Blinkání a nepřibírání 3měsíčního miminka

24
21.4.24 22:15

Blinkáme a moc nepřibíráme.

Ahoj matky,
máme skoro 3měs. chlapečka a už tak vic jak tři týdny celkem dost blinkáme. Snažíme se kojit a i vážit. Protože už nevím. Vezme si cca od 40 do 60 z jednoho prsa. Takže dáváme většinou z obou. Takže i tak žádná velká přežíračka. Ale i tak blinká a blinká. Ikdyž si říhne. třeba i během kojení a pak ještě jednou po kojení a stejně blinká. Někdy i hodinu po. Přibírání není žádná velká sláva. Narodil se 4kilovej. Pak sme meli Bronchytidu tak zhubnul a teď máme 5,1 kilo ve třech měsících.
Zkusili sme koupit AR Nutrilon a po kojení mu dám 30cítku. A zdá se mi to lepší. Ale nechci s kojením přestat. Radši bych to bez té flašky.

Nějaké zkušenosti? Nebo rada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
148977
21.4.24 22:35

Zkus mu podložit postýlku kde leží hlavou. Aby mel hlavičku trochu výš než nožičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
21.4.24 23:26
@Pajka93 píše: Více

Nejstarší dceři jsem dávala Nutriton, přípravek pro kojené děti k zahuštění Mm, vláknina karubin. Dcera má 15 let, nevím, jestli se to ještě vyrábí. Šestiletá dcera dostala sirup gastrostuss proti refluxu, v žaludku dělá z tekutiny gel. A ve 4 měsících trochu rýžové kaše do MM.

Tyto 2 holky měly problémy s přibíráním a refluxem, ostatní jsem měla jedlíky v horních váhových percentilech.

A prosím Tě, ten dětský plurál působí blbě, když někam píšeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.4.24 23:40

Syn taky ublinkával a přibírání není žádná sláva doteď. Trochu se to zlepšilo po Nutrilonu Profutura, který jsem chvilku dávala, ale spíš to prostě odeznělo postupně jak vyrostl. Ono se s tím obecně nedá zase tak moc dělat. Zkus lehce podložit hlavičku. Doktorka mi řekla, že pokud vysloveně nezvrací obloukem, tak že je to ublinkávání častý problém u kojenců.

Jo a souhlas s komentářem výše, vynech ten plurál, to je hrůza. Určitě s tím synem neblinkáte společně. Blinká on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
22.4.24 04:57

U prvniho jsem to bliti nejak pretrpela, nastesti pribiral (v ramci toho, ze od narozeni byl a dodnes je hubenour)…u druheho jsem navzdory skepticismu vsech s kym jsem se radila vysadila ze stravy kravske mleko a bliti to vyrazne zredukovalo.
Pokud ale mas pocit, ze to slabe pribyvani je dusledek toho bliti (ono to ale casto hur vypada, nez opravdu je, ja mela furt pocit, ze to dite vyblilo vse, ale zkus si vzit lzici vody a rozlit ji na stul - to mnozstvi vypada podstatne vetsi, nez kolik toho je), tak bude na miste zvazit ten Nutriton nebo i medikaci. A zavest rezimova opatreni pri refluxu, jak uz tady je uvedeno - zejmena po krmeni drzet ve zvysene poloze (ja davala do lehatka nebo do nositka nebo jsem proste nechaval lezet na me)…to podlozeni postylky me treba nedoporucovali, ze ve spanku je to bezpecnostni riziko, ale mela jsem deti v zahranici, kde maji k nekterym vecem jiny pristup :nevim:
Jinak teda jeste k tomu mnozstvi MM - ja nikdy nevazila a velikost jedne „davky“ o nicem nevypovida, dulezite je spis, kolik veme za 24 hodin a potazmo zda dost cura a pribyva no…jak casto kojis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24306
22.4.24 05:39

U nás to byl příznak potravinové alergie. Ale děti mi přibírali pěkně. Přitom zvraceli hodně. Já vynechala mléčné výrobky, hovězí, sóju, vejce, drůbež. Tohle jim prostě vadilo. Zvracení přestalo. ;) akorát hledat alergeny je opravdu náročné. Ale třeba jen ty mléčné výrobky vyzkoušet můžeš. To je dieta, která se dá zvládnout úplně krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
22.4.24 06:26

Dcera se narodila 4,5kg, byla taky Blinkaci převlékala jsem i 10× denně. Přešlo to kolem 6.mesice. Reflux.
Kojila jsem dle potřeby, žádné um jsem nikdy nedávala, :nevim:
Miminko po jídle zkus nepokládat, nemackat mu bříško, u nás fungovalo nedávat odříhnout hned, ale později..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
22.4.24 08:15

Ja po kazdym jidle ho mela svisle na rameni 20-30 min, nebo po polozeni zvracel, u nas tedy to byl reflux jak vysity. Kolem toho pul roku se to zlepsilo. Od te doby je ale drobek, ac se narodil driv s nadprumernymi hodnotami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová