Dáváte ještě UM na noc?

moncahavlova
19.4.24 19:21

Dáváte ještě UM na noc ?

Zdravím mám dotaz dáváte ještě někdo po ukončení kojení na noc UM? Mám 15 m dcerku. Přestala jsem kojit asi 2 měsíce zpět šlo to krásně pomocí UM 😊Ukončila jsem z důvodu zubů že mě hodně Kousala a bylo to bolestivé a taky se budila na zvyk 10× za noc. Ale teď otázka jestli je nutné kupovat UM když jsem rok kojila? Nebude mít v noci hlad? K večeři má buď chleba s něčím nebo mléčnou kaši kolem 19h a v půl 8 většinou spí tak si i myslím že když se v 7 nají tak těžko do ní nějaké mlíko asi dostanu a když jí ho daň vypije půlku někdy ani to ne. V noci se občas vzbudí ale nikdy ne hlady 😊 Dřív měla večeři v 6 a v půl 8 měla Sunar a do 8 spala 😊 ale teď už hodně blbne tak chodí spát dřív 😊 a ráno i dřív vstává 😊 Mě prostě jen zajímá když má v 7 večeři jestli je nutné dávat v půl 8 mlíko. Nikdy jsem nedávala plnou dávku většinou třeba jen 100 ml max 😊

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8485
19.4.24 19:27
@moncahavlova píše: Více

Nepřijde mi moc logické ji dat večeři v 7 a hned za pul hodiny UM :think: to přece nemůže mít hned hlad ne? Není to spíš jen zvyk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
19.4.24 19:28

@izabe také myslím že nemá hlad jen jak jsme ukončovali kojení tak mi to pomocí um šlo lépe než s vodou. Zvyklá si hned 😊 :wink: Ale právě řeším jestli to je ještě nutné dávat

• Citovat
  • Upravit
16286
19.4.24 19:35

Já kojila 14 měsíců a UM nedávám vůbec. Zkusila jsem párkrát, syn to odmítal, tak jsem pak už nezkoušela. Natož jinou značku, nebo tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
19.4.24 19:37

Dávala bych az když si řekne. Takže třeba v 11. Určitě ne půl hodiny po sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
19.4.24 19:37

@Dahlia0409 takže dáte večer večeři a pak jde rovnou spát? Jak dlouho po večeři dáváte spát? Já dávám večeři plus mínus 18:45 není to vždy stejné a spát chodí asi hodinku potom ale v tomhle věku už se děti asi hlady nebudí ne? :wink:

• Citovat
  • Upravit
8485
19.4.24 19:43

Nemyslím si. Max pokud se v noci vzbudí a měla by hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
19.4.24 19:44

Proč by nebudili? Nemusí mít hlad ale třeba žízeň. Možná by ji stačilo dát něco k pití.
Nám voda zachránila jedno vstávání. Vždycky měla pití na komodě aby dosáhla. Nebo v rohu postýlky mezi plysakem.
To vyzkoušej ne? Kdy se bude budit a jestli vida postačí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16286
19.4.24 19:46

Večeři a třeba pak jablko, nebo nějaké křupky. Večeře je tak 2h před spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
19.4.24 19:56

@Atisia Ona se ale v noci nebudí max že chce jít spát k nám tak přendam z postýlky mezi nás a zas hned spí 😊 něco jiného je když ji rostou zoubky to je hodinu vzhůru ale to je jiná kapitola. Ale má večeři někdy v 7 někdy v půl 7 jak kdy a pak má 10 min před spaním UM asi tak 90 ml někdy jen 60 ml 😊 a pak jde spát

• Citovat
  • Upravit
8485
19.4.24 20:00

Podle toho co píšeš je to UM jen ze zvyku. Zkus ji to nedat a uvidíš, zda se v noci vzbudí anebo bude normálně spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
19.4.24 20:02

Ještě mě napadlo zkusit dát klasické kravské mléko místo toho UM 😊 Jde mi o to že ten Sunar není úplně levný a byla kojela rok, tak nevím jestli to ještě úplně potřebuje 😊 Přes den UM nemá ani ho nevyžaduje, má ho jen večer před spaním a ne že by ho úplně vyžadovala spíš se jedná o takový rituál. začala jsem jí ho dávat jak jsme ukončili kojeni aby si lépe zvykla a už jsme u toho zůstaly no.

• Citovat
  • Upravit
3785
19.4.24 20:03

Davame ji uz jen r. U.M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncahavlova
19.4.24 20:04

@izabe Právě jde spíš o to že je to něco jako rituál před spaním. Zkusím ji ho nedat a nebo místo toho klasické mleko nebo čaj 😊

• Citovat
  • Upravit
7221
19.4.24 20:05

A když nedostane um, co se stane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie