Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nedávno jsem kupovala v lékárně výživy a lékárnice mi dala orazítkovaný paragon s tím, že některé pojišťovny věci pro miminka proplácí. Nevíte někdo jestli to dělá i VZP?
Je příspěvek na potřeby pro kojení, odsávačky a podobně, pojišťovna ministerstva vnitra na to dává 1000,– za rok, ale výživy se to myslím netýká…
Stačí se podívat na jejich stránky nebo jim cinknout na jejich informační linku a máš jasno..
Ahojky,
VZP proplácí jen příspěvek na kurzy profylaxe, plavání, cvičení…těhotných nebo pak i matek s dětmi do 3 let.
Také jsem slyšela, že některé (jiné) pojišťovny proplácí i třeba nákup kojící podprsenky, nebo výživy pro kojence…ale VZP určitě ne. Teď jsem tam byla minulý týden si nechat proplatit předporodní kurz (který byl loni zdarma) - je to ten jeden pro ty, kteří nikam jinam- na jiný kurz nechodí a ptala jsem se na to, protože jsem si taky třeba chtěla koupit kojící podprsenku (všechny mi jsou již malé) a tam mi řekla prodavačka taky o příspěvku. Tak jsem jí nekoupila a nejdřív se zeptala. No a je to tak jak píšu. Prostě VZP neproplácí nic z toho co jsi psala- jen kurzy.
Ahoj Martina
Ahoj !
VZP proplácí:
Příspěvek na očkování 500-1 500 Kč
Fixní ortodontické aparáty 1000 Kč
Matka a dítě - 1 000 Kč
Příspěvek je poskytován jednorázově na jednu z uvedených aktivit (aktivity nelze kombinovat) podle vlastního výběru pojištěnky:
kurzy cvičení nebo plavání těhotných, nebo
kurzy profylaxe (přípravy k porodu), nebo
cvičení nebo plavání matek s dětmi ve věku do 3 let + 365 dní.
Chráníme děti před úrazy 500 Kč
Snižování nadváhy a obezity (detailní informace)
Léčba závislosti na tabáku
Bezlepková dieta pro pojištěnce dětského věku
Ozdravné pobyty pro děti
Mořský koník
Ozdravné pobyty pro dospělé s onkologickým onemocněním v remisi, s lymfedémem
Tuzemské ozdravné pobyty pro mnohonásobné dárce krve a dárce kostní dřeně
Ahoj, zjístila jsem že moje pojišťovna proplácí i kojící podprsenky, tílka a pod., problém je, že vše musí být zakoupeno v lékárně (může byt i internetová), ale nikde nemůžu najít žádnou lékárnu, která by prodávala kojící podprsenky… Nevíte o nějaké? Předem všem děkuji.
@MóňaZ Moc děkuji, aspoň něco. Ale spíš hledám nějakou hezkou, pusch up, vyztuženou… To asi v lékárnách nenajdu, že? ![]()
@lluuccc To sotva. Ty se blbě shánějí i jinde, natož v lékárně. A ještě aby se v nich dobře kojilo. Zkus si vyhledat Alles Mama. Krásné, některé vyztužené, dělají nádherný tvar, ale výztuha je měkká, takže se s nimi dobře kojí, nikde nepřekážejí.
Holky taky jsem vlezu, myslíte že proplácí VZP porodnické vložky??
@LLenule111 Myslím, že ne. Toto je z webu VZP pro těhotné a matky a nic takové jsem se nedočetla:
Příspěvek je možné využít na jednu nebo více aktivit v tomto programu (v rámci jednoho těhotenství) do celkové výše 1 000 Kč:
na prvotrimestrální screening
na dentální hygienu v těhotenství nebo balíček dentální hygieny zakoupený v lékárně v době těhotenství (zubní a mezizubní kartáčky, zubní pasty, dentální nitě, ústní vody).
na podpůrné aktivity:
u těhotných vhodná pohybová aktivita v těhotenství, kurz přípravy k porodu pořádaný porodnicí, ochranné pomůcky pro doprovod u porodu
u kojících žen absorpční prsní vložky, kontaktní kojicí kloboučky, chrániče prsních bradavek, tampony do podprsenky, formovače bradavek, odsávačky mateřského mléka včetně příslušenství a náhradních dílů, nádoby na uchovávání mateřského mléka
@MóňaZ píše:
@LLenule111 Myslím, že ne. Toto je z webu VZP pro těhotné a matky a nic takové jsem se nedočetla:
Příspěvek je možné využít na jednu nebo více aktivit v tomto programu (v rámci jednoho těhotenství) do celkové výše 1 000 Kč:na prvotrimestrální screening
na dentální hygienu v těhotenství nebo balíček dentální hygieny zakoupený v lékárně v době těhotenství (zubní a mezizubní kartáčky, zubní pasty, dentální nitě, ústní vody).
na podpůrné aktivity:
u těhotných vhodná pohybová aktivita v těhotenství, kurz přípravy k porodu pořádaný porodnicí, ochranné pomůcky pro doprovod u porodu
u kojících žen absorpční prsní vložky, kontaktní kojicí kloboučky, chrániče prsních bradavek, tampony do podprsenky, formovače bradavek, odsávačky mateřského mléka včetně příslušenství a náhradních dílů, nádoby na uchovávání mateřského mléka
kojící kloboučky, tampony do podprsenky, odsávačky, formovače bradavek, nádoby na mateřské mléko…Už chápu, kudy utíkají zbytečně velké peníze a proč není na léčbu smrtelně nemocné paní Dandové s dvěma malými dětmi.
https://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
Proč musí sobě i jim prodat střechu nad hlavou. Hnus. A je jedno která pojišťovna. Tyhle věci a podobné další si mají lidé kupovat ze svého, to je nezabije.Pak zbude na opravdu potřebné věci, které mohou zachránit život.
@Burj Chalifa píše:
kojící kloboučky, tampony do podprsenky, odsávačky, formovače bradavek, nádoby na mateřské mléko…Už chápu, kudy utíkají zbytečně velké peníze a proč není na léčbu smrtelně nemocné paní Dandové s dvěma malými dětmi.
https://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
Proč musí sobě i jim prodat střechu nad hlavou. Hnus. A je jedno která pojišťovna. Tyhle věci a podobné další si mají lidé kupovat ze svého, to je nezabije.Pak zbude na opravdu potřebné věci, které mohou zachránit život.
musím s tebou souhlasit. Systém úhrad je byrokratický a značně pokrytecký. Kraviny typu vložky do podrdy si mileráda uhradím, když budou pojištovny skutečně hradit potřebným nejlepší možnou léčbu. Hlavně že na jedovaté chemo peníze jsou
Na stříkačky pro fetáky taky. A na smrtelně nemocnou maminu od malých dětí stát kašle ![]()
Těch rodin je mi velmi líto ![]()
@pe-terka píše:
musím s tebou souhlasit. Systém úhrad je byrokratický a značně pokrytecký. Kraviny typu vložky do podrdy si mileráda uhradím, když budou pojištovny skutečně hradit potřebným nejlepší možnou léčbu. Hlavně že na jedovaté chemo peníze jsouNa stříkačky pro fetáky taky. A na smrtelně nemocnou maminu od malých dětí stát kašle
Těch rodin je mi velmi líto
nemá někde paní Dandová otevřen účet pro pomoc? Ráda přispěji.
@Burj Chalifa píše:
nemá někde paní Dandová otevřen účet pro pomoc? Ráda přispěji.
nevím
to by o ní museli psát v Besku, tam ty účty bývají přiložené. Nebo zapátrat na FCB
Nebo nadace Dobrý anděl, ta je na tyto lidi zacílená.