Umělé mléko - dávky

Anonymní
6.5.24 07:40

Umělé mléko - dávky

Zdravím, malý má 4 týdny a je na UM - Kendamil. Aktuálně má 4 kg, krmím ho 7-9× denně a spořádá přibližně 90-100ml. Dle doporučení je to o dost víc než by měl. Všude uvádí 5-6× denně. Dále uvádí, že by miminko nemělo vypít více než 1/6 své váhy na 24 hod. Také mě napadlo, neměl by na umělém mléce mít méně hlad? Údajně taková miminka spí/vydrží i 4 až 5 hod. sytá. Říkala mi to známá, která má miminko na umělém. Malý se teď budí i po hodině a půl nebo dvou a má hlad. Samozřejmě každé miminko je jiné, ale já bych nerada něco podcenila, když je tak vysoko nad doporučenou denní dávkou. Růstový spurt měl před 10 dny cca, napadá mě, jak často se může opakovat? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1926
6.5.24 07:49

Ahoj, určitě krm podle potřeb miminka, ale zkus dodržovat odstup aspoň 2 hodiny. Jinak miminko může bolet bříško. Je také možné, že ho tento druh nezasytí.
Syn byl nejdříve na nutrilonu, pak na hippu a ani jeden ho nezasytil. Museli jsme zkoušet dál. Ale jinak 4-5 hodin takhle malý bez jídla taky nevydržel (kromě noci). V podstatě jsem ho krmila každé cca 3 hodiny (+- půl hodiny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.24 18:46

Dobrý den,

věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.

Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).

Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně :)

Držím palce :kytka:
Viki :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
20.5.24 20:52
@Anonymní píše: Více

1. Krm dle potreby, neres nejake casove rozestuoy, kazde dite ma jine potreby. Kazde ma jinak velky zaludek, kazde jinak rychle travi, kazde jinak roste. Proste at nema hlad, podle potreby. Pouze pokud by melo miminko problem s hodne blitim (ublinkavani je normalni) nebo bolestmi, tak zkousej jine posfupy a rozestupy, ale dite vi, ze ma hlad a je fuk jestli ma mm nebo um, proste ma hlad :nevim:
2. Neni pravda, ze deti na um spi dele. To se tak jen rika. Je zcela bezne a hlavně kdyz je to takhle male miminko, ze se budi i v noci po 2 hodinach.
3. Rustovych spurtu je na zacatku vice. Dalsi je okolo 6. tydne a pak 3.mesic a 6.mesic a pak dalsi jeste pozdeji.

Denni davka se vypocitava jako 120-150 ml/kg/den. Kolik vypije na davku neres. Mas navic jeste malinkate miminko, teprve se vse ustaluje.

Hlavne to moc nehrot :palec: Vsechno jsou prumerna doporuceni, nefunguji na kazde dite (nekdy mam dojem, ze spis na zadne).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová