Proplácí VZP věci pro mimi?

1209
22.8.08 19:41

proplácí VZP věci pro mimi?

Ahoj, nedávno jsem kupovala v lékárně výživy a lékárnice mi dala orazítkovaný paragon s tím, že některé pojišťovny věci pro miminka proplácí. Nevíte někdo jestli to dělá i VZP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6149
22.8.08 20:04

Je příspěvek na potřeby pro kojení, odsávačky a podobně, pojišťovna ministerstva vnitra na to dává 1000,– za rok, ale výživy se to myslím netýká…
Stačí se podívat na jejich stránky nebo jim cinknout na jejich informační linku a máš jasno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.08 10:21

Ahojky,

VZP proplácí jen příspěvek na kurzy profylaxe, plavání, cvičení…těhotných nebo pak i matek s dětmi do 3 let.
Také jsem slyšela, že některé (jiné) pojišťovny proplácí i třeba nákup kojící podprsenky, nebo výživy pro kojence…ale VZP určitě ne. Teď jsem tam byla minulý týden si nechat proplatit předporodní kurz (který byl loni zdarma) - je to ten jeden pro ty, kteří nikam jinam- na jiný kurz nechodí a ptala jsem se na to, protože jsem si taky třeba chtěla koupit kojící podprsenku (všechny mi jsou již malé) a tam mi řekla prodavačka taky o příspěvku. Tak jsem jí nekoupila a nejdřív se zeptala. No a je to tak jak píšu. Prostě VZP neproplácí nic z toho co jsi psala- jen kurzy.

Ahoj Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
25.8.08 09:39

Ahoj !

VZP proplácí:

Příspěvek na očkování 500-1 500 Kč
Fixní ortodontické aparáty 1000 Kč

Matka a dítě - 1 000 Kč
Příspěvek je poskytován jednorázově na jednu z uvedených aktivit (aktivity nelze kombinovat) podle vlastního výběru pojištěnky:
kurzy cvičení nebo plavání těhotných, nebo
kurzy profylaxe (přípravy k porodu), nebo
cvičení nebo plavání matek s dětmi ve věku do 3 let + 365 dní.

Chráníme děti před úrazy 500 Kč

Snižování nadváhy a obezity (detailní informace)

Léčba závislosti na tabáku

Bezlepková dieta pro pojištěnce dětského věku

Ozdravné pobyty pro děti

Mořský koník

Ozdravné pobyty pro dospělé s onkologickým onemocněním v remisi, s lymfedémem

Tuzemské ozdravné pobyty pro mnohonásobné dárce krve a dárce kostní dřeně

• Citovat
  • Upravit
165
27.10.17 13:33

Kojící podprsenka z lékárny

Ahoj, zjístila jsem že moje pojišťovna proplácí i kojící podprsenky, tílka a pod., problém je, že vše musí být zakoupeno v lékárně (může byt i internetová), ale nikde nemůžu najít žádnou lékárnu, která by prodávala kojící podprsenky… Nevíte o nějaké? Předem všem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
27.10.17 13:40

Ahoj, třeba www.pilulka.cz má v nabídce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
27.10.17 13:57

@MóňaZ Moc děkuji, aspoň něco. Ale spíš hledám nějakou hezkou, pusch up, vyztuženou… To asi v lékárnách nenajdu, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.10.17 14:11

@lluuccc To sotva. Ty se blbě shánějí i jinde, natož v lékárně. A ještě aby se v nich dobře kojilo. Zkus si vyhledat Alles Mama. Krásné, některé vyztužené, dělají nádherný tvar, ale výztuha je měkká, takže se s nimi dobře kojí, nikde nepřekážejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
27.10.17 14:45

@lluuccc To asi ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
27.10.17 15:14

Holky taky jsem vlezu, myslíte že proplácí VZP porodnické vložky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
27.10.17 16:32

@LLenule111 Myslím, že ne. Toto je z webu VZP pro těhotné a matky a nic takové jsem se nedočetla:
Příspěvek je možné využít na jednu nebo více aktivit v tomto programu (v rámci jednoho těhotenství) do celkové výše 1 000 Kč:

na prvotrimestrální screening
na dentální hygienu v těhotenství nebo balíček dentální hygieny zakoupený v lékárně v době těhotenství (zubní a mezizubní kartáčky, zubní pasty, dentální nitě, ústní vody).
na podpůrné aktivity:
u těhotných vhodná pohybová aktivita v těhotenství, kurz přípravy k porodu pořádaný porodnicí, ochranné pomůcky pro doprovod u porodu
u kojících žen absorpční prsní vložky, kontaktní kojicí kloboučky, chrániče prsních bradavek, tampony do podprsenky, formovače bradavek, odsávačky mateřského mléka včetně příslušenství a náhradních dílů, nádoby na uchovávání mateřského mléka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.10.17 17:40
@MóňaZ píše:
@LLenule111 Myslím, že ne. Toto je z webu VZP pro těhotné a matky a nic takové jsem se nedočetla:
Příspěvek je možné využít na jednu nebo více aktivit v tomto programu (v rámci jednoho těhotenství) do celkové výše 1 000 Kč:na prvotrimestrální screening
na dentální hygienu v těhotenství nebo balíček dentální hygieny zakoupený v lékárně v době těhotenství (zubní a mezizubní kartáčky, zubní pasty, dentální nitě, ústní vody).
na podpůrné aktivity:
u těhotných vhodná pohybová aktivita v těhotenství, kurz přípravy k porodu pořádaný porodnicí, ochranné pomůcky pro doprovod u porodu
u kojících žen absorpční prsní vložky, kontaktní kojicí kloboučky, chrániče prsních bradavek, tampony do podprsenky, formovače bradavek, odsávačky mateřského mléka včetně příslušenství a náhradních dílů, nádoby na uchovávání mateřského mléka

kojící kloboučky, tampony do podprsenky, odsávačky, formovače bradavek, nádoby na mateřské mléko…Už chápu, kudy utíkají zbytečně velké peníze a proč není na léčbu smrtelně nemocné paní Dandové s dvěma malými dětmi.
https://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
Proč musí sobě i jim prodat střechu nad hlavou. Hnus. A je jedno která pojišťovna. Tyhle věci a podobné další si mají lidé kupovat ze svého, to je nezabije.Pak zbude na opravdu potřebné věci, které mohou zachránit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.10.17 18:07
@Burj Chalifa píše:
kojící kloboučky, tampony do podprsenky, odsávačky, formovače bradavek, nádoby na mateřské mléko…Už chápu, kudy utíkají zbytečně velké peníze a proč není na léčbu smrtelně nemocné paní Dandové s dvěma malými dětmi.
https://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
Proč musí sobě i jim prodat střechu nad hlavou. Hnus. A je jedno která pojišťovna. Tyhle věci a podobné další si mají lidé kupovat ze svého, to je nezabije.Pak zbude na opravdu potřebné věci, které mohou zachránit život.

musím s tebou souhlasit. Systém úhrad je byrokratický a značně pokrytecký. Kraviny typu vložky do podrdy si mileráda uhradím, když budou pojištovny skutečně hradit potřebným nejlepší možnou léčbu. Hlavně že na jedovaté chemo peníze jsou :zed: Na stříkačky pro fetáky taky. A na smrtelně nemocnou maminu od malých dětí stát kašle :cert:
Těch rodin je mi velmi líto :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.10.17 18:14
@pe-terka píše:
musím s tebou souhlasit. Systém úhrad je byrokratický a značně pokrytecký. Kraviny typu vložky do podrdy si mileráda uhradím, když budou pojištovny skutečně hradit potřebným nejlepší možnou léčbu. Hlavně že na jedovaté chemo peníze jsou :zed: Na stříkačky pro fetáky taky. A na smrtelně nemocnou maminu od malých dětí stát kašle :cert:
Těch rodin je mi velmi líto :andel:

nemá někde paní Dandová otevřen účet pro pomoc? Ráda přispěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.10.17 18:20
@Burj Chalifa píše:
nemá někde paní Dandová otevřen účet pro pomoc? Ráda přispěji.

nevím :nevim: to by o ní museli psát v Besku, tam ty účty bývají přiložené. Nebo zapátrat na FCB :nevim: Nebo nadace Dobrý anděl, ta je na tyto lidi zacílená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí