Umělý odchov králíčka

14.7.14 15:03

Umělý odchov králíčka

Dobrý den,
máme doma paní králík :lol:,která má sedm mladých cca 14 dní. Už jsou to takové bambulky ale jedno je tak o polovinu menší, hrozně hubené až mu lezou kosti a jakoby zaostalé :( Mysleli jsme, že nemá dost mléka a že ty větší ho odstrkují, protože jsou silnější. Koupili jsme ve zverimexu štěněcí mléko ( podle složení obyč. sunar )ale moc to nechce.Nebo nevím jestli ho nekrmíme nějak špatně, máte s tím někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
73
14.7.14 16:06

A co přidržet samici, ať malý pije přímo od ní. My jsme to takhle dělali u oveček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.14 16:21

To jsme zkoušeli ale mě přijde, že už toho mléka ani moc nemá. Protože nevydrží u jednoho cecíku a pořád se přesouvá z jednoho na druhý a výsledek:žádné napapané bříško :( Ostatní ušáci už začínají ochutnávat její jídlo. Je nám ho líto, nechceme to nechat na přírodě…ale asi se nedá nic dělat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
14.7.14 16:22

Tak nejjednodušší je dávat ostatní mláďata na nějakou dobu od samice pryč aby se také to slabé dostatečně napilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
14.7.14 16:24

Tak pak dokrmovat stříkačkou. S králíky nemám bohužel zkušenost ale dokrmovali jsme takhle koťata, chce to teda použít trochu násilí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.14 17:21

Děkuji, budem ještě zkoušet co se dá :lol: Krásné léto všem… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
14.7.14 17:39

Proč štěněcí mléko? Pro králíky se vždycky doporučovalo kotěcí, já používám sušák v plechovce, myslím od beapharu, tak když už jste investovali, bylo lepší do tohoto…Dokrmovala či různě vypiplávala jsem x-krát X králíčat, vždy tímto kotěcím sušákem, vždy OK (jo, zkoušela jsem Bebu, co jsem měla doma o víkendu a neměla jsem kotěcí, no a jeden ušáček se mi nafoukl a finito, což se mi s kotěcím nikdy nestalo). Jako flaštičku měli králíčci po dlouhém hledání nejraději zn. Karlie (koupila jsem u veterináře), má dobrý cucáček. Prcka jsem si dávala na dlaň, bříškem vzhůru a prát to do něj :-) - naučí se, zvykne si. pak už stačí jen dát flašku a králíček si sám přijde a napije se normálně ve stoje.
ALE je otázka, zda ve Vašem případě má smysl dokrmovat, já osobně bych do toho nešla a králíčka utratila. Je totiž dost možné, že podle toho, co popisujete, je problém na králíčkově straně. Investujete do něj čas a peníze a výsledek se nezmění, jen to prodloužíte. O to víc to pak bolí.
Pokud se povede králíčka vypiplat, tak to, že je ve 14ti dnech o půlku menší, než ostatní, se na něm musí podepsat. Bude to mrzáček a často jsou taková zvířata pořád dokola nemocná…
Nezlobte se za přímost, ale vypiplala jsem už desítky mláďat, králíčků tedy asi do okoo 20ti. Zpočátku jsem taky zachraňovala kde co, ale zkušenosti mě vycvičily jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný