Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:
Ahojky.
Holky můžete poradit? Prcek má 4 měsíce. Pil 7× denně 100-130. Poslední 4 dny jí 6× denně, po 3 hodinach odmítal (vetsinou 1 davku za den) tak jsem mu ji dala třeba za 30 min. Vypil za den cca 810-830 ml Um. Na jidlo si neříká. Uz vic jak měsíc, no vlastne co mel rymu. vypije sice treba po 3,5 hod. i 130-150 ml UM ale za den takto vypije od 720-780, zkoušíme to po 3,5 hod. Zatim 3 den. Po 3,5 pije treba 140, pak 100, pak 120, stalo se, ze i 90. Nevim jestli se nevratit na 7 porci nebo počkat a treba davky navysi. Vypada spokojene a uz si i 2× rekl o jídlo, predtim vubec.
Jinak cura, je spokojeny. Dekuji za rady (vazi 6.60 a meri 65) spis se i bojim jestli nebude hubnout. Za tyden začínáme s prikrmy
Podle mě mu toho dáváš až moc. Nepřekrmuješ ho? Mojí malý bylo 5 měsíců a vypije denně max 500ml… A nehladoví a o jídlo si taky moc neříká, příkrmy zatím nemá a prospívá dobře. Doktor říkal že je pěkná, a kdybysme nechtěli, aby moc přibírala, tak máme šidit pití. Nedokážu si představit, že by vypila třeba těch 800 ml… to by byla jako koulička
Minulý dva dni pila dokonce je nkolem 300 ml, ale naštěstí už pije víc, bylo to zubama, ale 800 ml by nevypila ani náhodou a to je o měsíc starší ![]()
@VeraTe ahojy, děkuji
a kolik ti vazi? Pri davkach 500? A jak casto papate? ![]()
@VeraTe mi pri 800ml pribiral 200 za tyden, pry jak ma no. Ted to snizil a je to i boj, vazila jsem ho u kamaradky minuly tyden, prave jsme se od ni vratili, prevazila jsem ho a pribral 140 cca za ten tyden..
Cetla jsem ale, ze od 3 mesicu pribiraji mimca 500-600g tak kdyby tech 140 pribiral tak pres 500 za ten mesic nabere, aspon doufam, kdyz pije min
@Anonymní píše:
@VeraTe ahojy, děkujia kolik ti vazi? Pri davkach 500? A jak casto papate?
Papá tak 5× denně. Vždy se snažím před podáním UM i nakojit, ale podle váhy nakojím cca 15 ml (prostě skoro vůbec nic no, ale stejně se snažim jí dát prso). Takže když to počítám, tak nakojím cca 100ml za den a UM vypije cca 400 a papá většinou teda 5× denně + v noci jí dám někdy cůca, ale tam spíš prso slouží jako dudlík než že by se najedla, v noci skoro nesaje, jen dudá… Jinak měří 65 cm a váží 6450, takže hubenour neni. Asi jí stačí tak málo no.
@VeraTe to ji staci urcite a vahu mate peknou
a muzu se zeptat na priblizne casy krmeni? Dekuji mockrat, jsem uz trochu klidnejsi ![]()
Hele obo trva par krmeni, nez si na to savicku zvykne.ale musis vydrzet, s jednou dirkou je fakt malo uz. hod se do klidu a neres tak ty cisla, pripominas mi me a strasne nerada na to obdobi vzpominam. s chlapem jsme se furt hadali a ja byla jal silena a nakonec malemu nikdy nic mebylo a pribiral. ![]()
@Kaci89 taky jsme se uz s manzelem chytli
Ja vim, ze bych to Neměla tak resit, me mrzi, ze se prestal hlasit, spatne pije, ted me ceka nejhorsi krmeni, no zacinam se toho i bat ![]()
Ale ty mi rozumis kdyz sis prozila to stejne, my mame zacit s prikrmy, no asi jesre pockam tech 14 dni a budu doufat, ze se rozji a nebude to takovy boj ![]()
Rozumim ti uplne a proto ti taky rikam, at si v klidu. hlavne kdyz vidis, se malymu nic neni. i ted mi kolikrat syn nechce prikrm nebo si da malo a ja uz neresim nic, nechces tak nechtej
to bylo tak hrozny obdobi tenkrat, tady se zilo jen od krmeni ke krmeni, nikdo nesmel ani pipnout, kdyz jsem krmila.me se nechtelo ani rano prevlikat z pyzama a jit se umejt, natoz jit ven
jeste perlicka, dokonce jsem kvuli tomu nejedeni jela na pohotovost v noci no koukli na nej a klepali si na celo, ze je máej uplne v pohode ![]()
@Anonymní píše:
@VeraTe to ji staci urcite a vahu mate peknoua muzu se zeptat na priblizne casy krmeni? Dekuji mockrat, jsem uz trochu klidnejsi
Tak většinou okolo 7h30, pak v 11h00, pak ve 14h00, pak v 17h00 a nakonec okolo 20 hod… Ted se mi i stalo že dvakrát nechtěla ranní dávku, takže pak pila třeba v 10 hod, pak okolo 13h30 pak v 17 hod a ve 20 hod. pokaždý je to ale tak nějak přibližně, cca po 3-4 hodinách. Když třeba cestujeme nebo v noci špatně spí, tak se stane, že pak jí a po 5ti hodinách…
@Kaci89 u nas je to jako u vas, nikdo nesmi ani pipnout a manzel je zalezly v loznici
no a presne jako ty, nemam chut jit ven, nic delat, proste silene
no jak s tim zacal taky jsem chtela jet k dr.. mame to uplne stejne ![]()
@VeraTe my jsme taky jedli po 3, pak se stavalo, ze treba 2 jidla po 3 nechtel, pil 7× denne, usinal u toho vzdycky. Posunuli jsme to tedy na 3,30 a rano, odpoledne se to da, ted to bude nejhorsi, vypil zas 2× po sobe po 3,30 (150ml) tak mu dam po 4 hod. No a pak zas po 3,30… vcera mel hystericky zachvat a nechtel vecer pit a to jsem mu dala po 3,45.. byl ale dost unaveny tak asi proto ![]()
Vypil 120, ale s bojem, chtel spat, no jak usinal, zkusila jsem mu ještě nabidnout a dopil to do 150 a asi by jeste pil, pak trosku poplakaval kolem 24.00, vypil 130 a spal, po 5.00 taky, nechapu proc poplakava v tech 5.00 kdyz vypije 100 a spi
@Kaci89
Tak mu to staci a nech to na nem
kdyby mel vic hlad, tak to dopije.on uz nevyhladovy s flaskou u papulky ![]()
@Kaci89 já vím, že ne. Opravdu si ale rikam, jestli neni lepsit krmit po tech 3 hodinach. Vcera mi pripadalo, ze je jedno, když mu to posunu, hlavne jidlo v 15.45 a pak posledni v 19.15.. v 15.45 (predtim vypil 150) snedl 130, trochu ublinknul (asi teda prejezeny- pil po 3.45hod )a potom mel po 3.30 a vypil 110 ![]()
No a pri 7 davkach pip po 3hod. Vyjimecne 3.20 a pil od 110 do tech 130 max, ale taky ublinkaval. Vxera mi manzel rekl, ze asi potrebuje casteji po mensich porcich. Pil mi u nich po pulnoci (vetsinou 110) a pak po 4.00 (vetsinou tech 120), ja bych ale byla radsi kdyby si ty davky navysil a pil uz 6× denne, i kvuli tem prikrmum ![]()
@Kaci89 prdet prdi no, tak nevim, ale vecer je vetsinou protivny, asi unaveny..nevim. Mame Nutrilon profutura od narozeni, kadi 1 denne.. no prostě sileneeee, snad to prejde

Dnes zkusim i jinou flasku, mame Avent natural 0+, zkusila jsem vetsi a tim se topil.. ach jooo, ja bych si tak rada uzivala materskou a ne stresovat jidlem