Problémy s trávením UM - už nevím, co dál

10052
18.2.11 18:32

UM - už nevím co dál

Ahoj, už jsem z toho úplně neštastná, dcera má problémy s trávením UM. Nejdřív jsem jí dávala Nutrilon 1, to bylo úplně v pořádku. Pak jsme přešly na nutrilon 2, začala 7 x denně kadit zelenou stolici jako vodu, takže jsme přešly na bebu, 2 a 3 taky úplně v pořádku, a pak nastal zlom a nesedne nic, nutrilon tragédie, junior od nestle nevyhovuje, hami vyhovovalo asi tak měsíc pak najednou změna a zase průjmy, tak jsem si začala jezdit do rajchu pro bebu 4, 2 měsíce v pořádku a ted zase průjmy, zelená stolice 5 - 6 denně. Vysadit ho nemůžu protože mi bez mlíka večer neusne. Doktorka dělala Kláře stěry ale nic nenašla, 2 x denně jí dávám do mlíka nebo čaje laktobacílky. A beze změn, fakt nevím co dál.

díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aty
7700
18.2.11 18:36

a co se vrátit k nutrilonu 1? tvoje dcera už je velká, takže mléko už pro ní není potravina a dá se bílkovina doplnit i jinak, tedy pokud jí nutrilon 1 nedělá problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
18.2.11 18:38

to nevím teda, ta jednička bude mít složení pro nejmenší miminka, a navíc bude o mnoho sladí tak aby po něm zase nenabírala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
18.2.11 19:08

Evidentně je v těch pokračovacích mlíkách něco, co jí vadí. Zkus si najít na netu porovnat složení a vydedukovat, co by to asi mohlo být. Jinak ještě zkus Sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
18.2.11 19:10

A ještě mně napadlo, nedalo by se to mlíko už nahradit třeba kravským nebo kozím ? Třeba by to jako náhradu přijala. Teoreticky by už UM mít nemusela, pokud jí to nedělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
18.2.11 19:50

Klidně bych dala Nutrilon 1, pokud ho pije jen jednou denně a stejně je její strava založena už na něčem jiném. ALe třeba to může být nějaká nesnášenlivost laktozy? Zkusila bych nějaké vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
18.2.11 20:01

Ahoj.

Mě to teda připadá jako ABKM-alergie na bílkovinu kravského mléka
V počátečních mlékách je bílkovina hodně naštěpená,proto jí asi Nutrilon 1 nevadil.V pokračovacích mlékách už je klasické sušené kravské mléko a jen jsou tam přidané vitamíny,bílkovina není naštěpená a způsobuje ty průjmy.

At vás dr pošle na alergologii-zjištuje se to z krve.
Překvapuje mě že to ještě neudělala.

Držím palce,at se pletu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
18.2.11 20:01

Ahoj, já se teda připojuji k podezření na alergii. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
18.2.11 20:39

ježiš tak to snad ne? kravské mlíko pije několikrát týdně ke snídani a je to v pohodě, jogurty, sýry taky nemá problém, nutriloňácké kaše taky v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
18.2.11 20:42

no radši bych jí ty testy stejně nechala udělat,nevíš,jestli ty průjmy má jen po UM,když to střídáte. :nevim:

A pokud by se to nepotvrdilo,tak bych se na UM vykašlala a dávala teda jen normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
18.2.11 20:48

a nemůžu jí o něco ochudit když bych to um vynechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
18.2.11 20:55

určitě ne,pokud má vyváženou stravu,tak má vitamínů dost,od roka se může UM nahradit plnotučným mlékem(kvalitním čerstvým,ne krabicák)

Pokračovací UM je vlastně sušené kravské mléko,doplněné o pár vitamínů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
18.2.11 20:59

ok tak díky moc, v pondělí tam skočím, jdeme i na přeočkování, tak to vezmu najednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
18.2.11 21:10

Držím palce,at se pletu :hug:

Dej vědět,jak jste dopadly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
19.2.11 12:15

A jak víš, že to je z UM a ne z toho kravského, co pije?

Testy bych určitě podstoupila(u mého syna je ale dr nechtěla dělat před 3tím rokem. Prý by se alergie nemusela prokázat, i když by byla.) Asi bych na Tvém místě jedno z těch mlík vynechala. Asi teda to kravský. Možná můžeš zkusit nějaký hypoalergenní UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí