Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, můžu dát 18-ti měsíčnímu dítěti umělé mléko, když má kašel a má to sedlé na průduškách?
To je na tobě, mléko samozřejmě zahleňuje, ale moje malá má to samý ale svojí ranní porci kakaa vyžahla. Než aby mi tu ječela.
Já bych to děckám pár dní při hodně velkém zahlenění dávat nemohla, že oni všichni 3 do jednoho, jak mají šišku hlenu v krku a mají sníst/vypít mléčné, tak to vypíjí, ale pak zakašlou a
.
Zkus mu dát po troškách menší porce a pokud se ti nepozvrací, tak je to ok.
Rano bych klidne dala, vecer ne. Ja jsem nahrazovala pri kasli sojovym, ovesnym nebo ryzovym mlekem ![]()
Zkus, kdyz se ne
muzes davat dal, kdyz jo, vynech dokud kasel neprejde. Mala marodila pres svatky, po mliku vzdy
I kdyz dle doktorky zahlenena nebyla..
@petraaa11 mleko nezahlenuje, zadna omezeni pri kasli nedelam. Vetsinou to byva to jedine, co jsou holky pri nemoci ochotne pozrit…
To, že mléko zahleňuje, je mýtus. Pokud je dítě zvyklé, klidně bych dala.
A takže další zažitý mýtus
Ještěže jsem to dítě ráno nemučila a normálně jsem jí to kakao udělala, nic jinýho totiž nikdy nesnídá.
Jj, náš také právě nic jiného nesnídá a chleba do něho nedostanu…
@eetkikinka má pravdu. Úplně stejne mi odpověděla doktorka když jsem se ptala..
@eetkikinka
Na tohle jsou dva názory, jeden tvrdí, že to mýtus je, druhý, že ne…
Já věřím, že zahleňuje.
@petraaa11
Dala bych trochu méně než obvykle. ![]()
@anairda existuje nekolik vedeckych studuji, ktere prokazuji, ze mleko nezahlenuje. Naopak neexistuje zadna vedecka studie, ktera by potvrdila, ze zahlenuje. Takze je to pouze „jedna pani povidala“
Ani ja nepozoruju, ze by mleko zahlenovalo
Ale kazdy verime tomu, cemu verit chceme ![]()
@anairda
též věřím co taky jiného, když to mám už 6let 3×
kolikrát jsem uklízela doblitý barák, když to vypili, komu se to dítě zahleněné po mléku nepoblije, tak nevěří a není to pravda, ale kdyby měli to samé, tak si nedovolí tvrdit něco o mýtusu
@kokomo
Přesně tak, všichni věříme tomu, čemu chceme.
Studie má vždy výsledek, který zadavatel studie potřebuje. ![]()
Jen jsem zadala do googlu něco o tomto mýtusu a vyjela mi stránka, kde dokonce píší, že i škodlivost éček je mýtus, takže to jsem se akorát zasmála. ![]()