Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny,
holky prosím,máte s tím nějakou zkušenost.Mám doma holčičku,která se narodila o 2 měsíce dřív,prošla si vším možným,ale zvládla t o krásně.Na doporučení neurologa cvičíme vojtovu metodu.Michalka je moc hodné miminko,krásně spí,někdy se mi zdá,až moc.Ráno vstane o půl osmé,v 9 už usíná,probudí se o půl 11,ve dvanáct už spí.Nevydrží vzhůru víc,jak 1,5 hod.Snad jen večer.Zapoměa jsem napsat,je jí 3,5 měsíce,ale podle termínu 7týdnů.Máte doma taky tak hodné mimi.Prožily jsme toho hodně,tak se teď všeho bojím.Děkuji za odpovědi.
Ahojky, ber muj nazor jako velmi subjektivni ju? Ja podobnou zkusenost totiz nemam. Mam kluka, ktery Vojtovku cvicil jen 3 mesice a zacli jsme az v jeho 8 mesicich. Byl donoseny, spise prenoseny, takze s tvou story mame minimalni podobnost, ALE...... co jsem od jinych maminek cetla a mazkusenost s Vojtovkou je takova, ze ta unava z Vojtovky opravdu muze byt. Det zacinaji spat vice, jsou klidnejsi, asi je to hodne unavi, nekterym to pomuze od predesle neklidnosti a nespavosti. Tva holcicka je navic docela mala, tak si myslim, ze v te dobe je casty spanek na miste. Taky nektere deti spi vice, nez jine, takze pokud jej jinak spokojena, v dobe bdelosti je cila a reaguje na podnety, tak by to melo byt v poradku. Pochopitelne, jestlui te to hodne zneklidnuje a myslis si, ze spi prilis hodne, tak se o tom zmin lekarce a ta to po prohlidce male posoudi nejlip.
Marketa
Náš Jonáš odpadá vždy max po 1h a 15ti minutách a spí dost slušně. V noci na jídlo vstáváme jen jednou. Neboj. Samozřejmě jí unavíš i Vojtovo metodou. Po ní by bylo dobré, aby miminko nespalo. Ale to určitě víš. Jinak je malá určitě v pořádku.
Koukám, že máš květňátko. To bych tě mohla lanařit do naší diskuse květen 2008. Je nás tam čím dál, tím míň:-) Tak kdybys chtěla probírat podobné starosti, určitě Tě rády uvítáme:-)
Alčo,to bych ráda,přeci,když se člověk o starosti podělí,je mu líp.Jinak jsi mě uklidnilamálá,když je vzhůru,tak se krásně směje,je čilá,ale po té hodině začne uvadat.Jonášek ti taky hodně spí,tak mám asi hodné mimi.
Starší syn nespal skoro vůbec,tak si teď připadám jak Alenka v říši divů ![]()
No přesně. První byl a je drak. V noci se kojil 5× a z ruky se nedal položit. A tenhle spí a nebo kouká, co se děje:-) Já doufám, že se to nezlomí a že takový zůstane.
Najdeš nás dole ve stejném měsíci porodu. No někdy se to sejde, ale jinak toho moc nenakecáme. teda já bych jo, počítač mi běží celý den a dítko spí a druhý je u babi na chatě:-)
Ahojky, já myslím, že můžeš být klidná a buď naopak ráda, každé dítě je jiné, některé spí víc, některé míň. Moje holky začaly být víc vzhůru až tak kolem 8. měsíce, do té doby spaly tak jak píšeš, až mi to bylo kolikrát divné. Vojtovkou to být může, samozřejmě se takhle malé mimi u toho unaví, ale spíš si myslím, že máš prostě spavé miminko. M.
Ahoj! Já jsem taky z květňátek a taky zvu k nám
!
Ali - já už psala o našich začátcích s vojtovku před chvilkou do naší diskuze, ale co to píšeš?! že by se po cvičení hned neměl spát? To nám rehabka neřekla, Eminka zatím pokaždé odpadla asi do 5 minut. U ní asi po 30 vteřinách, doma jen co jsem ji oblékla a už spící jsem ji dávala do postýlky…
Jo a jinak k dotazu - Eminka nám taky tak spinká, buď ráda! V 7 týdnech po odpočtu úplně v pohodě…
Ahoj holky, já jen tomu nespaní po vojtovce: dítě by nemělo po cvičení usnout asi 20-30 minut, když hned usne, tak to, co jste s nimi cvičily, tak „vyspí“ a nemá to takovej účinek. je dobré aby si dítě hrálo a zapojovalo právě ty svaly, které jste cvičili. Ale to by vám určitě měla říct rehabka..... no já se to taky dozvěděla až skoro po třech měsících cvičení.....