koupání miminek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
70
20.8.08 19:08

koupání miminek

ahoj holky četla sem o učení miminek na vodu. zatím mu polívám obličejíček čistou vodičkou (jsou nám tři měsíce), potom mu umyji hlavičku nebo dám hydratační koupel ale někde sem četla že takto starý mimčo bych měla učit i potápět… nevíte jak na to??? a to by se mělo dělat v čisté vodě, že jo (bez šamponu a koupele nebo ne)???? poradíte???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6149
20.8.08 19:29

No potápět by se mělo asi pod dohledem instruktorky, docházejí i domů, my jsme se v kurzu potápěli až asi v 8 měsících…
Miminko se nejdřív musí naučit nějaký povel, na který zadrží dech, takže se nejdříve otírá obličej vlkou rukou a u toho se říká ten povel, třeba: ááá šup, pak se polevá troškou vody, pak víc tak dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
20.8.08 20:05

S malou chodím od 3 měsíců na kurzy plavání a potápět jsme se učili tam, v kolika měsících, to nevím, ale asi taky kolem těch 8 a my máme povel " jméno..á, žbluňk. Teď už je ale velká, tak skáče a potápí se bez hesla. O tom, že by se měli potápět doma, to slyším prvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
20.8.08 20:22

není potřeba to učit dopředu nutně, k tomu dojde na kurzu:)

U starší jsme začaly chodit od 4měs. Nejdřív se poléhava hlavička vodou z dlaně - předcházel tomu povedl Jméno a á šup a polít. Pak jsme měly kelímek do polovic vody, pak plnej. Pak děti potápěly po bradu po zádech, pak postupně až celé (akorát já tam tehdy byla otočená zády a nepostřehla jsem to, tak jsem Báru potopila hned, jak potápěly po bradičku:D ale přežila a tak jsme byly „napřed“)

Anet učím po koupání při sprchování doma. Kelímek už máme celej. Začínáme v září s plavčem, jsem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
20.8.08 20:25

Ahoj,
taky si myslím, že potápět by se mělo dítě pod dohledem instruktorky. Chodím s malým do plavání a vím, že to není tak jednoduché. Netroufla bych si to sama doma. Dělá se to na určitý povel, ten co ti už někdo psal, ale nejprve se to zkouší na suchu a pak jak je dítě připravené, tak se polívá kelímkem a až potom se s tím začne i ve vodě. My jsme se začali potápět až po 8 lekcích a to hodně opatrně. Dítě se musí naučit zavírat oči a zadržet dech na ten povel. Raději bych si zaplatila kurs, ale to je jen můj názor. Vím, že to není zrovna levné, ale stojí to za to. Já se tam naučila spoustu zajímavých věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.8.08 20:48

Ada se učila potápet v plavání, Pepi a Eli jsme šoupli od narození do vany s tátou a ségrou (ségrama), takže se potápěly hned - a naprosto v pohodě :)

El dokonce dostala své první áááá šup ve čtyřech dnech :D Ale na obhajobu nás rodičů musím říct, že jsme to neplánovali - jen Dračice byly prostě rychlejší :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
21.8.08 09:09
Vlastička píše:
Ahoj,
taky si myslím, že potápět by se mělo dítě pod dohledem instruktorky. Chodím s malým do plavání a vím, že to není tak jednoduché. Netroufla bych si to sama doma. Dělá se to na určitý povel, ten co ti už někdo psal, ale nejprve se to zkouší na suchu a pak jak je dítě připravené, tak se polívá kelímkem a až potom se s tím začne i ve vodě. My jsme se začali potápět až po 8 lekcích a to hodně opatrně. Dítě se musí naučit zavírat oči a zadržet dech na ten povel. Raději bych si zaplatila kurs, ale to je jen můj názor. Vím, že to není zrovna levné, ale stojí to za to. Já se tam naučila spoustu zajímavých věcí.

na kurzu jsme to nikdy netrénovali na suchu a zavírat oči děti nemusely. Měly jen zavírat pusu (a mnoho jich i později šlo pod vodu, i když měly otevřeno - na kurzu, ne doma (a doma opravdu jen polévám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí