Únava 23 měsíců po porodu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
469
21.5.13 15:05

Maminky napiště mi prosím jak to máte vy s únavou? Mám dítě 10 měsíců. prvních ř měsíců jsem vstávala co 3 hodinky, z toho hodina krmení, druhá hodina uspávání, takže na prospání bylo pár minut, pak se to zlepšilo, prcek spí celou noc, cca od 19-20hod, poslední dny rostou zuby, tak se mi 1× za noc vzbudí, jinak nic. vstává mezi půl 6-6 ráno a spát chodí po svačince po 9hod, a pak po obědě po 12 hod a to tak max. 30minut. Pak vydrží až do večera. Já spím každý den těch 6-7 hodin s tou jednou nebo dvěmi pauzami, přes den nikdy. Ale jde mi o to že se mi nezdá mimi tak náročné na to, abych byla během odpoledne unavená, mám dny, kdy mi stačí si dát kafe nebo vypadnou s kočárem ven a přejde to, ale jindy a těch dvů je více jsem úplně mimo, že nepomůže ani to kafe, ani venek, lezu jak mátoha, nic mě nebaví, kdybch zavřela oči na gauči, tak spím jak zabitá. Jak má chlap odpolední směnu kolikrát mám strach, že usnu a malé se něco stane, když mi tady řádí na zemi… máte to taky tak? Co by pomohlo, když kafe je na nic???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
21.5.13 15:10

@Bibík13 Jéé, tak na tohle si přesně taky vzpomínám když měla dcera tenhle věk. To byl masakr. Kolikrát jsem se přistihla že u hraní s ní usínám :) A nejhorší to bylo tak ve 3-4 hod. odpoledne. Ona nejvíc aktivní a já KO. Radu nemám, páč mi nic nepomohlo. Ale časem to samo odešlo a tělo se nějak srovnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
21.5.13 15:16
@janusska píše:
@Bibík13 Jéé, tak na tohle si přesně taky vzpomínám když měla dcera tenhle věk. To byl masakr. Kolikrát jsem se přistihla že u hraní s ní usínám :) A nejhorší to bylo tak ve 3-4 hod. odpoledne. Ona nejvíc aktivní a já KO. Radu nemám, páč mi nic nepomohlo. Ale časem to samo odešlo a tělo se nějak srovnalo.

Přesně tak, jak sedím na zemi a hraju si s hračkama, chvilkama cukám, jak se mi chce spát. A přesně jak píšeš je to zrovna teď, tj. 15-16 hodina. Škoda, že nemáš radu :? A za jak dlouho to přešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.13 15:18
@timeaa píše:
Ahoj Dadas,zkus si skočit za obvodním doktorem na krev, můžeš být třeba anemická (málo železa), to může způsobovat únavu. Co vitamíny nebo nějaký přípravek na celkovou detoxikaci těla?

já kolikrát prospím celý den. Nakonc se zjistilo, že jsem hooodně anemická!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
21.5.13 15:22

@Bibík13 Tak jako když už to na mě takhle vždycky přišlo, tak jsem s ní šla ven, páč to jsem měla jistotu, že fakt neusnu. Ale to taky nešlo vždycky. Kdy přesně to přešlo to si bohužel nepamatuju. Ale tak po tom roce - cca rok a půl. Ale vím, že když ve třech začala chodit do školky a ve čtyři jsme se vrátili domů, tak jsem taky odpadala :) Ale ono to třeba bude i stravou a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
21.5.13 15:31

@emiliasofi nedostatkem železa netrpím, odběry byly naposledy před 2 měsíci a bylo to vše ok. No tak nejím žádné ovoce ani zeleninu, protože mi nechutná, možná i proto…holky, snad to přejde, jinak se z toho zblázním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.13 21:09

Tak nesmíš se cpát jen humusem co předstírá že je jídlo…lidí nejí ovoce a zeleninu a pak na ně doplácíme všichni že jsou nemocní a platíme jim drahou léčbu… to nepochopím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
21.5.13 23:23

Chci se zeptat, jestli by mi papír na odběr krve na štítnou žlázu mohl vypsat i Gyndař nebo psychiatr. U obvoďáka je vždy 2hodinová fronta a to s prckem nedám. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
22.5.13 09:46

@luciezesvetic Já myslím, že mohl, protože mě odběry na štítnou dělal praktik i neurolog, tak si zkus zavolat a uvidíš co ti řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
22.5.13 11:30
@Bibík13 píše:
@luciezesvetic Já myslím, že mohl, protože mě odběry na štítnou dělal praktik i neurolog, tak si zkus zavolat a uvidíš co ti řeknou.

No já mám právě naplánováno k oboum jít během 14 dnů. Tak se zeptám až tam budu, jen jsem se chtěla optat zde, abych u dr. Nebyla za trdlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
23.5.13 15:21

Ahoj, ttak já se přidávám, taky jsem pořád unavená a poslední dobou je to ještě horší, navíc mě všechno bolí, pořád se mi motá hlava, teď mě začalo bolet tenhle týden i břicho a pořád to nepřestává a taky dole v zádech (nevím jestli sjem neprochladla(…sotva se plazím každý den, nic mě nebaví…prcek má 22 měsíců, jenže já pracuju a asi je to všechno jedno k druhému :-( jenže mě napadá, že jsem třeba i nějak vážně nemocná…jenže to už je spíš psychikou tyto myšlenky a tím jak na to myslím, tak se cítím hůř i psychicky :-( je pravda, že dost flákám jídlo, prostě v tom shonu práce-dítě to moc nedávám, práci mám hodně psychicky náročnou :-( ale nevím, jak z toho ven…abych nebyla pořád rozlámaná, unavená, bez nálady…asi by mi pomohlo, kdybych tady měla další zpřízněnou duši :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
23.5.13 21:05

@Vojtula jejda, jak mi tohle něco připomíná… :mrgreen: akorát u mě o trvá už nějakej ten pááááááááááátek :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
23.5.13 21:08

Mně v tomhle věku syna únava taky absolutně ničila - pomohlo jaro :-), ale taky vitamíny při kojení a následně i přestat kojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
23.5.13 21:27

Já už ale nekojím…spíš jsem se chtěla zeptat, jestli tu únavu provázelo i to, že Vám bývalo blbě, nebo Vás něco bolelo…já mám teda obr stres z práce a myslím, že to dělá hodně moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
23.5.13 21:30

Jinak životosprávu mám děsnou - málo jídla, hodně výdej energie, stres, málo spánku, asi i málo piju…a léčím se od mala se štítkou, na sníženou funkci, sice beru léky, ale roli to určo taky hraje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí