Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zapomněla jsem dodat že bradavky taky docela dost bolely měla se mi úplně do krve a Jakmile začnu ho kojit je to hned zpátky
Jestli to chceš opravdu znovu zkusit, tak si zavolej laktační poradkyni.
Když to ale vzdas, tak to není ostuda ![]()
To už asi nejde, když je naučeny na flašku, prso nejspíš nevezme. Jediné odsavat a dávat mateřské ml z flašky, jestli to stojí za námahu.. Kojila jsem dlouho, neměla jsem s kojenim žádný problém, kdyby s tím bylo víc starosti než užitku, tak klidně nekojim. Netrap se tím, užívej miminko..
Tak rozkojit se ještě můžeš…ale bude to asi dost boj když už je prcek zvyklý na láhev..navíc bych řekla že tlse toho i trochu bojíš…
Můžeš zkusit koupit kloboučky abys bradavky ochránila, bude potřeba často přikládat.
Nicméně nemusíš se bičovat za to že se to třeba nepovede, nebo že se na to vyprdnes. Nenech se zvyklat kecama z internetu nebo od okolí…to že nekojis neznamená že jsi selhalal a že jsi špatná matka…
Mě se taky u prvního dítěte kojení nedařilo a bylo mi to hlavně v rodině hodně vyčítáno. Hlavně od mojí mamky, která sama ale měla velké problémy s kojením a taky mě nakonec odchovala na láhvi. Mléka jsem měla dost, ale dcera nechtěla pít..jen bradavky tuzlala, nesala, nepolykala, vztekala se…takže jsem to po asi týdnu kolotoče -zkusit nakojit, ohřát odsate mléko nakrmit z láhve a zas odsávat, odsávat odsávat -ze kterého jsem byla šílené vyčerpaná a dcera neustále urvana a nespokojena… vzdala…Nicméně když jsem viděla jak je dcera spokojená, když se mi dostalo podpory od manžela a i např. od tchýně…tak jsem to vše ostatní hodila za hlavu a už jsem se s tím netrapila. U druhého dítka jsem už z toho pak neměla nervy a tam se kojení podařilo naprosto bezproblemove…
Příspěvek upraven 03.05.24 v 11:25
Určitě to ještě jde, ale musíš se připravit na to, že to nebude hned, že bude potřeba trpělivost. Zavolej si na konzultaci dobrou laktační poradkyni, za to nic nedáš.
Co treba zkusit kloboucky? Ja mela bradavky do krve uz od porodnice a fakt mi strasne pomohli.. a kdyz je zvykly na flasku tak si myslim ze by je vzit mohl a pak bych postupne zkousela prso
ale kdybych z toho byla vyčerpána a na nervy tak bych to prez koleno nelamala
Vyflákla bych se na to. Jestli je dítě spokojené na UM, tak bych mu ho nechala. Proč se zbytečně trápit.
@Alušáček může si ještě zvyknout na prso, mám nedonošenou holčičku byla krmena ze stříkačky s dudakem, sondou, kojením…domu odcházela s dokrmem mm z láhve, pak jsem ji láhev sebrala a kojime přes 7,5měsíců a už ji ani nechtěla, když měla velkou rýmu, chtěla jsem to zkusit a už ji odmítla
vodu pije z kalíšku nebo z hrnečku s plastovým pítkem…
Zakladatelko, ještě by to nemuselo být ztracené, zkus tu laktační poradkyni…kojím už druhou holčičku a jsem ráda, že po všech komplikacích jsme si to spolu vše vybojovaly ![]()
Holky moc vám všem děkuji moc si toho vážím pokusím se sehnat tu laktační poradkyni 👏🏼Hodne jste mě uklidnily jelikož okolí do mě stále hustí že Um pro tak malé miminko není nic moc… Malý nemá problém se přisát i přesto že dostává tu flašku spíš stále to prso hledá a když mu dám tak se krásně přisaje chvíli polyká ale pak stále saje jen už nejspíše nic neteče takže začne brečet zkoušela jsem i po tom kojení odsát a vážně to nešlo
kloboučky jsem také zkoušela ale to mu moc nejde což nechápu když zvládá tu flašku ![]()
Ještě přemýšlím že bych kojila a pak dokrmila UM ale to nevím jestli to tak jde…
Proč chceš kojit? Je to kvůli okolí? Jestli jen kvůli nim, tak to nech být.
Také jsem kojila málo a plynule jsme přešli na UM. Dokrmovala jsem víc a víc a nakonec jsem kojila jen pro pocit blízkosti mezi mnou a mimčem. Obě děti mám krmené UM a jsou zdravé a šikovné 🙂
Dělej tak, aby ty jsi byla v pohodě. A určitě nedej na tlak okolí.
Hlavně se zkus hodit do klidu a rozhodně se kvůli tomu nestresovat.
Za sebe bych asi doporučila nabízet prso vždycky, spát s miminkem a mazlit ho tělo na tělo, nechat ho klidně jen žužlat.. ono se to třeba rozjede. Jo a co na sobě pozoruji a je to i logický.. když mam hektický den a zapomínám pít, tak mam prsa úplně splasklý a mléko teče fakt málo. Takže pít, pít, pít a hodně bílkovin. ![]()
Co zkusit odsávačkou kazde dvě hod? A dávat to do flašky? hlavně pít hodně mléka
Ahoj všem jdu si pro radu zkušenějších… Malému budou dva měsíce a já mám od začátku mám problém s kojením. Nejdříve nepřibíral takže jsem se snažila kojit každé 2 hod. Dětská doktorka říkala že má hlad pak tedy zase přibral.. Poté po každém kojení strašně brečel a stále hledal prso.. Bradavku vždy tahal ale vůbec nepolykal…takže jsem to vzdala a vždycky dokrmila UM. Po úmrtí v rodině jsem byla psychicky trošku vyčerpaná takže jsem nekojila jen večer a to jsem vždy musela dokrmit… malý byl na UM ale byl spokojený. Teď mě mrzí že jsem to kojení takhle vzdala s prsou stále teče mléko ale je toho fakt málo. Popravdě nevím co s tím jestli se to dá ještě nějak rozkojit nebo to vzdát?? Nebo třeba by mi pomohla nějaká laktační poradkyně vážně si nevím rady