Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
maminky žádám o radu.
synovi budou čtyři měsíce (14. 9.), deně mi spapá tak 900 - 1000 ml mlíčka (hami, bohužel už nekojím…) ale nějak mi nenabývá… váží přesně 5kg a tak mám celkem strach že mu mlíčko nestačí…
porodní váhu měl 3110 gramů a délku 48 cm. teď měří 62 cm…
ještě napíšu, asi před týdnem se hlásí o papů co dvě hodiny přez den a v noci po třech hodinách… zdá se mi to strašně častý… poradíte???
ahoj, myslim, ze kdyby byl problem s pribyvanim,tak ti to mudr rekne, ne?? a vaha mi prijde ok. muj prtous mel na 4 mesicich vic,ale taky vic meril( 66cm, 6,52kg). rika se, ze na pul roce maji mit dvojnasobek porodni vahy, takze jste v pohode. a nesrovnavej to s ostatnimi, kazde mimi je jine. ja pres den kojim co dve hodiny a v noci sice mene,ale znam maminy, co to maji taky tak. porad se s mudr,jestli by si na vecer mohla dat prikrm, aby dele spal. ale fakt se nestresuj!!!! je v pohode
a hlavne by ti rval hlady a chtel by jist co pul hodiny nebo hodinu,kdyby mu to nestacilo
souhlasím s Jituš. pokud neřve, hlad nemá. taky rychle roste, takže se váha rozloží.
Robik přibýval jeden měsíc taky málo a od 4. měsíce velmi pomalu. já teda kojím, v polovině šestého měsíce jsme začali s kaší, aby víc přibral. Já bych doporučila na noc dát hami hajaja. je tam rýžová moučka, víc ho to zasytí, je to dobré. taky jsme dávali před kaší tohle večer. jinak tě uklidním, protože náš váhový přírůstek za dva měsíce je 710 gramů, takže taky žádná sláva. a to už papáme ráno nestlé mlíčko s kaší, v poledne zeleninu a večer kaši, někdy přesnídávku ![]()
Ahoj,
souhlasím s holkama.
Určitě se zajdi poradit s doktorkou. Pokud je klidný a nepláče, tak by to mělo být v pořádku.
Já měla podobný problém a doktorka si nás pozvala častěji na převážení, takže malého více kontrolovala.Malý mi vůbec nepřibíral v 5m, tak nám doporučila příkrmy.
Každé dítě je jiné, takže se nedá srovnávat.
Můžeš zavést už příkrmy. UM by jsi neměla dávat dříve než po třech hodinách.
A nestačilo by třeba zvýšit dávku UM? Nevím teď, jak to v těch tabulkách cca je. Není třeba chudokrevný? CHudokrevné děti mohou mít také problém s přibíráním. Zašla bych k dr se poradit.
Obdobím můžete mít možná nějaký ten spurt, ale teda příkrmy bych nedala. Budou mu teprve 4měsíce, ale to jsou dobré 3 týdny ještě. Plus ani u nekojených dětí se nedoporučuje s tím začínat zbytečně brzy.
Poraď se s dr.
rozhodně mu UM musí zatím stačit. Robik byl taky chudokrevný, ale dr. nic neříkala, že to má vliv na váhu ![]()
Já špatně četla, příkrmy samozřejmě od ukončeného 4. měšsíce, omlouvám se. Dalším kritériem hlavně u nekojených dětí je váha - cca nad 7 kg už mléko nestačí. No a tím hlavním - hlad.
Také od 5. měsíce můžete přejít na UM 2, to je sytivější, ale teď asi ještě vydržet.