Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj. dnes mi došlo pozvání na vítání občánků a řeším co oblíct synovi. budou mu čtyři měsíce a velikost máme 68 (většinou…). jak ste to řešili vy?? máte nějaké typy na obchůdky??? a ještě co ste měli oblečenýho vy (maminky)?? taťka to má jistý půjde v kvádru ale co já???
předem moc děkuji.
My měli vítání v Brně v Obřadní síni u Vojenské nemocnice.
Oblečení bylo spíš odpolední.
Holčička měla punčocháčky a šatičky (sametové s aplikacemi kytiček). Takové, aby na fotce vypadaly hezky, ale ne takové načančané jako se nosí na křtiny.
Já měla kostýmek (takový jako se nosí do zaměstnání) a manžel měl tmavěhnědé rifle a košili.
Ostatní byli oblečeni podobně. Těm kterým na tom moc nezáleželo, byli oblečeni úplně běžně (rifle, tričko, ženy halenku).
V obleku tam nikdo nebyl.
Ale třeba u Vás je to větší sláva, než u nás v Brně.
Katy ![]()
PS: pokud chceš pošlu Ti fotku ![]()
jasně fotku pošli, bude to dobrá investice… barbarelka@seznam.cz
Tak Lukinek měl bílé kalhoty, a tričko polo-něco mezi košilí a tričkem, s límečkem. A botičky´. Vítali nás ve 2 a půl měsících.
Manžel měl svatební oblek a já kostým, ve kterém jsem promovala
Ahojky, my jsme měly šatičky, já byla oblečená norm., džíny tričko, táta tam s náma nebyl - práce, ale určitě manžel nemusí jít v kvádru, žádný tatínek tam oblek neměl
. Je to slavnostní, ale ne až tolik
. Mějte se!
Dítě - džíny, svetr, „botičky“, táta-džíny+košili nebo triko, už nevím, já džíny (nic jiného mi stejně v tu dobu nebylo)+lepší halenko-tričko.
Ostatní byly oblečeni podobně, jen jedna rodina byla jakože hodně slavnostně to mi přišlo trochu nablblé a dítě mělo různý krajky a háčkovaný věci (ale to je každýho věc, já bych do toho dítě neoblíkla…)
A podruhý asi ani nepůjdem, nějak mě to neuchvátilo… ![]()
Ahoj,
my jsme vítali na dvou měsících u nás na městkém úřadě v obřadní síni…všichni tři jsem měli džíny a boty…jen Adámek měl k tomu dl. bodyčko a košily a my s manželem trička ![]()
U nás nikdo z rodičů nebyl v kvádru či v kostýmku, takže jsem byla nakonec ráda, že jsem se do šatů nenarvala
![]()
Foto synka v kolébce ![]()
Malý-džíny, košilu a botičky. Taťka byl také tak a já kalhoty a košilu (takovou polosváteční). V obleku tam nikdo nebyl a převažovalo spíš běžné oblečení než něco extra svátečního.
Můj manžel měl oblek na vítání obou dětí.
Já jsem měla vždycky lepší halenku a společenské kalhoty.
Dcera měla šatičky a punčošky. Syn měl tmavé kalhotky, bílou košilku a motýlka ![]()
Já měla kalhoty a košili, manžel rifle a triko, malý „fajnové“ dupačky.
V riflích tam byly jen dva páry ( z čehož jeden my)
, jinak všichni kostýmky a kvádra.
Noo, tak nějak mi to taky celé přišlo jako z jiné doby, příště si to odpustím ![]()
Spíš se zkus pozeptat v okolí, ale volila bych něco „průměrného“ - tedy gatě a košili, halenku ![]()
Malý byl ve fešáckém body a manšestrákách, já v džínách a halence, muž byl v džínách a svetru, já bych se moc kvůli oblečení nestresovala, malý z toho stejně rozum nemá a ostatní jsou většinou taky „vyfiknutí“ podobně, jestli nejsi odněkud, kde je vítání občánků tradice, pojala bych to spíš jak „nedělní výlet“ ![]()
Synovi bylo na vítání občánků 5 měsíců a měl na sobě nějaké lepší dupačky a bodýčko (v dupačkách tam byl jediné mimčo, ostatní děti měly lacláče + bodýčko - kluci, nebo šatičky - holky).
Já jsem měla na sobě sametové kalhoty a bílý svetr s límcem, manžel džíny a mikinu. Dost mamin mělo džíny a halenku.
Ahojky,
syn měl na sobě manšestrové lacláčky a tričko s límečkem, dcerka punčocháčky a kytičkové šatičky. Já měla se synem šaty, s dcerou kalhotový kostýmek - bylo dost chladno, manžel u obou tmavé kalhoty a košily.
Ale takhle oblečení jsme byli jen my. Ostatní na sobě měli džíny a triko, jedna paní přišla dokonce v teplákovce ![]()
Myslím, že jde o událost, která se už opakovat nebude a proto jsme se oblékli celkem slavnostně - já společenské kalhoty a halenku a manžel kalhoty a košili bez kravaty, Terezka měla krásné šatičky a botičky a vypadala jako princezna. Rozhodně to na fotkách vypadá líp než rifle a tričko.
barbarelka píše:ahojky tak to já mám přesně stejný problém jako ty..taky nevím co dát mimískovi a na sebe už vůbec né,mamina mi sice říkala abych mu dala to co nosí normálně ven,ale to se mi nechce přeci to je jen jeho vítání a to je jenom jednou né??takže asi do svátečního
ahoj. dnes mi došlo pozvání na vítání občánků a řeším co oblíct synovi. budou mu čtyři měsíce a velikost máme 68 (většinou…). jak ste to řešili vy?? máte nějaké typy na obchůdky??? a ještě co ste měli oblečenýho vy (maminky)?? taťka to má jistý půjde v kvádru ale co já???
předem moc děkuji.