Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mně pije tříměsíční 4*denně 170ml, někdy to nedá ani celé. Neřeším, přibírá, nemusí přece půl kila týdně. My dospělí máme taky každý hlad jinak a jindy.
@Aduš8 a říká si o jídlo? On mi vubec prave, tak jsem zkusila ty intervaly prodloužit o pul hodinku. Obcas si teda rekl, jinak vubec
nebim teda jestli se vratit k 3 hodinovým intervalum nebo nechat tak a doufat ze vypije casem vic ![]()
@Aduš8 a tobe pil od narozeni 4×? Mi se hlasil asi do 2 mesicu a i po 2.30.. jedl 8× denne, tak právě nevim kdyz se nehlasi ![]()
Ne, ze začátku pila 6-7* denně kolem 60-90ml. Pak se dostala na 120 ml tak 5* denně. A teď už víc, než čtyřikrát, výjimečně pětkrát nechce. Jí i po 5 hodinách. Moc si o jídlo neříká, vyloženě řev kvůli jídlu neznám. Ale podle tabulky je to ok, měla by kolem tohohle věku pít 4-5* denně. Jen nepije takové množství, jaké je tam uvedeno. Neřeším to, i kdyby přibírala pomalu.
@Aduš8 takze si ty doby upravila a vypila casem vic, tak ja to zkusim taky, zkusim ho nechat dnes na tech 3,5 a uvidime. On ji treba ve 12.00 vypije 150, dam po 3,5 a vypije jen 90, tak nevim jestli zkusit dat az po 4 hod. a pak zase po 3,5.. no je to boj.. navic mi u krmeni i usina
to jidlo prrd tim nez jde spat bylo vzdycky nejhorsi, nechtel po 3, pockala jsem pul hodiny a neco vypil ![]()
Já bych řekla, že je to prostě brzy a ještě nemá hlad. Mně malá jeden den vypila v poledne 170ml a celé odpoledne nic. O další si řekla až v 18 hodin. V noci mi vydrží i 11 hodin spát. Taky jsem byla že začátku na nervy, ale zkusila jsem čekat, kdy si řekne a naučila se,, jí věřit ". Přestala tak často ublinkávat, daleko lépe odchází větry i stolice. Asi jsem jí taky přejídala, kdyz jsem dodržovala intervaly podle doporučení
@Aduš8 já se prave bojim ze si nerekne vubec
Ale hako malý si říkal, nevim proč prestal. Kdy si opravdu řekne je v 0.15 cca a pak v 5, jinak ne a to mi dnes vypil v tech 0.15 (130) a v těch 5.00 jen 100
tak nevím proč v tech 5 kdyz vypil jen tolik, od 7 je vzhuru a zatim nic, je veselý, smeje se. Kdyz mi jedl tech 7 davek po mensich porcich pribiral 200 týdne, ted nevim kdyz vypije i o 100 min protoze mu ta 1 davka ubyla
Manzel at vydrzim jesre 2-3 dny takhle a kdyztak treba cekat az se prihlasi a kdyz se do 4 hodin nepřihlásí tak mu nabidnout. Jsou to opravdu nervy ![]()
Jestli pribira, neresila bych. potreby se meni a menit budou. o
@Kaci89 děkuji, no on si prave o jidlo nerika :/ ted vypil 150 ale pred 3,5 hod. Jen 100
tak zkousim nabizet pres den po tech 3,5.. ja se prave bojim, ze by si nerekl ani po 5 hodinach.
Jestli ted pribira tak to nevim, ale pije o skoro 100 mene a kdyz pil tech 820-850 tak pribiral tech 200 tydne ![]()
Intervaly jsem mu posunula o pul hodiny pozdeji protoze se stalo ze obcas po tech 3 i kdyz vypil 110 nechtel ![]()
Mela jsem to se synem stejne a stejne jsem vysilovavala jako ty
nicmene o jidlo si nerika do dnes a uz mu je rok tak si zvykej
jinak jsem mu davala 6× denne po 4hod a nekdy vypil jen 30 nekdy 200.a v 7 mesicich prestal pit um uplne.asi na mesiśc. kliiid jestli cura, kaka, neplace tak bud v klidu, oni to tak proste maji a neboj, oni uz dobrovolne nevyhladovi a treba se ji chystaj zuby.
@Kaci89 a ty jsi davala i vecer pred spanim? A jak ti jedl kdyz byl mensi? No prave,, kdo nezazil nepochopi, zavidim tem maminkam co daji flasku a mimco jim to cele vypije bez kecu, nebo si o mliko rekne
a kdyz ti vypil treba 30, dala jsi az za 4 hodiny znovu? Ja se snazim ty 3 dny davat po 3,5 no nejvis se bojim toho jidla kolem 4 hodiny ![]()
Nekde psala holka ze po tech 5 hodinach ji dite jedlo jesre min, ze se mu zcvrknul asi zaludek. No a tak si rikam ze kdyz by vypil trrba 90 tak jak muze zvladnout vypit treba 160, ten zaludek se prece z tech malych porcicek neroztahne, aby mu tam tolik pak vlezlo.. opravdu silene, kez by to preslo a on jedl normalne
![]()
@Kaci89 nemelo byt vecer pred spanim ale treba o pulnoci? A jak jste teda jedli? Myslim ty casy? Dekuji ![]()
Davala jsemv 5 rano,9,13,17,20.me doktorka rekla, ze ho mam nechat klidne 5 hodin, ze se nic nestane. a to mam nedonosence. nemyslim si, ze se jim zcvrkne, spis nema hlad a ty ji futrujes i kdyz nechce, tak nikdy nevytravi.nech to na ni
at vypije, kolik chce nebo ji udelas k mliku odpor jak ja a prestal to pit uplne, jak videl flasku tak jecel ![]()
Ahojky.
Holky můžete poradit? Prcek má 4 měsíce. Pil 7× denně 100-130. Poslední 4 dny jí 6× denně, po 3 hodinach odmítal (vetsinou 1 davku za den) tak jsem mu ji dala třeba za 30 min. Vypil za den cca 810-830 ml Um. Na jidlo si neříká. Uz vic jak měsíc, no vlastne co mel rymu. vypije sice treba po 3,5 hod. i 130-150 ml UM ale za den takto vypije od 720-780, zkoušíme to po 3,5 hod. Zatim 3 den. Po 3,5 pije treba 140, pak 100, pak 120, stalo se, ze i 90. Nevim jestli se nevratit na 7 porci nebo počkat a treba davky navysi. Vypada spokojene a uz si i 2× rekl o jídlo, predtim vubec.
Jinak cura, je spokojeny. Dekuji za rady (vazi 6.60 a meri 65) spis se i bojim jestli nebude hubnout. Za tyden začínáme s prikrmy