Posouzení kvality UM

mackA159
30.3.20 10:40

Umělá mleka TOP

Ahoj, nikde na netu jsem nenašla kvalitu umělých mlek jak jdou po sobě… Nemáte někdo tabulku? Nebo nedokázal vy to někdo vypsat..? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15810
30.3.20 10:55

Jak se posuzuje kvalita UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
30.3.20 11:09

Žádná kvalita ani cena ti nezaručí, jak to mlíko dítěti sedne. Vlastní zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.3.20 11:12

@mackA159 když jsem měla kluky malé, tak jsem se o to zajímala a můžu říct, že něco podobného se podle mě objektivně sestavit nedá. Čím tu kvalitu budeš měřit? UM jsou co do složení vlastně totožná. Všechny obsahují podobné látky.
Tehdy jsem se ptala spousty lidí a doktorky mi odpovídaly podle toho, jaké UM je aktuálně sponzorovalo. Kamarádka, co dělá v laborce mi řekla, že všechna UM jsou prakticky stejná, liší se jen v drobnostech.
Jen mi řekla, že čím menší seznam u složení, tím méně přidaných látek má. Otázka je, jestli to je dobře, špatně? Co preferuješ ty?
Každé UM má nějakou „přidanou hodnotu“, aby se mohlo propagovat jako to nejlepší. Podle mě nejvíc záleží na miminu, které mu sedne. Je úplně jedno, jak se dané UM propaguje. Já kvůli svému vnitřnímu přesvědčení volila BIO UM bez palmového oleje. Když byl syn úplně malý, tak jsem mu dávala HiPP, který sice má palmový olej, ale má ho z ekologicky udržitelného hosporářství. V UM musí být nějaké látky, které palmáč obsahuje, což respektuju.
Snažil se o to dTest, ale nevím, jestli se to dá považovat za směrodatné. Vždycky to musíš dělat podle určitých kategorií, které si vybere ten, kdo ten výzkum dělá.
Aktuálně se mi líbí Kendamil, Naše mléko (je kozí, tak by pro mě asi bylo jako první volba), Babybio a HiPP. Ty bych pro mimino zkoušela jako první. Ale mám už děti velké, tak se v tom neorientuju tolik jako kdysi.

• Citovat
  • Upravit
37131
30.3.20 11:40

To se sestavit neda, hlavne ti nikdo nezaruci ze i kdyz koupis to nejdražší, nejkvalitnejsi, ze tvemu diteti sedne. Většina se lisi pouze v detailech, nekdy v chuti, takze bych hledala spis neco co dite vezme. U těch drahých vetsinou platis hodně za tu značku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
30.3.20 12:01

Hlavne co diteti sedne, moje dite muze mit asi vse (asi 4 znacky vyzkouseny), ale po nejdrazsim bio Kendamilu mela zrovna stale prujem. Kvalitou jsou vsechna plus minus stejna, rekla bych. Zadny zebricek neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
30.3.20 14:41

Přesně, nedá se říct, které je nejlepší, každému miminku sedne něco jiného a každá maminka kouká taky po jiných parametrech. Podle D-testu bych se vůbec neorientovala. Dceři třeba právě nejvíc sedlo Naše mléko z kozího UM, které se v testech vůbec neobjevuje. Ale líbilo se mi, že je dobře stravitelné, má pouze nízký obsah alergizující bílkoviny, neobsahuje palmový olej a navíc je to český produkt což se mi taky líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
30.3.20 16:36

@tannul a jak chutná? nemá takový ten kozí čmuch? Jinak by se mi taky líbilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
30.3.20 16:51
@veria píše:
@tannul a jak chutná? nemá takový ten kozí čmuch? Jinak by se mi taky líbilo…

Chutná jinak, ale ten klasický kozí „zápach“ to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
30.3.20 17:52

@tannul aha ok, ja aby to mala chtela. A kde se to prodava? Jsem to videla snad jen na netu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
30.3.20 18:40
@veria píše:
@tannul aha ok, ja aby to mala chtela. A kde se to prodava? Jsem to videla snad jen na netu?

Objednávám na netu, ale mají to i některé lékárny. Dělají i jednoporcová balení na zkoušku, tak zkuste napřed to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
30.3.20 18:43

@tannul ok, dik za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie