Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No to nevím, kolik tady najdeš lidí, kteří prodělali neštovice v dospělém věku.
Já je měla loni, dva týdny úplně mimo, hlavně se nesnaz to přejít a nějak se premahat, já i přes tu únavu litala kolem dětí a domacnosti a nakonec mě museli hospitalizovat, protože sem se úplně vyridila. No a po nich v háji imunita, jenom co sme se dostali z neštovic, tak stačilo jednou jít mezi lidi a chytli sme první bacil co letěl kolem, takže pak celá zima byla nekonečný kolotoč nemocí.
@iila Četla jsem tu hodně diskuzi lidí kteří měli neštovice v dospělosti
Můžete být taky unavená po těch antibiotikách měla jste zvýšené crp tím to taky může být
@iila píše:
No to nevím, kolik tady najdeš lidí, kteří prodělali neštovice v dospělém věku.
Kamarádka měla ve 40+, mazec, blbě jí bylo 2 týdny, teploty měla, taky to chytla od dětí.
Ahoj holky v pátek jsem chytla horečky a v sobotu ráno se začala osypavat neštovicema..chytla jsem je od syna jelikož jsem je jako dítě neprodělala a nepiste mi sem proč jsem se neockovalala..nebudu tady téma očkování řešit a je to každého věc
a na horečku jsem brala paralen..pupínky omyvam jen vodou a stříkám sprejem uriage
Horečky trvaly cca 3dny a teď už jsem bez teplot, ale šíleně unavená a slabá..pořád bych jen spala je mi jasné, že únava ještě potrvá a taky než se zahojí pupínky atd.. Kdy jste po vyléčení neštovic byli schopné normálně fungovat??trápí mě že jen ležím na štěstí je chlap doma ale za pár dní už musí do práce a já musím být schopna postarat se o děti..
Jinak beru antibiotika pro zvýšené páteční crp kdy se ještě nevědělo že jsou to neštovice