis, se malymu nic neni. i ted mi kolikrat syn nechce prikrm nebo si da malo a ja uz neresim nic, nechces tak nechtej :mrgreen: to bylo tak hrozny obdobi tenkrat, tady se zilo jen od krmeni ke krmeni, nikdo nesmel ani pipnout, kdyz jsem krmila.me se nechtelo ani rano prevlikat z pyzama a jit se umejt, natoz jit ven :mrgreen: jeste perlicka, dokonce jsem kvuli tomu nejedeni jela na pohotovost v noci no koukli na nej a klepali si na celo, ze je máej uplne v pohode :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Netopýrka111
11.10.19 13:32
@Anonymní píše:
@VeraTe to ji staci urcite a vahu mate peknou :) a muzu se zeptat na priblizne casy krmeni? Dekuji mockrat, jsem uz trochu klidnejsi :hug:

Tak většinou okolo 7h30, pak v 11h00, pak ve 14h00, pak v 17h00 a nakonec okolo 20 hod… Ted se mi i stalo že dvakrát nechtěla ranní dávku, takže pak pila třeba v 10 hod, pak okolo 13h30 pak v 17 hod a ve 20 hod. pokaždý je to ale tak nějak přibližně, cca po 3-4 hodinách. Když třeba cestujeme nebo v noci špatně spí, tak se stane, že pak jí a po 5ti hodinách…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.19 13:36

@Kaci89 u nas je to jako u vas, nikdo nesmi ani pipnout a manzel je zalezly v loznici :zed: no a presne jako ty, nemam chut jit ven, nic delat, proste silene :roll: no jak s tim zacal taky jsem chtela jet k dr.. mame to uplne stejne :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.19 13:42

@VeraTe my jsme taky jedli po 3, pak se stavalo, ze treba 2 jidla po 3 nechtel, pil 7× denne, usinal u toho vzdycky. Posunuli jsme to tedy na 3,30 a rano, odpoledne se to da, ted to bude nejhorsi, vypil zas 2× po sobe po 3,30 (150ml) tak mu dam po 4 hod. No a pak zas po 3,30… vcera mel hystericky zachvat a nechtel vecer pit a to jsem mu dala po 3,45.. byl ale dost unaveny tak asi proto :zed:
Vypil 120, ale s bojem, chtel spat, no jak usinal, zkusila jsem mu ještě nabidnout a dopil to do 150 a asi by jeste pil, pak trosku poplakaval kolem 24.00, vypil 130 a spal, po 5.00 taky, nechapu proc poplakava v tech 5.00 kdyz vypije 100 a spi :think: 8o @Kaci89

• Citovat
  • Upravit
1079
11.10.19 14:07

Tak mu to staci a nech to na nem :palec: kdyby mel vic hlad, tak to dopije.on uz nevyhladovy s flaskou u papulky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.19 05:31

@Kaci89 já vím, že ne. Opravdu si ale rikam, jestli neni lepsit krmit po tech 3 hodinach. Vcera mi pripadalo, ze je jedno, když mu to posunu, hlavne jidlo v 15.45 a pak posledni v 19.15.. v 15.45 (predtim vypil 150) snedl 130, trochu ublinknul (asi teda prejezeny- pil po 3.45hod )a potom mel po 3.30 a vypil 110 :nevim:
No a pri 7 davkach pip po 3hod. Vyjimecne 3.20 a pil od 110 do tech 130 max, ale taky ublinkaval. Vxera mi manzel rekl, ze asi potrebuje casteji po mensich porcich. Pil mi u nich po pulnoci (vetsinou 110) a pak po 4.00 (vetsinou tech 120), ja bych ale byla radsi kdyby si ty davky navysil a pil uz 6× denne, i kvuli tem prikrmum 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová