Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, asi bude můj dotaz znít divně, ale naše měsíční holčička ještě za celou dobu ani jednou nezvracela. Je plně kojená.
Myslela jsem si, že to mléčné ublinkávání je společné všem malým kojencům a teď jsem překvapená, že u nás nic (ale nestežuju si
). Je to v pořádku?
Díky za reakce
@mirallis píše: Vícekluk si neblinknul snad ani jednou a taky nekrkal, takže jsem vůbec nedavala odrihnout. Holka zas ublinkavala a cca po mesici nebo dvou krkat začala. Třeba mas tu moji první variantu. Upřímně byla lepší. Člověk se nebál, ze se v noci zebleje. Zato holka jela celkem ve velkym
Dcera taky moc neblinkala, ale pila pomalu, kojení vždycky trvalo tak 20 min z každýho prsa, pak si krkla a dobrý. Syn ten se nacpal za 5 min, odtrhl se od prsa, ještě mu mlíko teklo v koutku a toho jsem po kojení musela dát na bříško na plenu, protože vždycky blinkal. Kdybych si ho dala na rameno, na odříhnutí, mám ohozená záda. Ale přibýval a pediatr se vždycky smál, že kdyby neblil, že už bude jak michelin. Na všech fotkách je s plenou kolem krku, ublinkával neustále…
Dcera ani jednou.
Syn do konce 8. měsíce po každém jídle.
Každé dítě je jiné, buď v klidu ![]()
Dcera má přes 2 roky a nikdy v životě mi ani neublinkla.
Jednou jedinkrát se pozvracela, když si po jídle skočila na bricho a to bylo teprve nedávno.
Ani jedno dítě po jídle neblinkalo. A to samé odříhnutí, to max jednou do týdne ![]()