Nesmeje se...!!!

404
12.8.08 11:15

Nesmeje se...!!!

Ahoj,
prosim o vase nazory na to, ze nase holcicka - zitra 10 tydnu, se neusmeje a neusmeje - je to moc pozde? mame jit k doktorovi? jenom na nas tak zkoumave kouka, ale usmev zadny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
12.8.08 11:25

Koukla jsem do moudré knihy, naše malá se poprvé usmála taky až v 10. týdnu. Ale žádný vřelý smích, jen takové pousmáníčko :-) Jenže je to holt takové vážnější dítko, a jak píšeš, i ona nás od mala pozorovala a zkoumala, ani jsem si kolikrát radši nepředstavovala, co si o nás myslí :wink:
Neboj, ona se na vás usměje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
12.8.08 11:57

Ahoj, nejde přímo o smích, ale vědomě se děti začínají usmívat kolem 7. týdne života. Přímo kvůli tomu bych asi nešla, ale doktorce bych se určitě zmínila.
Věřím, že to k vám dorazí :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
12.8.08 12:15

Popodopo - máme stejně staré děti:) Naší Áně je 10 týdnů dneska. Ta se teda směje fest, od 4 týdnů asi tak nějak pudově, od 6 řekla bych vědomě… ale nevěš hlavu, myslím, že kdysi tu byla diskuse, kde to maminky řešily, že jsou prostě děti, které se moc nesmějí, nebo s tím začnou později… O to víc tě to bude těšit, až na tebe hodí první cukrblik:)

Zaujal mě tvůj nick, včera naše malá dostala dárek - úžasnou khaki bundičku se značkou Popodopo:D

(Naše malá se na mě poprvé zazubila, když jsem se na ni smála já - fakt se na ní vždycky dlouho dívám a usmívám, až jsou ty úsměvy takové křečovité - ale ji to vždycky dostane a usměje se taky:) Tak to zkus - dlouho se usmívat, třeba se přidá:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
12.8.08 12:26

diky za reakce, no, moc me to neuklidnilo…baghiro, kdyz mame stejne stare deti - co dela tvoje holcicka?vim, ze se nema porovnavat, ale nemam to s kym zkonzultovat, nikoho se stejne starym ditetem neznam…
nase mala kouka na hracky, obcas do nich bouchne, na brisku zveda pekne hlavicku..ale treba na zavolani nereaguje, kdyz ji oslovim jmenem, ze by se po mne otocila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
12.8.08 12:42

A nenarodila se třeba dřív? To by byla jakoby mladší. Já myslím, že si děláš zbytečné starosti. Každé dítě je jiné, ale naprosto tě chápu, že ti to dělá starosti, já byla taky od 6 týdnů celá netrpělivá. Holky se usmály v sedmém. Sleduje hračku, když se hýbe? Na to jméno je myslím ještě brzy, ale moc už si to nepamatuju. Snaž se na ní hodně mluvit a hodně se na ní usmívat, lechtat na bříšku a tak, uvidíš ona se jednou usměje.
Ahoj Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
12.8.08 13:02

Ahoj,

neplašila bych, moji oba kluci taky začli až hodně pozdě - tedy ve spaní se občas uculili ale jinak regulérně až kolem 10-11 týdne - a i to člověk musel chvilku přemýšlet jestli to co vyplodili byl úsměv:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
12.8.08 13:26
popodopo píše:
diky za reakce, no, moc me to neuklidnilo…baghiro, kdyz mame stejne stare deti - co dela tvoje holcicka?vim, ze se nema porovnavat, ale nemam to s kym zkonzultovat, nikoho se stejne starym ditetem neznam…
nase mala kouka na hracky, obcas do nich bouchne, na brisku zveda pekne hlavicku..ale treba na zavolani nereaguje, kdyz ji oslovim jmenem, ze by se po mne otocila..

Vím, že se to těžko říká - ale FAKT NEPOROVNÁVEJ!
Já u první dcery kamarádila s jednou maminkou se stejně starým chlapečkem, jako byla Elis - a ten seděl snad od 4 měsíců, stoupal si a tak - takže mě moje dcera, která si sedla někdy v 6 měsících, připadala pomalu retardovaná:))) Byla jsem z toho na prášky, než jsem pochopila, že každý dítě se fakt vyvíjí jinak rychle.

Jinak k tvému dotazu - Anička sleduje očima předměty, usměje se, když se na ni někdo usměje, pokoušíme se pást hřibátka, ale je velká a tlusťoučká, tak to vždycky po chvilce vzdá a rozčiluje se:))
Bouchá do hraček na hrazdičce. žmoulá si ručičky a když se jí povede něco si přihrát do pusinky, tak to taky ožmoulává.

Skoro si myslím, že jí porostou zoubky, i když je to brzo - starší Eliška měla ve 4 měsících už dva zuby…

Jo - a samozřejmě vydává zvuky, takový to hrdelní grrrrr, aka a podobně, občas zavýská, občas si tak jakože zazpívá:) - a dost často řve jako tur:)

Kdyby něco, tak se ozvi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
12.8.08 13:44

popodopo - tak u nás úsměv vyloudíme, jen když se nám podaří zachytit její pohled a pak se upřeně dívám a držím úsměv třeba i minutu. Někdy to zabere, někdy ne. Jo a vždycky se směje, když jí zpívám písničku „Kominíček šel na půdu“… Bude nám 7. týdnů. Ale sama od sebe se nesměje vůbec, leda ze spaní. Tak možná ji málo motivujete :D Když tak zavolej doktorce a zeptej se, za to nic nedáš a je to lepší, než přemýšlet, jestli je vše v pořádku nebo ne. Jo a co se týče reakce na zavolání - tak na to naše dvouletá dcera mnohdy nereaguje ani dnes :D Ne vážně - na zavolání na jméno začala starší dcera reagovat mnohem později, nevím přesně kdy, ale určitě po půl roce nejdřív!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
6.1.19 02:31

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
6.1.19 04:22

Ahojte, taky se přidám, mám holčičku o malinko menší, zítra ji bude 9 týdnu, tak mě diskuze zaujala :D . Co se týče úsměvu, tak ten nevedomy ze spaní, to už dělá několik týdnů. Vědomě se na mě usměje tak 2× denně, když je dobře vyspinkana a přijdu k ní. Některé dny se ne usměje vůbec. Ale dělá to tak týden, maximálně 10 dní. Četla jsem o tom, že děti se poprvé často usmejou ve 2 měsíci, ale z daleka nejsou výjimkou ty, co až ve 3,5 . Určitě to u vás brzy přijde ;)
Jinak malá taky na jméno neslyší, to ji muzu mluvit u ucha a neotočí se. Otáčí se jen za zvuky, co ji (asi) zaujmou. Někdy je to tichý zvuk, jindy hlasitý. Ale někdy i hlasitý ji nechává naprosto v klidu :lol:
Když je na hrací dece, tak kouká na hračky a někdy se na ně směje, nekdy jim něco „povídá“ (grrr, buuu a podobně :pankac:), ale rucickama se do nich trefí jen omylem, ty ještě vědomě neobjevila ;) jo a někdy je ignoruje a zaujme ji něco okolo…
Na bříšku se taky snaží, někdy pěkně drží zvednutou hlavičku, ale když nemá náladu, tak to totálně bojkotuje :zed:
Take nechci moc srovnávat, ale spíš pro zajímavost, taky se nějak blíže nestykam a žádnou maminkou, co by měla stejně sare mimčo, tak koukám sem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5500
6.1.19 07:25

@Majina_F Diskuze je z r. 2008. Detem, o kterych se tu pise, bude letos 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
6.1.19 09:31

@rozand tak to je vtipný, to jsem si nevšimla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
6.1.19 09:41

Moje dcera se zacala usmivat az na 4m. Delala jsem si starosti, ona jako by byla ve vsem trosku opozdena a ted je zase v mnohem svym vrstevnikum napred. Keca jako vodopad, na 2 letech umi pocitat do 10, je to nase mala sikulka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí