co na vítání občánků??

70
15.8.08 19:55

co na vítání občánků??

ahoj. dnes mi došlo pozvání na vítání občánků a řeším co oblíct synovi. budou mu čtyři měsíce a velikost máme 68 (většinou…). jak ste to řešili vy?? máte nějaké typy na obchůdky??? a ještě co ste měli oblečenýho vy (maminky)?? taťka to má jistý půjde v kvádru ale co já???
předem moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60
15.8.08 20:43

v Brně

My měli vítání v Brně v Obřadní síni u Vojenské nemocnice.
Oblečení bylo spíš odpolední.
Holčička měla punčocháčky a šatičky (sametové s aplikacemi kytiček). Takové, aby na fotce vypadaly hezky, ale ne takové načančané jako se nosí na křtiny.
Já měla kostýmek (takový jako se nosí do zaměstnání) a manžel měl tmavěhnědé rifle a košili.
Ostatní byli oblečeni podobně. Těm kterým na tom moc nezáleželo, byli oblečeni úplně běžně (rifle, tričko, ženy halenku).
V obleku tam nikdo nebyl.
Ale třeba u Vás je to větší sláva, než u nás v Brně.
Katy :roll:
PS: pokud chceš pošlu Ti fotku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.8.08 21:09

jasně fotku pošli, bude to dobrá investice… barbarelka@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
15.8.08 21:50

Tak Lukinek měl bílé kalhoty, a tričko polo-něco mezi košilí a tričkem, s límečkem. A botičky´. Vítali nás ve 2 a půl měsících.
Manžel měl svatební oblek a já kostým, ve kterém jsem promovala

• Citovat
  • Upravit
4666
15.8.08 22:23

Ahojky, my jsme měly šatičky, já byla oblečená norm., džíny tričko, táta tam s náma nebyl - práce, ale určitě manžel nemusí jít v kvádru, žádný tatínek tam oblek neměl :wink: . Je to slavnostní, ale ne až tolik :wink: . Mějte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
15.8.08 22:56

Dítě - džíny, svetr, „botičky“, táta-džíny+košili nebo triko, už nevím, já džíny (nic jiného mi stejně v tu dobu nebylo)+lepší halenko-tričko.
Ostatní byly oblečeni podobně, jen jedna rodina byla jakože hodně slavnostně to mi přišlo trochu nablblé a dítě mělo různý krajky a háčkovaný věci (ale to je každýho věc, já bych do toho dítě neoblíkla…)

A podruhý asi ani nepůjdem, nějak mě to neuchvátilo… :?

• Citovat
  • Upravit
15883
16.8.08 07:11

Ahoj,

my jsme vítali na dvou měsících u nás na městkém úřadě v obřadní síni…všichni tři jsem měli džíny a boty…jen Adámek měl k tomu dl. bodyčko a košily a my s manželem trička :wink:
U nás nikdo z rodičů nebyl v kvádru či v kostýmku, takže jsem byla nakonec ráda, že jsem se do šatů nenarvala :oops: :lol:

Foto synka v kolébce :wink:

http://img2.rajce.idnes.cz/…IMG_7117.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
16.8.08 09:56

Malý-džíny, košilu a botičky. Taťka byl také tak a já kalhoty a košilu (takovou polosváteční). V obleku tam nikdo nebyl a převažovalo spíš běžné oblečení než něco extra svátečního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.8.08 12:16

Můj manžel měl oblek na vítání obou dětí.
Já jsem měla vždycky lepší halenku a společenské kalhoty.
Dcera měla šatičky a punčošky. Syn měl tmavé kalhotky, bílou košilku a motýlka :lol:

• Citovat
  • Upravit
7095
16.8.08 16:16

Já měla kalhoty a košili, manžel rifle a triko, malý „fajnové“ dupačky.
V riflích tam byly jen dva páry ( z čehož jeden my) :twisted: , jinak všichni kostýmky a kvádra.

Noo, tak nějak mi to taky celé přišlo jako z jiné doby, příště si to odpustím :roll:

Spíš se zkus pozeptat v okolí, ale volila bych něco „průměrného“ - tedy gatě a košili, halenku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
16.8.08 19:24

Malý byl ve fešáckém body a manšestrákách, já v džínách a halence, muž byl v džínách a svetru, já bych se moc kvůli oblečení nestresovala, malý z toho stejně rozum nemá a ostatní jsou většinou taky „vyfiknutí“ podobně, jestli nejsi odněkud, kde je vítání občánků tradice, pojala bych to spíš jak „nedělní výlet“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
16.8.08 21:45

Synovi bylo na vítání občánků 5 měsíců a měl na sobě nějaké lepší dupačky a bodýčko (v dupačkách tam byl jediné mimčo, ostatní děti měly lacláče + bodýčko - kluci, nebo šatičky - holky).
Já jsem měla na sobě sametové kalhoty a bílý svetr s límcem, manžel džíny a mikinu. Dost mamin mělo džíny a halenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
18.8.08 07:58

Ahojky,
syn měl na sobě manšestrové lacláčky a tričko s límečkem, dcerka punčocháčky a kytičkové šatičky. Já měla se synem šaty, s dcerou kalhotový kostýmek - bylo dost chladno, manžel u obou tmavé kalhoty a košily.
Ale takhle oblečení jsme byli jen my. Ostatní na sobě měli džíny a triko, jedna paní přišla dokonce v teplákovce 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
19.8.08 19:32

Myslím, že jde o událost, která se už opakovat nebude a proto jsme se oblékli celkem slavnostně - já společenské kalhoty a halenku a manžel kalhoty a košili bez kravaty, Terezka měla krásné šatičky a botičky a vypadala jako princezna. Rozhodně to na fotkách vypadá líp než rifle a tričko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.9.08 14:27

Re: co na vítání občánků??

barbarelka píše:
ahoj. dnes mi došlo pozvání na vítání občánků a řeším co oblíct synovi. budou mu čtyři měsíce a velikost máme 68 (většinou…). jak ste to řešili vy?? máte nějaké typy na obchůdky??? a ještě co ste měli oblečenýho vy (maminky)?? taťka to má jistý půjde v kvádru ale co já???
předem moc děkuji.
ahojky tak to já mám přesně stejný problém jako ty..taky nevím co dát mimískovi a na sebe už vůbec né,mamina mi sice říkala abych mu dala to co nosí normálně ven,ale to se mi nechce přeci to je jen jeho vítání a to je jenom jednou né??takže asi do svátečního :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí